Vaniljesnurrer med vaniljesmørkrem

  • 25.04.2017, 14:04

Noe så luftig og smakfullt skal du lete lenge etter. Dette er som engledans på tungen. De smelter bokstavelig talt i munnnen.

Vaniljesnurrer
(34 stk. De skal ikke være store)

150 g meierismør (evt melange)
3.5 dl lettmelk
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
11 dl hv.mel
1 pk tørrgjær

Fyll :
150 g meierismør (romtempetert)
(Evt melange)
1.5 dl melis
3 ss vaniljesukker

Ha det tørre i kjøkkkenmaskin.
Smelt smør.
Varm melk til 37 grader.
Ha det oppi med resten.
Kjør maskin til deigen slipper.
Hev 30 min

Rør sammen smørkremen til en glatt og fin masse.

Kjevle ut i en firkant og smør på fyllet . Du trenger ikke mel til utbaking. Brett ene delen over den andre. Skjær 1 cm brede remser og snurr ved å holde i ene delen og snurre med hånda i andre enden. Tvinn rundt fingeren din. Enden på snurren legges under. (Se bilder) Husk å feste skjøtene så fyllet ikke renner ut.

Etterhev 45 min.
Pensle med egg og pynte med perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i midten i 12 min.

Bilder


Her er ene halvdelen brettet over andre delen.


Dra den litt til så den blir mest mulig jevn.


Del opp i remser.


Snurre og surr rundt fingeren. Enden skal underst. Husk å feste skjøtene så fyllet ikke renner ut under steking.


Da er det bare å kose seg. Scroll gjerne ned å del oppskriften.



34 Kommentarer














kreativemeeg

25.04.2017 kl.14:14

Ser helt fantastisk ut!! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.14:15

Har virkelig fått ny favoritt kreativemeeg: )
Kirsten

25.04.2017 kl.16:26

Herlig
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.16:46

Ja Kirsten. Disse er bare så gode :)
elisebr

25.04.2017 kl.19:33

Så gode de så ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.22:52

De var nydelige elisebr: )
Statera Marit Ebeltoft

25.04.2017 kl.20:51

Fristende :D Sikler bare jeg ser gjærbakst for tiden xD
matfrabunnenfb.blogg.no

25.04.2017 kl.22:52

Sett igang å bake Statera Marit Ebeltoft: )
Statera Marit Ebeltoft

26.04.2017 kl.08:59

Holder meg unna gjær så ingen gjærbakst på meg på noen mnd ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.14:47

Det som er så godt Statera Marit Ebeltoft: )
Statera Marit Ebeltoft

26.04.2017 kl.16:08

Ja er det, men er bare en periode :)
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.21:00

Så bra Statera Marit Ebeltoft: )

26.04.2017 kl.18:03

Lekkert! Hvor får man tak i det hvite perlesukkeret på toppen?
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.20:59

I sverige Anonym: )

28.04.2017 kl.22:02

Da er de i ovnen 😊 Gleder meg.
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:20

Herlig Anonym: )

30.04.2017 kl.09:44

Hei, kan man bruke skummet melk?
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:17

Jada Anonym: )

30.04.2017 kl.13:45

God søndag

Ska lage disse nå, men skal eg skjærer de fra kort eller lang siden?
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2017 kl.19:16

Kortsiden Anonym:
kine motzfeldt

03.05.2017 kl.12:51

Noen som har prøvd å fryse disse? Blir de tørre da?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.05.2017 kl.13:39

Blir ikke tørre kine motzfeldt: )
Elisabeth

07.05.2017 kl.14:21

Nå har jeg bakt de her for 4. og siste gang😐

Samme hvordan jeg gjør så renner vaniljesmørkremen ut av snurrene🤔🤡

Har festet skjøtene under snurrene men samme begredelige resultat🤤
matfrabunnenfb.blogg.no

07.05.2017 kl.18:34

Så synd Elisabeth
Borgny

04.07.2017 kl.23:58

Hei. Har ikke kjøkkenmaskin. Blir de like gode vist man gjør det for hånd? 😊
matfrabunnenfb.blogg.no

06.07.2017 kl.20:02

Borgny: Det gjør de. Bare vær tålmodig og kan lenge :)

11.07.2017 kl.13:43

Hvordan får du kremen til å være inni snurrene. Når jeg vrir tyter det jo bare ut???
matfrabunnenfb.blogg.no

11.07.2017 kl.19:52

Hmmm... jeg vet ikke hva du gjør galt Anonym:
Karine

01.10.2017 kl.15:55

Hei Tanja! Prøver meg på snurrene, men fyllet bare renner ut. Tvinner jeg de for mye? Er smøret for mykt?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.10.2017 kl.18:15

Jeg vet noen sliter med dette Karine og det er ikke så lett å vite dessverre
Elin Festvåg Eilertsen

14.10.2017 kl.20:33

Hva menes med å feste skjøtene, hvordan gjøres det ?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.10.2017 kl.12:40

Sørge for at de limes litt i hverandre Elin Festvåg Eilertsen: ). Stryke med fingeren
Trine Lise

20.10.2017 kl.20:32

Kan man forme disse som kanelsnurrer?🙂
matfrabunnenfb.blogg.no

21.10.2017 kl.16:05

Jada Trine Lise: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©