hits

Kebab hjemmelaget

Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

6 kommentarer

Wow s spennende :) Kjempekult med en slik presse da :)

Ja har bde stor og litem form Statera Marit Ebeltoft: ). Lager sylte osv med den lille. Oppskrifter p det finner du under kategorien Jul

S godt det s ut! :)

Hei, vi har s lyst prve oss p denne :) men, finnes det noe alternativ mte gjre det p nr vi ikke har slik pleggsform?

Har sett litt p den, men synes den er litt dyr mtp at vi ikke vet om den kommer til bli brukt noe her hjemme :/

Stine: Du kan bruke brdform eller en melkekartong. Pakk den inn i plastfolie og legg press p :)

Skriv en ny kommentar