Kebab hjemmelaget

  • 26.04.2017, 10:28

Hvem kunne tro det var så enkelt å lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 åringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjøttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift både på kjøtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. Ønsker du den sterk bør du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjøttet:
1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjøtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss løkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefær

For å lage kjøttet trenger man en slik påleggsform.

 

Påleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se på eller kjøpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved å trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjær sideflesk i terninger og kjør det til en fin masse med kjøkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den rå kjøttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene så alt blir godt fordelt.

Tre den medfølgende posen ned i påleggsformen. Fyll i kjøttet og snurr igjen enden.

Sett på presset og sett i en høy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet på toppen. Vannet skal ikke på noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet på 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Når kjernetemperaturen på kjøttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjøleskap og la den stå der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjær den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rømme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts løkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den stå 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel på bakebordet.

Stek i tørr stekepanne på max varme eller på takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjær opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter ønske.

Nyt!

Kjøttmengden holder til 3 middager for vår familie på 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg påleggsformen.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer














Statera Marit Ebeltoft

26.04.2017 kl.12:49

Wow så spennende :) Kjempekult med en slik presse da :)
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.14:47

Ja har både stor og litem form Statera Marit Ebeltoft: ). Lager sylte osv med den lille. Oppskrifter på det finner du under kategorien Jul
elisebr

26.04.2017 kl.15:33

Så godt det så ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.21:00

Takk elisebr: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©