hits







Kebab hjemmelaget

  • 26.04.2017, 10:28

Hvem kunne tro det var s enkelt lage en nydelig deilig kebab hjemme hos seg selv? 15 ringen i huset er i "kebabhimmelen". Sitat fra den ellers kritiske jenta: " Mamma, dette smaker utrolig mye bedre enn i kebab sjappa. Kjttet er mye mer saftig og smaksrikt og dressingen er smakfull og ikke kvalm"

Her kommer oppskrift bde p kjtt, dressing og lefse.  Denne er ikke sterk men smaksrik. nsker du den sterk br du bruke mer av det sterke krydderet.

Kjttet:
1 kg karbonadedeig eller kjttdeig
1 kg sideflesk (ta bort svor). Du kan bruke lammekjtt isteden om du vil.
7 ss rause gresk Youghurt
2 ts salt
2 ss lkpulver
1.5 ss provancekrydder
0.5 ts chili
1.5 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts koriander
0.5 ingefr

For lage kjttet trenger man en slik pleggsform.

 

Pleggsformen fikk jeg i gave fra en norsk nettbutikk og den kan du se p eller kjpe fra norsk nettbutikk. Du kommer rett til produktet ved trykke her :

➡     goo.gl/cxyiZ4

Skjr sideflesk i terninger og kjr det til en fin masse med kjkkenmaskin som har kniver.

Bland den sammen med den r kjttdeigen sammen med krydder og gresk yoghurt. Bruk hendene s alt blir godt fordelt.

Tre den medflgende posen ned i pleggsformen. Fyll i kjttet og snurr igjen enden.

Sett p presset og sett i en hy kjele med vann. Sett i steketermometer gjennom hullet p toppen. Vannet skal ikke p noe tidspunkt koke, men ligge rett under kokepunktet p 80-90 grader. Om du har ett ekstra termometer kan du sette det i vannet. Nr kjernetemperaturen p kjttet viser 67 grader kan du ta ut formen og sette i vasken som du har fylt med iskaldt vann.

Sett den i kjleskap og la den st der i 6 timer. Ta den ut av formen.

Skjr den opp i passende biter og stek i panna.

Dressing:
2 dl rmme
2 dl gresk yoghurt
4 ss majones
4 ss ketsjup
2 ts provancekrydder
2 ts sukker
1 ts salt
2 ts lkpulver
0.5 ts spisskummin
0.5 ts chili
0.5 ts Cayenne pepper

Lefser:
6.5 dl mel
2.5 dl farris
2 ss olje
1  ts salt
2 ts bakepulver
Arbeid sammen deigen og la den st 10 minutter. Lag boller. Kjevle ut rundinger med mye mel p bakebordet.

Stek i trr stekepanne p max varme eller p takke. Stikk hull i boblene og snu.

Skjr opp agurk, salat og mais. Fyll lefsene etter nske.

Nyt!

Kjttmengden holder til 3 middager for vr familie p 4. Det du ikke bruker fryser du ned.

Produktet som er brukt kan du igjen se her : ➡ goo.gl/cxyiZ4

Innlegget er skrevet som en takk til nettbutikken som ga meg pleggsformen.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer














Statera Marit Ebeltoft

26.04.2017 kl.12:49

Wow s spennende :) Kjempekult med en slik presse da :)
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.14:47

Ja har bde stor og litem form Statera Marit Ebeltoft: ). Lager sylte osv med den lille. Oppskrifter p det finner du under kategorien Jul
elisebr

26.04.2017 kl.15:33

S godt det s ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

26.04.2017 kl.21:00

Takk elisebr: )
Stine

09.01.2018 kl.05:42

Hei, vi har s lyst prve oss p denne :) men, finnes det noe alternativ mte gjre det p nr vi ikke har slik pleggsform?

Har sett litt p den, men synes den er litt dyr mtp at vi ikke vet om den kommer til bli brukt noe her hjemme :/
matfrabunnenfb.blogg.no

09.01.2018 kl.13:46

Stine: Du kan bruke brdform eller en melkekartong. Pakk den inn i plastfolie og legg press p :)


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik