hits







Kremet pastasalat med bacon

  • 13.05.2017, 09:38

Pastasalat er alltid godt både som lunsj men det er også godt som middag en varm sommerdag.
Vi hadde det som fredagskos igår


Kremet pastasalat med bacon
Nok til 7- 8 voksne

500 g pastaskruer.
2 bokser lettrømme
3 ss majones
300 g bacon
1 rød paprika
1 gul paprika
En halv liten purre
En halv rødløk
En liten boks mais
3 ss karri (eller mindre om du vil)
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts saft av sitron
2 fedd hvitløk om ønskelig

Tips: Du kan bruke grønnsakene du selv liker best.

Kok pastaen etter pakkens anvisning.
Hell over i dørslag og skyll med kaldt vann mens du vender om i pastaen med en sleiv. Pastaen må være helt kald før du blander den med resten.

Stek baconet og legg det så på en tallerken med kjøkkenpapir så det får renne godt av. Klipp opp baconet i små biter.

Hakk opp grønnsakene i små biter og purren i tynne ringer.

Bland krydderet i rømmen.

Ha pasta, bacon, grønnsaker og krydret rømme i en skål eller en egnet annen form. Bland godt sammen.
La pastasalaten stå å trekke minimum 20 min i kjøleskap. Det er lurt å ha plastfolie over.

Server feks med hvitløks og chilibaguetter. Oppskrift på det finner du her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1466944678_chili_og_hvitlksbague.html

Eller ett grovt brød med rug som du finner oppskrift på her : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481652466_grovbrd_med_rug___gry.html

Eller en deilig loff med sprø skorpe. Oppskrift finner du her:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476629315_luftig_loff_med_spr_s.html

Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere



4 Kommentarer














Lisa

13.05.2017 kl.20:31

Hei Tanja :)

Jeg har et lite nske til deg. Kunne du begynt skrevet opp "riktig" mengde av hva du bruker (i mangel p bedre bedre ord). Jeg tenker p formuleringer som "to bokser rmme". Joda, for de aller fleste som bor i Norge er dette ikke noe problem. Men du har jo lesere utenfor Norges grenser. Jeg bor i DK, og m ofte ske opp hvor stor en boks rmme er, eller hvor mye flte det er i en norsk kartong. For mlene er ikke det samme over alt. Og tenk om de om noen r endrer strrelsene i Norge, s blir det jo feil i alle oppskriftene.. Mitt nske er at du enten skriver hvor mye du har brukt (i dl/gr - alt ettersom hva det er) eller som her, skriver to bokser rmme og i en parentes skriver strrelsen p boksen/samlet mengde.

Pastasalaten ser god ut den og kanskje jeg prver en dag, og jeg kan tenke meg at du har brukt cirka 6 dl rmme og at de danske boksene med mais er som de norske. Men til fremtidige oppskrifter hper jeg du tenker litt p alle oss som ikke bor i Norge, eller som allerede har kjpt en annen strrelse av produktet/bruker opp rester frst. Det m da vre mye lettere vite hva man skal mle opp enn st gjette ;)
matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.01:27

Tusen takk for din tilbajemelding Lisa: ). Det er selvsagt ett nske jeg skal etterstrebe flge opp heretter :). Beklager det ekstra bryderiet det har medfrt seg. Vennligst send meg en mld igjen om jeg skulle glemme det :)
6 dl rmme i denne ja :)
Eventyrstien

15.05.2017 kl.12:59

Dette s utrolig godt ut. Tenker dette skal testes som lunsj til ha med p eksamen =)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.05.2017 kl.13:40

Herlig Eventyrstien: ) Lykke til p eksamen


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik