Ostekake med kiwi og smashbunn

  • 14.05.2017, 10:56

Er du en av de som har hørt eller selv opplevd at geleen ikke vil stivne om du har kiwien liggene i den rennende blandingen?
Her i innlegget får du vite hvordan du kan stivne kiwien i selve geleen :)


Ostekake med kiwi og smashbunn
26 cm form

Bunn:
1 pose smash (200 g)
7 digestive kjeks (100 g)
150 g smør

Knus grovt kjeks og sjokolade i stavmikser eller på annen måte.
Smelt smøret. Vend smøret inn i blandingen. Smør en kakeform og hell blandingen i. Sett i kjøleskap.


Ostemassen
2 pk Philadelphia ost (400 g)
1 boks seterrømme
3 dl kremfløte
250 g melis (ca 4 dl)
1 pk sitrongele

Kok opp 2.5 dl vann. Dra gryten til side og rør inn gelepulveret. Rør til det er godt oppløst. La det avkjøle.
Bland sammen ost og rømme til en jevn masse. Visp krem av kremfløte. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen. Vend inn melisen. Ha i den avkjølte sitrongelevæsken og vend godt rundt.
Kjenn på kakebunnen i kjøleskapet. Har den stivnet heller du oppi ostemassen og brer den forsiktig utover. La ostemassen stivne i 4-6 timer.

Kiwi geleen
1 pk kiwigele
5 -6 kiwi (jeg brukte akkurat 5)

Skrell kiwien på den måten du ønsker. Jeg bruker en skarp potetskreller.
Skjær i skiver ca  2-3 mm.

Her kommer trikset:
Ha kiwiskivene i en liten gryte. Ha i vann. Gi dette ett oppkok. La det koke ca 20 sekunder (ikke lenger for da kan de bli ødelagt). Hell forsiktig kiwiskivene opp i en sil. La de avkjøle.
Kok opp 2.5 dl vann i en gryte. Dra gryten til side og ha i pakken med kiwigele. Rør til den er godt oppløst.
Når geleblandingen er avkjølt legger du kiwiskivene i det mønsteret du vil oppå ostemassen. Hell over den flytende avkjølte blandingen. Kiwiskivene vil flyte litt opp og flytte bittelitt på seg men dette korrigerer du forsiktig etter at du har satt formen inn i kjøleskapet. Bær formen så forsiktig så mulig til kjøleskapet.


Da er det bare å vente 2-3 timer så er den klar til servering. Sett formen på ett kakefat. Før en smørkniv langs kanten før du løsner ringen.

Velbekomme. Håper det smaker :)


Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



14 Kommentarer














kjellfrid amundsen

14.05.2017 kl.11:17

nydeli å frisk kake.
matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.12:11

Tusen takk kjellfrid amundsen: )
Pernille

14.05.2017 kl.12:06

Denne kaken med kiwi fikk jeg lyst til å prøve meg på :) Ha en fin søndag!
matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.12:11

Herlig Pernille:)Takk det samme
Statera Marit Ebeltoft

14.05.2017 kl.13:51

Om ikke denne hørtes god ut vet ikke jeg,tydeligvis ikke mettet på kake enda jeg til tross for bursdag å konfirmasjon i går :P
matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.14:24

Så herlig å høre Statera Marit Ebeltoft: )
Sandra Enger

14.05.2017 kl.19:08

Herregud vad mycket gott!! :))
matfrabunnenfb.blogg.no

14.05.2017 kl.19:51

Takk snille deg Sandra Enger: )

14.05.2017 kl.19:57

Hva er digestive kjeks?
matfrabunnenfb.blogg.no

15.05.2017 kl.13:41

En søt kjeks Anonym: ). Rød pakke. Selges overalt
Sol

14.05.2017 kl.22:00

Funker det med andre frukter også? F.eks jordbærgelé og jordbærskiver? :) Vil ha denne ostekaken på 17 mai men bestevenninna mi liker ikke kiwi :(
matfrabunnenfb.blogg.no

15.05.2017 kl.00:05

Jada Sol: ). Men jordbær skal du da ikke koke
Silje Kittilsen

14.05.2017 kl.22:03

Så godt ut :D
matfrabunnenfb.blogg.no

15.05.2017 kl.13:41

Tusen takk Silje Kittilsen: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©