Hvordan lage marengs uten egg

  • 15.05.2017, 16:07

Det finnes mange som ikke tåler egg, men som gjerne skulle laget marengs til f.eks pavlova.



Istedenfor egg kan man faktisk bruke kikertlake. Egg kommer i flere str. Vekten på eggene står alltid på kartongen, og ifølge Prior sine sider er vektfordelingen slik: Eggeplomme 30% , eggehvite 60% og skall 10%.

Dvs på egg som veier 50 g, veier plommen ca 15 g og hviten veier ca 30 g. 

I en boks med kikerter er det ca 160 g lake. Det tilsvarer ca 5 eggehviter.

Så er fremgangsmåten helt lik som med eggehviter. Husk å ta vare på kikertene da de kan brukes i matlaging 😉

Kikertlaken må stivpiskes, helst med maskin da det tar noen minutter, tilsett sukker litt og litt mens maskinen fortsatt går. Og deretter eddik, maizenna og vaniljesukker. Eddik gjør marengsen hvitere og seig inni 😊

Her er min oppskrift på pavlova 😉

120 g kikertlake

200 g sukker

0.5 ts eddik 

1.5 ss maizenna

1 ss vaniljesukker

Forvarm ovnen til 200 g og sett den ned til 100 g før du setter inn marengsen. Jeg bruker bare stekebrett med bakepapir på og setter det midt i ovnen. La den steke i 1.5 t. Når den er ferdig stekt, skru av ovnen, og la marengsen stå inni og kjøle seg ned med ovnsdøra på gløtt. 

Håper det faller i smak 😊

Jenny



4 Kommentarer














Statera Marit Ebeltoft

15.05.2017 kl.19:38

Dette må jeg teste ut en dag :)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.05.2017 kl.21:01

Statera Marit Ebeltoft: Så bra :) Håper du blir fornøyd :)

16.05.2017 kl.15:29

Er ikke denne stjålet fra veganske matblogger?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.05.2017 kl.18:36

Anonym: Nei. Jeg har kikket på flere forskjellige oppskrifter på nettet før jeg selv prøvde å lage marengs av kikertlaken. Selve oppskriften er fra oppskriften jeg har lagt inn på pavlova med gul krem, bare at jeg omregnet antall egg til kikertlake. Mvh Jenny


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©