hits







Hvordan lage marengs uten egg

  • 15.05.2017, 16:07

Det finnes mange som ikke tler egg, men som gjerne skulle laget marengs til f.eks pavlova.



Istedenfor egg kan man faktisk bruke kikertlake. Egg kommer i flere str. Vekten p eggene str alltid p kartongen, og iflge Prior sine sider er vektfordelingen slik: Eggeplomme 30% , eggehvite 60% og skall 10%.

Dvs p egg som veier 50 g, veier plommen ca 15 g og hviten veier ca 30 g. 

I en boks med kikerter er det ca 160 g lake. Det tilsvarer ca 5 eggehviter.

S er fremgangsmten helt lik som med eggehviter. Husk ta vare p kikertene da de kan brukes i matlaging 😉

Kikertlaken m stivpiskes, helst med maskin da det tar noen minutter, tilsett sukker litt og litt mens maskinen fortsatt gr. Og deretter eddik, maizenna og vaniljesukker. Eddik gjr marengsen hvitere og seig inni 😊

Her er min oppskrift p pavlova 😉

120 g kikertlake

200 g sukker

0.5 ts eddik 

1.5 ss maizenna

1 ss vaniljesukker

Forvarm ovnen til 200 g og sett den ned til 100 g fr du setter inn marengsen. Jeg bruker bare stekebrett med bakepapir p og setter det midt i ovnen. La den steke i 1.5 t. Nr den er ferdig stekt, skru av ovnen, og la marengsen st inni og kjle seg ned med ovnsdra p gltt. 

Hper det faller i smak 😊

Jenny



4 Kommentarer














Statera Marit Ebeltoft

15.05.2017 kl.19:38

Dette m jeg teste ut en dag :)
matfrabunnenfb.blogg.no

15.05.2017 kl.21:01

Statera Marit Ebeltoft: S bra :) Hper du blir fornyd :)

16.05.2017 kl.15:29

Er ikke denne stjlet fra veganske matblogger?
matfrabunnenfb.blogg.no

17.05.2017 kl.18:36

Anonym: Nei. Jeg har kikket p flere forskjellige oppskrifter p nettet fr jeg selv prvde lage marengs av kikertlaken. Selve oppskriften er fra oppskriften jeg har lagt inn p pavlova med gul krem, bare at jeg omregnet antall egg til kikertlake. Mvh Jenny


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik