hits







Hasselback poteter

  • 19.05.2017, 22:39

Hasselback poteter er en svensk oppfinnelse og den har spredd seg over hele verden. Vi som er glad i poteter syns at de fleste måter å tilberede den på gir oss mye variasjon i hverdagen og til fest.

Hasselback poteter varieres etter humør og selve middagsplanen. Man kan bruke både krydder og urter. Å ha på brødstrøssel eller ost til slutt er også med på å gi variasjon.

Til dagens biff for en familie på 4 brukte jeg denne helt enkle krydringen.

10 poteter (asterix)
100 g smør
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts salt
0.5 ts pepper.
Dette er en mild krydring som går til det meste og som også passer barn.
Smelt smøret og ha i krydderet.

Hvordan lettest skjære potetene slik at snittene ikke går helt gjennom poteten?

Legg poteten på ei skei eller sleiv (alt etter størrelse på poteten). Skjær snitt ned til du treffer skeia. Når jeg er halveis foretrekker jeg å snu poteten og snitte fra motsatt side.


Legg potetene i en ildfast form. Pensle over med smør og krydderblanding 3-4 ganger. Sett i forvarmet ovn på 200 grader i 70 min.
Ta ut formen ett par ganger underveis og pensle igjen.


Etter 70 min var mine klar. Da er det bare å kose seg :)


Velbekomme:)



2 Kommentarer














Arbeidskar

21.05.2017 kl.08:54

Jeg bruker legge potetene inntil en tresleiv nr jeg kutter de, for f passe "bunn" p dem. :-)

Blir det ikke litt vinglete med skje?
matfrabunnenfb.blogg.no

21.05.2017 kl.14:49

Det gr fint syns jeg Arbeidskar: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik