hits






Rullebeger

  • 21.05.2017, 14:40

Hva kan vel vre bedre enn ett slikt rullebeger du bare kan fylle med hva som helst og bare ta i hnden og spise?

Her kan du feks fylle med :
-pastasalat
-salat
-pizzafyll
-tacofyll
- skalldyr/skagenrre...
Bare fantasien setter begrensninger.


Dette begeret str fint med fyll s du kan feks servere det stende om du vil.


Tanjas rullebeger
6-8 stk

Deigen:
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smr eller margarin
2 egg (1 i deigen og 1 til pensling)
2 ts salt
1 pose gjr

Ha alt det trre og egg i en bakebolle. Hell i fingetvarmt vann. Sett igang kjkkenmaskinen.  Del opp smret i terninger. Slipp de opp i maskina en etter en. Elt p middels hastighet i 5 min til deigen slipper kantene.
La deigen heve i 45 minutter.
Etterheving trengs ikke.
Del deigen i 6-8 emner.

Vask brus/l bokser innvendig og utvendig og la trke.
Fjern bunnen med en bokspner.
Dytt fra andre siden fliken opp med en kniv slik som p bildet.


Spray boksene med formfett eller smr med olje. Rull ut lange plser (som en litt tykk finger). Surre plsene rundt boksen. Start hvor det store hullet er. Nr du kommer til toppen rull en ekstra hyde og rull rundt s det blir en flate med deig.


Pensle med egg og dryss over med valmuefr og maldonsalt om nskelig. Klapp til rundt deigen hvid rullene har sklidd litt fra hvetandre. Sett boksene med det store hullet ned p en bakeplate med bakepapir. Settes nederst i forvarmet ovn p 225 grader i 14 min (se an mht din ovn). Avkjles med boksen i p rist.
Ta en kniv og dra langs kanten der pningen er. Det lsner veldig lett. Ta tak i en bit av ringen p boksen og vri og napp sakte ut.

 


Fyll med det du vil.
(Oppskrift p makaronisalaten kommer i morgen)
Disse kan du pakke inn i aliminiumsfolie og ta med som lunsj p skole/jobb/stranden osv.

Tips: Du kan bytte ut hvetemelet med inntil 40 % grovt.

Edit: Det ble veldig mye mat i en s neste gang skal jeg lage de mindre

Velbekomme :)
Scrolle gjerne ned og del oppskriften s du har den til senere.



6 Kommentarer














elisebr

21.05.2017 kl.17:28

S fine og gode de s ut! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

21.05.2017 kl.18:52

Takk elisebr: )
Ei_heks

22.05.2017 kl.00:25

S morsom ide! Den tror jeg at jeg skal prve ut en gang! :)
matfrabunnenfb.blogg.no

22.05.2017 kl.12:41

Herlig :)

09.09.2017 kl.17:18

Hvorfor hull i begge ender
matfrabunnenfb.blogg.no

11.09.2017 kl.23:23

Kun i en ende Anonym: )


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik