Rullebeger

Hva kan vel være bedre enn ett slikt rullebeger du bare kan fylle med hva som helst og bare ta i hånden og spise?

Her kan du feks fylle med :
-pastasalat
-salat
-pizzafyll
-tacofyll
– skalldyr/skagenrøre…
Bare fantasien setter begrensninger.

Dette begeret står fint med fyll så du kan feks servere det stående om du vil.

Tanjas rullebeger
6-8 stk

Deigen:
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør eller margarin
2 egg (1 i deigen og 1 til pensling)
2 ts salt
1 pose gjær

Ha alt det tørre og egg i en bakebolle. Hell i fingetvarmt vann. Sett igang kjøkkenmaskinen.  Del opp smøret i terninger. Slipp de opp i maskina en etter en. Elt på middels hastighet i 5 min til deigen slipper kantene.
La deigen heve i 45 minutter.
Etterheving trengs ikke.
Del deigen i 6-8 emner.

Vask brus/øl bokser innvendig og utvendig og la tørke.
Fjern bunnen med en boksåpner.
Dytt fra andre siden fliken opp med en kniv slik som på bildet.

Spray boksene med formfett eller smør med olje. Rull ut lange pølser (som en litt tykk finger). Surre pølsene rundt boksen. Start hvor det store hullet er. Når du kommer til toppen rull en ekstra høyde og rull rundt så det blir en flate med deig.

Pensle med egg og dryss over med valmuefrø og maldonsalt om ønskelig. Klapp til rundt deigen hvid rullene har sklidd litt fra hvetandre. Sett boksene med det store hullet ned på en bakeplate med bakepapir. Settes nederst i forvarmet ovn på 225 grader i 14 min (se an mht din ovn). Avkjøles med boksen i på rist.
Ta en kniv og dra langs kanten der åpningen er. Det løsner veldig lett. Ta tak i en bit av ringen på boksen og vri og napp sakte ut.

Fyll med det du vil.
(Oppskrift på makaronisalaten kommer i morgen)
Disse kan du pakke inn i aliminiumsfolie og ta med som lunsj på skole/jobb/stranden osv.

Tips: Du kan bytte ut hvetemelet med inntil 40 % grovt.

Edit: Det ble veldig mye mat i en så neste gang skal jeg lage de mindre

Velbekomme 🙂
Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

7 kommentarer

Siste innlegg