Marinerte potetbåter i ovn

  • 27.05.2017, 12:28

Vi er fullt igang med grillingen og for å ikke gå lei så er kunsten variasjon.
Jeg har derfor tatt mål av slumpinga på krydringen av disse potetene.


10 kokefaste poteter (asterix)
1 dl solsikke eller rapsolje
1 ss paprikapulver
1 ss estragon (tørket krydder)
1 ts pepper
1 ts salt
(Ett par fedd hvitløk hvis ønskelig )

Tips: ønsker du en mer hot utgave kan du tilsette litt chili eller Cayenne pepper.

Jeg bruker potetene med skall for enkelheten sin skyld men det velger du selv.

Del potetene først i to og så i tre på hver halvdel. Legg i en ildfast form.

Bland oljen med krydder og hell over. Vend potetene rundt. La de stå og trekke 30-45 min. Sett så potetene i forvarmet ovn på 225 grader midt i.
Stek i 35 min. Vend potetene om ett par ganger underveis.

Disse ble servert med grillet kyllingfilet samt bearnaise og asparges. Det smakte nydelig.


Velbekomme :)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



6 Kommentarer














elisebr

28.05.2017 kl.14:25

Det er så godt! :) Ønsker deg en fin dag :)
matfrabunnenfb.blogg.no

30.05.2017 kl.01:52

Takk elisebr: )
Hanne Slettvold

14.06.2017 kl.16:42

dette skal j lage i dag
matfrabunnenfb.blogg.no

14.06.2017 kl.17:24

Håper du blir fornøyd Hanne Slettvold: )
Joar Venaas

01.07.2017 kl.15:13

Vil bare bekrefte at stekte poteter faller i smak uansett.

Her må vi bruke dobbelt porsjon for å unngå at potetene blir oppspist.

Marinering med krydder og oljer, er spennende å se hvor godt det blir.

Jeg bruker poteter skjært i båter. Kryddringen kan man prøve ut selv.

Viktig å få til de fire ulike smakene - surt, søtt, salt og bittert. Så kommer den 5. smaken som kalles umami.

Steker potetene på 200 grader i totalt 30-40 min. Vend flere ganger.
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.22:28

Joar Venaas: Takk for tips :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©