hits

Marinerte potetbter i ovn

Vi er fullt igang med grillingen og for å ikke gå lei så er kunsten variasjon.
Jeg har derfor tatt mål av slumpinga på krydringen av disse potetene.


10 kokefaste poteter (asterix)
1 dl solsikke eller rapsolje
1 ss paprikapulver
1 ss estragon (tørket krydder)
1 ts pepper
1 ts salt
(Ett par fedd hvitløk hvis ønskelig )

Tips: ønsker du en mer hot utgave kan du tilsette litt chili eller Cayenne pepper.

Jeg bruker potetene med skall for enkelheten sin skyld men det velger du selv.

Del potetene først i to og så i tre på hver halvdel. Legg i en ildfast form.

Bland oljen med krydder og hell over. Vend potetene rundt. La de stå og trekke 30-45 min. Sett så potetene i forvarmet ovn på 225 grader midt i.
Stek i 35 min. Vend potetene om ett par ganger underveis.

Disse ble servert med grillet kyllingfilet samt bearnaise og asparges. Det smakte nydelig.


Velbekomme :)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.

8 kommentarer

Det er s godt! :) nsker deg en fin dag :)

Hanne Slettvold

Hanne Slettvold

dette skal j lage i dag

Hper du blir fornyd Hanne Slettvold: )

Vil bare bekrefte at stekte poteter faller i smak uansett.

Her m vi bruke dobbelt porsjon for unng at potetene blir oppspist.

Marinering med krydder og oljer, er spennende se hvor godt det blir.

Jeg bruker poteter skjrt i bter. Kryddringen kan man prve ut selv.

Viktig f til de fire ulike smakene - surt, stt, salt og bittert. S kommer den 5. smaken som kalles umami.

Steker potetene p 200 grader i totalt 30-40 min. Vend flere ganger.

Joar Venaas: Takk for tips :)

olala....dette s snadde ut <3

Veldig godt Lena Moe: ) Bare prve

Skriv en ny kommentar