Sitron is

Jeg er veldig glad i smaken av sitrus og ønsket derfor å lage en syrlig kremete is. Den ble veldig godt mottatt her hjemme så håper du også vil prøve den:)

Sitron is
(Mengde ca 1.5 l)
Eggedosis av :

5 eggeplommer
125 gram sukker

Krem av:
6 dl fløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1 vaniljestang.

1 stor sitron

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker.
Raps skallet av sitronen. Pass på å ikke få med det hvite da det smaker bittert. Skvis en halv sitron for saften. Skvis den andre halve også men bruk kun 2 ss saft av andre halvdelen.
Bland sammen forsiktig eggedosis, krem, sitronskall og sitronsaften med en slikkepott. Vend godt inn.
Frys ned i egnet beholder. Du trenger ikke røre i innfrysningsprosessen.
Må stå i fryser minimum 6 timer før servering.
Tips for variant : om du vil kan du tilsette litt opphakket mørk kokesjokolade i isen før du fryser den.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

10 kommentarer

Siste innlegg