Villsvin lårstek

  • 06.06.2017, 21:40

Da fikk vi prøvd oss på låret fra villsvinet også. Kjøttet blir så utrolig saftig og godt.

 



 

1 stk villsvinlår på ca 3 kg med ben.

 

Rub

8-10 tørket einebær, knust

1 kvist rosmarin, hakket

2 ts Maldonsalt

0.5 ts pepper

2 pk bacon

Bland alt sammen i en morter og knus godt sammen. Pensle låret med olje, f.eks. rapsolje, og gni ruben godt over hele steika. Dekk steika med bacon, fest det med tannpirkere av tre.

 



 

I panna/formen med steika

1,5 dl rødvin

0.5 dl vann

3 gulrøtter, i biter

2 rødløk, delt i båter

1 gul løk, delt i båter

6 fedd hvitløk, knust og grovhakket

Ha alt i formen før du legger steika oppå. La stå på 120 g til termometeret viser 65 g. Bruk grillfunksjonen de siste minuttene for å få ordentlig stekt bacon. La så steika hvile, pakket inn i alufolie og håndkle, i ca 30 min.

Poteter

Ta så det antall poteter du ønsker og kok de halvveis. Hell av vann og legg potetene over i en langpanne, trykk de godt ned. Hell over litt olje og strø over salt og pepper. La stå på 225 g i ca 10 min.

 



 

Saus

Ta krafta fra formen som steika har ligget i, spe ut med ca 0,5 dl vann. Ta også den safta som har kommet i alufolien og hell oppi sausen. Smak til med salt og pepper hvis du føler det trengs, og jevn hvis ønskelig.

Da håper jeg det smaker 😊

Jenny

 



 



2 Kommentarer














Baketerapi

06.06.2017 kl.22:34

Dette så fantatisk godt ut :-)
matfrabunnenfb.blogg.no

06.06.2017 kl.23:21

Baketerapi: Tusen takk c",)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©