Villsvin lårstek

Da fikk vi prøvd oss på låret fra villsvinet også. Kjøttet blir så utrolig saftig og godt.

 

 

1 stk villsvinlår på ca 3 kg med ben.

 

Rub

8-10 tørket einebær, knust

1 kvist rosmarin, hakket

2 ts Maldonsalt

0.5 ts pepper

2 pk bacon

Bland alt sammen i en morter og knus godt sammen. Pensle låret med olje, f.eks. rapsolje, og gni ruben godt over hele steika. Dekk steika med bacon, fest det med tannpirkere av tre.

 

 

I panna/formen med steika

1,5 dl rødvin

0.5 dl vann

3 gulrøtter, i biter

2 rødløk, delt i båter

1 gul løk, delt i båter

6 fedd hvitløk, knust og grovhakket

Ha alt i formen før du legger steika oppå. La stå på 120 g til termometeret viser 65 g. Bruk grillfunksjonen de siste minuttene for å få ordentlig stekt bacon. La så steika hvile, pakket inn i alufolie og håndkle, i ca 30 min.

Kjernetemperaturen er for et villsvin som er trikintestet.
Dersom man ikke er sikker på om det er sendt inn en slik test bør kjøttet fryses på -20 grader i 2 uker og ha en kjernetemperatur på 68 grader etter steking.

 

Poteter

Ta så det antall poteter du ønsker og kok de halvveis. Hell av vann og legg potetene over i en langpanne, trykk de godt ned. Hell over litt olje og strø over salt og pepper. La stå på 225 g i ca 10 min.

 

 

Saus

Ta krafta fra formen som steika har ligget i, spe ut med ca 0,5 dl vann. Ta også den safta som har kommet i alufolien og hell oppi sausen. Smak til med salt og pepper hvis du føler det trengs, og jevn hvis ønskelig.

Da håper jeg det smaker 😊

Jenny

 

 

4 kommentarer
    1. Ca. steketid er altid interessant. Dette for å kunne beregne tiden på annet som skal serveres. Det burde finnes en tabell som forteller litt om steketiden ut fra steketemperaturen.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg