Sommersalat med egg og dressing

  • 14.06.2017, 16:56

Det er herlig med lettere mat sommerstid. Det er lettvint,friskt og lett fordøyelig. Serverer man feks noe type brødmat til kan det gjerne serveres som middag syns jeg.

Til 4 personer (servert med urtebrød)

5 økologiske egg
Ett halvt salathode
En neve ruccola
1 rød paprika
En liten boks mais
En halv pose (en neve) sukkererter
3 stilker vårløk

Dressing:
2 dl rømme
1 dl majones
3 ts karri (hindu)
1 ts salt 
2 ts sitron
2  ts sukker eller søtning
(1-2 fedd hvitløk om ønskelig)
Litt fersk gressløk

Hardkok eggene i 8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann. Fjern skallet og del i båter. Dryss litt salt på båtene om du ønsker.
Kutt opp grønnsakene slik du ønsker.
Rør sammen dressingen.

Her finner du forslag til tilbehør :

Urtebrød: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1459407205_urtebrd_av_tanja.html

Rundstykker:
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1473771328_rundstykker.html

Ciabatta: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1455903108_ciabatta_av_tanja.html



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©