Luksusnachos med guacamole,tomatsalat og rømme

  • 16.06.2017, 18:44


 

Dette er vel det nærmeste vi kommer "tacomat" her i huset, men dette er kjempegodt om dog ikke fullstendig fra bunnen mht nachochipsen.

 

Luksusnachos
Nok til 4-5 voksne

2 pk nachos ( 185 g ×2 )
300 g ytrefilet
300 g Jarlsberg
1 pk cheddar i skiver
1 liten purre
1 rød paprika
1 boks mais
Slik ser cheddarosten ut


Tomatsalat
2 store tomater
En halv rødløk
2 ss olivenolje
1 ss saft av sitron
En neve kruspersille
3 klyper maldonsalt.
Bland godt sammen.

Oppskriften min på guacamole finer du her :http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481997256_guaccemole.html

Slik gjør du:
Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker kan du bruke feks hvitløk og chili eller annet du liker. Smelt smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i biffkjøttet. Du skal såvidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.


Bruk en fiskeøse å ta ut kjøttet med eller hell det i ett dørslag så væsken renner av (du ønsker ikke våt myk nachos). Sett til side.

Hakk opp grønnsakene.
Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Før brukte jeg form men nå bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Strø over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg så på mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjøtt.  Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen.
Da blir det seende slik ut


Sett nederst i forvarmet ovn på 200 grader nederst i 15 minutter.
Server med tomatsalat, guaccamole og rømme. Om du ønsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.

Her ser du brettet ferdig stekt


Velbekomme :)



6 Kommentarer














Thomas Frydenberg

16.06.2017 kl.19:15

Ser ut som en nytelse for ganen!
matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2017 kl.21:37

Tusen takk Thomas Frydenberg: )
Martemeomamma

16.06.2017 kl.20:58

Denne skal testes ut:) Så kjempe godt ut:)
matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2017 kl.21:37

Så bra Martemeomamma: )
Sanne

16.06.2017 kl.23:45

Hvis

man nå skal ha "luksusnachos", ville jeg valgt en ekte cheddar. Den typen du viser til her inneholder bare 25% cheddar, noe smør og resten tilsetningsmidler..
matfrabunnenfb.blogg.no

18.06.2017 kl.21:37

Det er helt sant Sanne men jeg fant ikke det den dagen :)


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©