Bondeomelett i ovnen

  • 19.06.2017, 16:44

Ovnsomeletter er kjærkomne. De passer seg selv og man kan bruke rester og mat som er på vei til å gå ut på dato. Man kan i praksis tilsette det man vil.
Dette brukte jeg idag.

Til 4 personer
6 poteter (amadine)
6 egg
6 ss fløte, melk eller vann
200 g bacon (Eller mer/mindre)
1 løk
6 stilker vårløk
Ost etter mengde og eget ønske
Salt og pepper

Stek baconet og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp opp i mindre biter.
Spar stekefettet.
Smør en ildfast form (20×30) med baconfett. Skjær opp potetene i veldig tynne skiver. Legg de side om side i bunnen og pensle over med baconfett. Ha i de andre potetskivene litt tilfeldig utover første laget og pensle med baconfett. Strø forsiktig over med salt og pepper.Kutt opp løk og spre over.
Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 g nederst i ovnen i først 20 minutter. Mens potetene steker kutt opp vårløk og visp sammen egg med væske. Tilsett 0.5 ts salt og 0.5-1 ts pepper i eggeblandingen.Rasp så osten.
Etter 20 minutter taes formen ut av ovnen. Ha i eggeblandingen og dryss over bacon, vårløk og ost.
Sett formen tilbake i ovnen og stek 25 min til.
Spander gjerne ett persilledryss til slutt.


Jeg serverte med en enkel salat og ristet grovt brød.
Velbekomme :)

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©