hits

Linser med vaniljekrem



 

Da har jeg nok en gang prvd meg p noe jeg aldri har gjort fr... Fant oppskrift p linser i et vedlegg fra Norsk Ukeblad nr 24, og tenkte at dette m jeg jo bare klare. Det er s mange r siden sist jeg smakte det.

 

Mrdeig

250 g hvetemel

225 g smr i terninger

50 g melis

1 eggeplomme

 

Ha mel og smr i en foodprosessor og kjr det til smret er godt smuldret med melet. Tilsett eggeplommen og melisen og kna det sammen. La deigen st noen timer i kjleskapet s den blir litt lettere jobbe med.

 



 

Bruk ca 2/3 deler av deigen til bunnene og resten til lokk. Kjevle deigen og stikk ut rundinger som passer godt nedi formene. Den skal g helt opp p kanten. Pass ogs p at formen er godt smurt, enten med smr eller olje. Jeg brukte rapsolje, du kan ogs str litt mel over formen etter du har smurt den.

Vaniljekrem

1 vaniljestang eller 2 ss vaniljesukker

4 dl melk

6 eggeplomme

0.5 dl sukker

1-2 ss maisenna

Hvis du bruker vaniljestang, snitt den opp og skrap ut frene. Ha s alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn, og varm forsiktig opp til kokepunkt. Husk rr hele tiden. Kremen skal ikke koke, bare rett fr koking. Rr rundt og hold p til kremen blir tykk nok. Avkjl sausen i en kum med kaldt vann eller i kjleskapet.

 



 

Fyll s bunnene med vaniljekrem. Ikke helt fullt, og legg p lokkene. For f festet de til kantene kan du ha vann p fingeren og fukte de litt. Jeg trykket de bare litt sammen.

S skal dette stekes. Midt i ovnen p 200 g i ca 15 min.

La de avkjles helt fr du hvelver de ut av formen s de ikke blir delagt.

Dryss gjerne litt melis over fr servering.

Hper det smaker 😊

 

Hvis du nsker oppskrifter direkte p epost, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny

9 kommentarer

Hei! Utrolig fine bilder du har tatt! Maten ser kjempe god ut <3 Og det vil jeg gjerne prve ut! Jeg er ny her i blogg-verdenen, og lurte p om du hadde giddet skjekke ut min blogg? flere innlegg kommer <3

Silje: Tusen takk :) Hper du synes de snaker godt ogs. Skal s absolutt ta en titt p bloggen din :)

Hei, de s gode ut og m prves 😊

Hvor mange linser fikk du ut av denne deigen?

Stor applaus for at du viser til hvor du har hentet inspirasjonen fra! Skulle nske andre bidragsytere p denne siden va like flinke.

Hei, jeg lurer p om jeg kan bruke noe annet enn maizenna i vaniljekrem? (Har forskt potetmell, men den blir liksom litt kornete p en mte) Jeg er allergisk mot mais.. Har vurdert koke en pudding av melk og hvetemel ha til jevning, men vet ikke om det vil funke..

Ranveig: Det er jeg desverre usikker p.

❤️Linser❤️ Elsker det, s skal s absolutt teste ut de her! Men er litt "lei" av vaniljekrem, s tenkte prve de med sitroncurd. Har du en god oppskrift p det? Og trur du det kan bli en slager?

ja Caroline: ) Trykk p meny og skriv sitronkrem i skefeltet

Skriv en ny kommentar