hitsLinser med vaniljekrem

  • 01.07.2017, 18:09 

Da har jeg nok en gang prøvd meg på noe jeg aldri har gjort før... Fant oppskrift på linser i et vedlegg fra Norsk Ukeblad nr 24, og tenkte at dette må jeg jo bare klare. Det er så mange år siden sist jeg smakte det.

 

Mørdeig

250 g hvetemel

225 g smør i terninger

50 g melis

1 eggeplomme

 

Ha mel og smør i en foodprosessor og kjør det til smøret er godt smuldret med melet. Tilsett eggeplommen og melisen og kna det sammen. La deigen stå noen timer i kjøleskapet så den blir litt lettere å jobbe med.

  

Bruk ca 2/3 deler av deigen til bunnene og resten til lokk. Kjevle deigen og stikk ut rundinger som passer godt nedi formene. Den skal gå helt opp på kanten. Pass også på at formen er godt smurt, enten med smør eller olje. Jeg brukte rapsolje, du kan også strø litt mel over formen etter du har smurt den.

Vaniljekrem

1 vaniljestang eller 2 ss vaniljesukker

4 dl melk

6 eggeplomme

0.5 dl sukker

1-2 ss maisenna

Hvis du bruker vaniljestang, snitt den opp og skrap ut frøene. Ha så alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn, og varm forsiktig opp til kokepunkt. Husk å rør hele tiden. Kremen skal ikke koke, bare rett før koking. Rør rundt og hold på til kremen blir tykk nok. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann eller i kjøleskapet.

  

Fyll så bunnene med vaniljekrem. Ikke helt fullt, og legg på lokkene. For å få festet de til kantene kan du ha vann på fingeren og fukte de litt. Jeg trykket de bare litt sammen.

Så skal dette stekes. Midt i ovnen på 200 g i ca 15 min.

La de avkjøles helt før du hvelver de ut av formen så de ikke blir ødelagt.

Dryss gjerne litt melis over før servering.

Håper det smaker 😊

 

Hvis du ønsker oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny9 Kommentarer


Silje

01.07.2017 kl.23:45

Hei! Utrolig fine bilder du har tatt! Maten ser kjempe god ut <3 Og det vil jeg gjerne prøve ut! Jeg er ny her i blogg-verdenen, og lurte på om du hadde giddet å skjekke ut min blogg? flere innlegg kommer <3
matfrabunnenfb.blogg.no

02.07.2017 kl.17:24

Silje: Tusen takk :) Håper du synes de snaker godt også. Skal så absolutt ta en titt på bloggen din :)
Anka

03.07.2017 kl.08:36

Hei, de så gode ut og må prøves 😊

Hvor mange linser fikk du ut av denne deigen?
matfrabunnenfb.blogg.no

03.07.2017 kl.15:09

Anka: Jeg fikk 12 stk :)
Tiril

04.07.2017 kl.16:37

Stor applaus for at du viser til hvor du har hentet inspirasjonen fra! Skulle ønske andre bidragsytere på denne siden va like flinke.
Ranveig

04.07.2017 kl.21:03

Hei, jeg lurer på om jeg kan bruke noe annet enn maizenna i vaniljekrem? (Har forsøkt potetmell, men den blir liksom litt kornete på en måte) Jeg er allergisk mot mais.. Har vurdert å koke en pudding av melk og hvetemel å ha til jevning, men vet ikke om det vil funke..
matfrabunnenfb.blogg.no

06.07.2017 kl.17:46

Ranveig: Det er jeg desverre usikker på.
Caroline

19.09.2017 kl.21:25

❤️Linser❤️ Elsker det, så skal så absolutt teste ut de her! Men er litt "lei" av vaniljekrem, så tenkte å prøve de med sitroncurd. Har du en god oppskrift på det? Og trur du det kan bli en slager?
matfrabunnenfb.blogg.no

20.09.2017 kl.16:56

Å ja Caroline: ) Trykk på meny og skriv sitronkrem i søkefeltet


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!

Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt
Søk i bloggenFølg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

ArkivDesign og koding

Albertine L. Vestvik

Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©