Kaken "Overfloden"

  • 05.08.2017, 21:41

Gode kaker har ofte mye av det som er godt og det har også denne. Med 3 forskjellige kremer og mye bær er det nok av alt. Derav har jeg valgt å kalle den Overfloden.

Du trenger 8 dl bringebær

Sukkerbrød:

Jeg bruker alltid denne oppskriften på sukkerbrød som ligger i bloggen fra før. Den finner du her. Bruk 26 eller 28 form. Når den er avkjølt helt i formen så snu den opp ned og bruk bunnen som lokk så den blir jevn og fin.

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476462888_sukkerbrd_8_cm_hyt.html

Start med å lage vaniljekrem. Her finner du ett tidligere innlegg fra meg med vaniljekrem :

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1490207850_ste_horn_med_vaniljekrem_kiwi_og_jordbr.html

Sett vaniljekremen i kjøleskapet.

Nougatkrem
3.5 dl kremfløte
250 g nougat

Ha 2 dl fløte i en liten gryte. Hakk opp nougat i grove biter. Ha de i fløten. Smelt forsiktig sjokoladen i fløten mens du rører. Pass på at sjokoladen smelter helt inn. Sett kaldt i kjøleskapet i 2 timer.
Pisk så 1.5 dl fløte til krem. Bland inn den avkjølte nougatblandingen.

Del sukkerbrødet i 3.
Legg øverste delen med oppsiden ned på ett kakefat. Dynk godt med ca 0.5 dl melk. Bruk pensel. Legg på vaniljekremen. Legg 1/3 Av bringebærene på. Legg på den midterste delen av sukkerbrødet. Dynk med  0.5 dl melk her også. Smør på nougatkremen. Ha på 1/3 av bringebærene. Legg så underste delen på toppen.

Sjokoladekrem
4.5 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ss bakekakao.

Pisk fløten stiv med sukker. Ha i bakekakaoen like før kremen er klar.
Smør kremen oppå og rundt kaken. Jeg veksler mellom å bruke slikkepott og kniv. Spar litt til å lage noen topper oppe på kaken. 
Jeg brukte en kakesprøyte til å lage topper. Delte inn kaken i fire med å lage topper begge veier. Deretter la jeg på resten av bringebærene og siktet litt melis på. Tilslutt toppet jeg med litt rips.

Om du ikke har eller liker bringebær kan du feks bruke mandarin eller jordbær .
*Nougat finner du på matbutikk i bakeavdelingen

Bildeprosess

.


La gjerne kaken få stå over natten før servering. Da blir den myk og saftig og smakene får satt seg.
Server ute om været tillater :)


Velbekomme :)
Scrolle gjerne ned og del oppskriften. 



4 Kommentarer














16.08.2017 kl.19:30

Mmm den skal jeg lage til helgen ja🎂😍
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:23

Håper du liker den Anonym:
Laila Lysø

16.08.2017 kl.19:42

Den ser fantastisk god ut. Tror jeg må prøve meg på den ☺
matfrabunnenfb.blogg.no

17.08.2017 kl.21:23

Kjekt å høre Laila Lysø: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©