Varmrøykt reinsdyrhjerte med tyttebærkrem, fløtegratinerte poteter og sopp

  • 19.08.2017, 21:41

Jeg skulle ønske jeg kunne si jeg hadde røkt hjertet selv, men jeg har enda til gode å få tak i ett.

MEN hvor priveligert føler man seg ikke når noen bare kommer på døra og forærer en ett reinsdyrhjerte?
Man blir litt stille i en slik stund.

 

Jeg valgte å skjære kjøttet i tynne skiver og bare lot det bli romtemperert. Hvis jeg skulle varme det hadde jeg sørget for at kjernetemperaturen ikke hadde gått over 57 grader. Ett så flott og mørt kjøtt kan man bare ikke ødelegge ved å overbehandle det.

Tyttebærkrem:
1.5 dl kremfløte
1.5 dl seterrømme
5 ss rørt tyttebær.

Pisk krem av fløten og rør det andre godt inn. Jeg rører tyttebær selv og slik gjør jeg det : http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1456311183_rrt_kremet_tyttebr_av.html

Hvis du skal kjøpe rørt tyttebær fra fryseren på butikken, anbefaler jeg at du smaker på tyttebærkremen for å se om du ønsker mer sukker.

Soppen:
Deles i skiver og stekes på max varme i en ss smør og ett lite dryss salt og pepper i 45-60 sekunder.

Fløtegratinerte poteter:
Her finner du hvordan jeg lager det.
http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1457441229_fltegratinerte_potete.html

Velbekomme :)



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©