hits






Kinesisk stekt ris med reker

  • 24.08.2017, 15:22

De aller fleste som har spist p kinarestaurant har ogs spist stekt ris. Det er gode smaker som er lett like for de fleste. De karakteristiske smakene som gjenkjenner denne risen er sesamolje og oystersaus. Dette er ogs en grei middag nr man har rester bruke opp. 

Stekt kinesisk ris
Nok til 5-6 voksne

4 dl ris ( tilberedes p vanlig mte)
200 g finstrimlet (rkt) skinke
6 egg
3 dl reker
2 dl erter ( frosne eller hermetiske)
1 stor gulrot
5 ss oystersaus ( eller mer)
3 ss sesamolje ( eller mer)
1-2  ss soyasaus
Retten er mild i smakene og du kan derfor ke med sesamolje og oystersaus om du vil.

Kok ris og sett til avkjling om du ikke har rester. Rens opptinte reker.  Skrell gulrot og skjr i tynne sm staver. Visp sammen eggene i en bolle.
Ha nytral olje i en panne og sett platen p max. Ha i gulrotstavene og la de frese i oljen ca 1 min.

 


Ha s i sammenvispede egg. Rr dette kjapt rundt til det stivner. Ha i avkjlt ris, skinke, erter, oystersaus og sesamolje. Vend rundt mens du steker i noen minutter. Smak om du nsker ke med oystersaus og sesamolje. Rett fr servering s vend inn rekene.
Velbekomme



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik