Kalorifattig blomkålsuppe med magre kjøttboller

  • 31.08.2017, 19:44

En mager og kalorifattig suppe som også er rimelig.

Suppen

Ingredienser
2 blomkål (alt brukes)
2 liter vann
5 dl lettmelk
2 kjøttbuljong
3 ts raspet muskatnøtt
0.5 ts pepper
Smak til med salt.

Skjær bort grovstilk og blader og legg for seg. Del opp bukettene og skjær bort mesteparten av stilken og legg det med det andre.


Ha grovstilk, stilk og blader i en gryte og hell over 2 liter med vann.
La dette koke til alt er helt mørt. Om du ikke gidder å dele grovstilk osv i biter vil der ta ca 1 time. Hakker du opp alt kokes det mørt på 20-30 minutter. Skru ned varmen noe og stavmiks forsiktig innholdet i gryten.


Ha i melk, muskat, kjøttbuljong, pepper og salt om du ønsker (smak til).
Jeg syns det er viktig å raspe muskatnøtt da det gir bedre og mer smak enn den som er ferdigmalt.


Ha i blomkålbukettene og la suppen småkoke 10-15 minutter. (Kjenn på blomkålen med en gaffel)

Tips 1: Om du syns den er for tynn kan du blande 1 ss maisenna i 1 dl vann og helle i mot slutten.

Tips 2: Om du syns den er for mager i smaken kan du ha i en skvett fløte, men den blir selvsagt ikke så mager da.

Magre kjøttboller

500 g karbonadedeig
1 egg
0.5 ss malt  muskat
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
1 ss potetmel
2 ss knust kavring eller griljermel
0.5 -1 dl Farris eller vann
(Farris gjør de mer luftige)

Blande alt sammen raskt med hendene. Form de med hendene og en teskje som du væter med vann.
Du kan velge om du vil trekke de i en kjele med vann og en buljongterning eller kraft eller om du vil steke de i panna.

Tilsett kjøttbollene i suppen rett før servering.

Velbekomme.

Scrolle gjerne ned og del oppskriften så du har den til senere.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©