hits

Plommegrøt

Ett av mine beste barndomsminner var da jeg overnattet hos min mormor om høsten. Hun hadde ett plommetre som vokste utenfor soveromsvinduet. Jeg husker at jeg krøp ut av den gamle skuvsengen og åpnet vinduet og strekte meg så langt jeg kunne for å nå tak i de deilige søte plommene. Det var ett under jeg ikke falt ut.
Som voksen liker jeg best lage deilig mat med plommer og nå er treet så fullt at greinene nesten soper i bakken, så nå blir det mye godt med plommer framover.

Plommegrøt
6-8 rause serveringsporsjoner

Obs  Det er viktig å bruke skikkelig modne plommer ellers kan plommegrøten bli litt besk/bitter.

2 liter  plommer (Victoria)
2.5 dl vann
2 dl sukker (eller etter ønske)
3 ts vaniljesukker
Saften av en halv sitron
1 ts kanel
2 ss maisenna

Ta steinen ut av plommene. Jeg syns det er lettest å skjære bort kantene først og bruke fingeren til å dytte ut steinen på biten i midten. Ha alt i en gryte sammen med 2 dl vann. Ha i saften av en halv sitron, sukker, vaniljesukker og kanel. Gi dette ett oppkok og la det småkoke i 30 minutter. Rør om iblant.
Etter 30 min så bland maisenna med 0.5 dl vann og tøm i gryten. La det så småkoke 2 minutter. Trekk så gryten til side.

Plommegrøt kan serveres både lun og kald.
Godt til: fløte, melk, fløtemelk (halvt om halvt), rømme, creme fraiche, vaniljekesam. På bildet har jeg granateplefrø. Det er kjempegodt til.

Tips: For enda bedre og rikere smak kan vaniljestang og kanelstang benyttes.

4 kommentarer

NAM, dettte skal jeg prøve ! Bare elsker plommer, men har faktisk aldri laget grøt.

Det er kjempegodt Emma Josefine: )

Hei - takk for fantastisk side. Jeg har et spørsmål, ved du om plommegrøten kan fryses?

Tusen takk. Det vet jeg faktisk ikke marit: ). Prøv å frys en liten porsjon først å se

Skriv en ny kommentar