Plommegrøt

  • 20.09.2017, 16:42

Ett av mine beste barndomsminner var da jeg overnattet hos min mormor om høsten. Hun hadde ett plommetre som vokste utenfor soveromsvinduet. Jeg husker at jeg krøp ut av den gamle skuvsengen og åpnet vinduet og strekte meg så langt jeg kunne for å nå tak i de deilige søte plommene. Det var ett under jeg ikke falt ut.
Som voksen liker jeg best lage deilig mat med plommer og nå er treet så fullt at greinene nesten soper i bakken, så nå blir det mye godt med plommer framover.

Plommegrøt
6-8 rause serveringsporsjoner

Obs  Det er viktig å bruke skikkelig modne plommer ellers kan plommegrøten bli litt besk/bitter.

2 liter  plommer (Victoria)
2.5 dl vann
2 dl sukker (eller etter ønske)
3 ts vaniljesukker
Saften av en halv sitron
1 ts kanel
2 ss maisenna

Ta steinen ut av plommene. Jeg syns det er lettest å skjære bort kantene først og bruke fingeren til å dytte ut steinen på biten i midten. Ha alt i en gryte sammen med 2 dl vann. Ha i saften av en halv sitron, sukker, vaniljesukker og kanel. Gi dette ett oppkok og la det småkoke i 30 minutter. Rør om iblant.
Etter 30 min så bland maisenna med 0.5 dl vann og tøm i gryten. La det så småkoke 2 minutter. Trekk så gryten til side.

Plommegrøt kan serveres både lun og kald.
Godt til: fløte, melk, fløtemelk (halvt om halvt), rømme, creme fraiche, vaniljekesam. På bildet har jeg granateplefrø. Det er kjempegodt til.

Tips: For enda bedre og rikere smak kan vaniljestang og kanelstang benyttes.



4 Kommentarer














Emma Josefine

20.09.2017 kl.18:20

NAM, dettte skal jeg prøve ! Bare elsker plommer, men har faktisk aldri laget grøt.
matfrabunnenfb.blogg.no

22.09.2017 kl.10:11

Det er kjempegodt Emma Josefine: )
marit

21.09.2017 kl.08:26

Hei - takk for fantastisk side. Jeg har et spørsmål, ved du om plommegrøten kan fryses?
matfrabunnenfb.blogg.no

22.09.2017 kl.10:11

Tusen takk. Det vet jeg faktisk ikke marit: ). Prøv å frys en liten porsjon først å se


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©