hits

Fisk & bacon grateng med grønt

Gratenger i alle varianter er elsk i de fleste familier.  I vår familie er det likedan men vi blir aldri enig om det er best med fisk eller bacon. Derfor tenkte jeg at da lager jeg en grateng med begge deler samt litt grønt i.


Innhold

Saus
50 g smør
5 rause ss hvetemel
5 dl lettmelk
3 ts malt muskat
2 ts salt

Fyll
1.5 dl makaroni (tørr)
175 g baconterningee
400 g hyse (eller annen hvit fisk)
En neve hakket gressløk
6 stilker vårløk
6 egg
Knust kavring som topping.


Fremgangsmåte
Stek baconbiter i panna og sett så til side. Kok makaroni etter pakkens anvisning og ha den så i ett dørslag.
Skjær fersk/opptint fisk i små biter.
Klipp opp gressløk og vårløk.

Smelt smøret i panna og rør raskt inn hvetemelet. Hell i melken umiddelbart mens du rører til den blir klumpefri. Ha i salt og muskat. La sausen småputre i 5 minutter og sett den så til side.
Ha fisk, bacon, gressløk og vårløk i sausen og rør godt rundt til det er jevnt fordelt.
Ha i eggeplommene i sausen og rør rundt. Stivpisk eggehviten og skjær den forsiktig inn i sausblandingen med en slikkepott. Ha alt over i en ildfast form. Knus 3-4 halve kavringer og strø over. Settes i forvarmet ovn på 180 grader på nederste rille. Stek gratengen i 45-50 minutter.
Jeg bruker å sette på potetene (Asterix)  når gratengen har stått i 20 minutter.
Server med smeltet smør og raspet gulrot.


Velbekomme

5 kommentarer

Dette så utrolig godt og lettvint ut! :) Skal prøves i morgen!

Kjempegod mat,god gammeldags middag.

Denne fiskegratengen laget jeg i går- den var SÅ god- jeg er alene så porsjonen ble delt i 6, spiste 1, de resterende 5 ble lagt i fryseren i små aluminiumsformer, som var smurt og drysset . Beste gratengen noen gang.

Nydelig! Laget i dag delte i 6 , spiste 1 del, frøs resten i små aluminiumsformer, som var smurt og drysset.

Skriv en ny kommentar