Tacokake med kylling

  • 12.10.2017, 18:40

Jeg syns tacokake er aller best med egenkrydret kylling og rikelig tilbehør.


Tacokake
Du kan bruke det du liker men dette brukte jeg idag

6 middels store tortillalefser
600 g kyllingfilet
En halv purre
1 liten boks mais
400 g mozzarellaost
3 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
4 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

1 liten pose nachos
100-150 g jarlsberg

Skjær kyllingen i bittesmå strimpler og stek sammen med krydderet i en stekepanne. Sett så til side.  Legg en tortillalefse på en stekeplate og legg på kylling,mais, purre og ost. Legg på ny lefse og gjenta prosessen med alle lompene. På siste lompen strør du bare lett over med ost og purre.
Ved siden av på stekeplaten strø utover en liten pose nachos (180 gram) og strø på ca 100-150 g ost etter eget ønske. Jeg bruker Jarlsberg.


Stek alt i midten i forvarmet ovn på 200 g i 15 minutter.

On the side :

Tomatsalsa:
200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpure
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag. 
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskei. Kjør i stavmikser og tilsett krydderet.


Guacamole
Den er ikke helt standard men på min måte

Guaccemole er deilig til mangt. Til nachos, taco, salater, som dip til potetchips, til skalldyr... osv

1 avokado
6 stilker vårløk
3 ts limesaft
2 ts lettrømme
0.75 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts chili
1 ts sukker
1-2 fedd hvitløk
Fjern skallet. Stavmiks avokadokjøtt og vårløk. Ha i resten av ingrediensene. Rør sammen. Sett kaldt.
Tips: hvis du har steinen i unngår du at guaccemolen blir brun.



I tillegg serverer jeg med lettrømme.

Enkel salat
Ett halvt crispy salathode
1 paprika
En halv rødløk
En halv agurk

Egne lefser lager du slik. Av oppskriften blir det 8-12 etter hvor store du lager de: http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359992_kebab_hjemmelaget.html

Velbekomme



2 Kommentarer














Minrefleksjon

12.10.2017 kl.18:56

Nam! Taco blir jeg aldri lei.
matfrabunnenfb.blogg.no

13.10.2017 kl.17:17

Kos deg Minrefleksjon: )


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©