hits







Karamellisert løk i ovnen

  • 08.11.2017, 15:48

Avogtil er det kjekt å bruke ovnen til karamellisering av løk, spesielt når du skal lage mye feks til selskap eller til nedfrysing.


Her har jeg brukt
8 gule løk
5 ss smør
4 ss  hvitt sukker

Skjær løken i ringer. Legg 5 klatter smør i en langpanne. Spre løken utover. Dryss over sukkeret.
Stek midt i ovnen i 80 - 100 minutter i forvarmet ovn på 200 g. Vend om løken hvert 20 min. Vær obs på å dra inn fra kantene så det ikke brenner seg.
Bruker du mer eller mindre løk må du se an steketiden.

Merk: mye av løken blir "borte" i prosessen.


Fin og fryse og kan også stå noen dager i kjøleskapet :)



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©