Gode gammeldagse smultringer

  • 20.11.2017, 15:19

Gode gammeldagse tradisjonsoppskrifter skal man ikke tøyse for mye med syns jeg. Denne oppskriften kommer fra min kjæres avdøde bestemor, og opphavet er ukjent ellers. Pga oppskriftens unøyaktige mål har jeg tatt mål selv og satt i parentes.

Disse er nydelig gode.


Smultringer (ca 75 stk)
4 egg
18 ss sukker ( ca 2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (1 dl)
2.5 ts hornsalt
1.5 ts kardemomme
4 dl seterrømme
1 dl kefir
Hvetemel til passe deig (14 dl)

Natursmult 1.5 kg

Visp egg og sukker hvitt.
Smelt smøret.
Bland i det øvrige.
Sett deigen i kjøleskapet natten over.
Kjevle deigen til ca 1 cm tykkelse. Bruk utstikker eller ett stort og ett mindre glass. Hvis ikke deigen slipper utstikkeren så ha mer mel i deigen til den slipper.

 


Smelt smulten i en jerngryte. Ved stekingen av smultringer syns jeg det er passe at platen står på 6 av hos meg 9 mulige på innstillingene.

OBS pass på at deigen ikke har dryss av hvetemel på deigen men er jevn og glatt ellers blir det svarte flekker
på smultringer.

Stek smultringene til de er gylne, de må vendes underveis.


Legg smultringene på rist når de er ferdige.


Tips:
Du trenger dobbelt opp med smult for å skifte underveis hvis du dobler oppskriften.

Om smulten skulle ta fyr så dekk gryten med ett lokk og dra til side.
Flammen må kveles.

Oppbevares feks i boks men er også ekstremt velegnet til frysing.

Lykke til :)
Scrolle gjerne ned og del oppskriften 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©