hits







Krydret juleflette med sitronglasur

  • 01.12.2017, 15:27

Mmmm..... Denne smakte veldig godt og jeg ble veldig fornøyd med at jeg traff godt på krydringen. Sitronglasuren setter en nydelig spiss på kryddersmaken. Deigen er like god å jobbe med som 90% av deigene mine.


Krydret juleflette med sitronglasur
600 g hvetemel
3 dl melk
100 g smør (romtemperert)
2 egg (ett av de til pensling)
1 pose tørrgjær
50 g mandler
2 dl rosiner
2.5 ts kardemomme
1 ts kanel
0.5 ts stjerneanis
0.5 ts malt muskat
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts malt nellik

Glasur
1 dl melis
3-4 ts saft av sitron (evt vann)

Ha alt det tørre i en bakebolle. Varm opp melken til 37 grader. Ha melk,rosiner og et egg i bollen og kjør på middels hastighet i maskinen. Ha i romtemperert smør i terninger underveis mens maskinen går i 5-7 minutter. La deigen heve lunt og under klede i 30-45 minutter.
Del deigen i 3 emner. Trill ut pølser til ca 30-35 cm lange. Flette de sammen.


La den etterheve i 45 minutter. Pensle så fletten med egg. Hakk opp mandler og strø over. 
Sett i forvarmet ovn midt i på over og undervarme 180 g i 30 minutter.
La fletten avkjøles på rist. Når den er avkjølt så rør sammen melis og sitron og risle over med en skei. Vent til glasuren har stivnet før du skjærer i den.

Hva kan du ta bort: Jeg får alltid spørsmål om man kan kutte ut noe i oppskriften. Det kan du men da blir resultatet ett litt annet.

Allergisk mot egg ? Bytt ut ene egget med 30-40 g smør ekstra. Pensle med melk.

Har du ikke maskin? Smelt smøret i istedenfor å ha det i terninger og ha det i melken.

Fletten er velegnet for frysing.
Velbekomme



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©