hits

Krydret juleflette med sitronglasur

Mmmm..... Denne smakte veldig godt og jeg ble veldig fornøyd med at jeg traff godt på krydringen. Sitronglasuren setter en nydelig spiss på kryddersmaken. Deigen er like god å jobbe med som 90% av deigene mine.


Krydret juleflette med sitronglasur
600 g hvetemel
3 dl melk
100 g smør (romtemperert)
2 egg (ett av de til pensling)
1 pose tørrgjær
50 g mandler
2 dl rosiner
2.5 ts kardemomme
1 ts kanel
0.5 ts stjerneanis
0.5 ts malt muskat
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts malt nellik

Glasur
1 dl melis
3-4 ts saft av sitron (evt vann)

Ha alt det tørre i en bakebolle. Varm opp melken til 37 grader. Ha melk,rosiner og et egg i bollen og kjør på middels hastighet i maskinen. Ha i romtemperert smør i terninger underveis mens maskinen går i 5-7 minutter. La deigen heve lunt og under klede i 30-45 minutter.
Del deigen i 3 emner. Trill ut pølser til ca 30-35 cm lange. Flette de sammen.


La den etterheve i 45 minutter. Pensle så fletten med egg. Hakk opp mandler og strø over. 
Sett i forvarmet ovn midt i på over og undervarme 180 g i 30 minutter.
La fletten avkjøles på rist. Når den er avkjølt så rør sammen melis og sitron og risle over med en skei. Vent til glasuren har stivnet før du skjærer i den.

Hva kan du ta bort: Jeg får alltid spørsmål om man kan kutte ut noe i oppskriften. Det kan du men da blir resultatet ett litt annet.

Allergisk mot egg ? Bytt ut ene egget med 30-40 g smør ekstra. Pensle med melk.

Har du ikke maskin? Smelt smøret i istedenfor å ha det i terninger og ha det i melken.

Fletten er velegnet for frysing.
Velbekomme

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar