hits

Swok

Hvorfor heter denne retten swok?
Det er rett og slett fordi den er søtere enn de andre asiatiskinspirerte middagene jeg har lagt ut. Så en s (søt)  foran så skilles den fra andre.
Navnet ble kommet på av admin Fredrik etter en liten rådslaging i admingruppen tilhørende  facebookgruppen Mat fra bunnen


Oppskrift

600 g kyllingfilet
2 pk nudler (85 g pr stk. 170 g totalt)
Ca 500 g grønnsaker egnet til wok
Feks 1 wokblanding (4-500 g)
eller andre egnede ferske eller på boks. Idag brukte jeg både frossen og fersk etter det jeg hadde.
Saft av en stor boks ananas (585 g)
4 ss oystersaus
4 ss ketjap manis
2 ss kikkoman (soyasaus)
2 ss 7 % eddik eller saft av lime
0.5 ts malt ingefær (kan sløyfes)

Kok nudler etter pakkens anvisning (jeg tilsetter ikke smak). Hell av vannet og sett nudlene til side.
Skjær opp kyllingfileene i biter og stek de i litt olje i pannen. (Det er ikke nødvendig å steke de helt igjennom da de skal småkoke til slutt). Legg kyllingbitene så til side. Stek grønnsakene til de er crispy. Ha kyllingen og nudlene tilbake i pannen. Hell over alle smakstilsetningene. La væsken koke inn i 5-7 minutter. Smak så om du ønsker justeringer før servering.

Tips 1: For litt sting så tilsett 1-2 ts sambal oelek etter eget ønske.
Tips 2: Ananasen bruker jeg i middagen dagen etter eller sender med i skolematen.
Tips 3: Finner du ikke ketjap manis kan du smake til med brunt sukker.

Velbekomme

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar