hits

Vertshuset Tvllen - en matopplevelse i srklasse

Annonse

Ett serveringssted med villsvin fra egen hage, bjrnekjtt og ett rikt utvalg av vilt, fugl, vegetar og fisk - hvor ofte finner man ett slikt  sted?

Jeg tok med 9 av mine nrmeste p julebord p Tvllen i en hektisk frjulstid. Forventningene var skyhye fordi to av de jeg tok med meg hadde vrt spist der fr og de skrt uhemmet over den hye kvaliteten p maten og det store og spennende utvalget. Det ble en vakker kjretur dit gjennom ett nydelig sndekt naturlandskap.
Selv om dette stedet ligger i de svenske skoger er det bare en kort kjretur fra grensa.

Tvllen dukker liksom helt plutselig opp midt i all naturen. Den fulle parkeringsplassen viser likevel at MANGE  finner veien hit. Skal du beske stedet i hysesongen er det lurt bestille bord.

Rett innenfor dren mter du Anki og hennes svrt blide og serviceinnstilte personale.

Her er litt av julestemningen som mter deg


Aller frst vi litt glgg og pepperkaker fr vi ble vist til bordet som var bestilt. Barn og ungdom valgte cola p glassflaske mens de ikke-kjrende voksne bestilte en l.

S var det bare gjre seg klar til flere runder med kald og varm mat.

Her er mange eksempler p det vi fikk spise:

Fisk
3 sorters sild ,varmrkt kaldrkt  innkokt og gravet laks ,reker laksepate skalldyrsmousse

Vilt/kjtt kaldt
Pastejtrta,kalvesylte,
Rullesylte,ulika sorter pateer som feks bjrnepate',viltpate'
kylling & andepate' og
julepate'.

Rkt elg, rkt villsvin,rkt bjrn,rkt and ,rkt lam,villsvinscarre jegarskinke,  hvitvinsplse, elggplse ,lkplse

Dessertbord
Ulike sorter godis og smkaker, kolapannacotta, ris a la Malta, saftsaus, julekake samt kaffe, te og glgg.

Alle rettigheter som feks tradisjonsrikt svensk l og akevitt.

Her er noen bilder. Lokalet er litt mrkt og intimt s det var ikke s lett ta klare bilder  men her ser du noe av det?

Hvor mange ganger har du feks sett dette fr?


Man fler seg jo bare velsignet heldig nr man penbarer slike syn.


At dette ble en fest for smakslkene er det ikke mye tvil om.
Vi satt vel i 3 timer og spiste tror jeg og det var en meget takknemlig forsamling.

Merk: De har julebord bde p dagtid hvor man kan ta med barn men ogs p kveldstid om man vil vre bare voksne.

Stedet i seg selv var helt spesielt innredet.

Her ser du litt av det

Bakgrunn

Jeg ba Anki ( en av eierene fortelle litt om stedet og dette var det hun fortalte :

" Vi har haft tvllen i 19 r den 1 maj 2018.
Vi r tredje garparet p 40 r som tvllen varit restaurang .
Vi har hgssong (sommar maj-aug  & julbord i nov/dec sedan lgssong i jan-april  och sep -okt)
Sommartid och till julbord r det bst att bestlla bord !
Bde jag och min man r kockar 😉vi har 4 barn och 4 barnbarn 3 av vra dttrar hjlper oss frn och till + att vi har anstllda
Lite av ett familjefretag .
I framtiden kommer vi att ven ha byggt ett bageri /caf med en ny terrass med utsikt mot sjn .
Vi fick erbjudande om att ta ver tvllen av en fd arbetskamrat till Lasse nr de skulle g i pension .
Vi har en vildsvinsfarm .
Just under lgssong har vi en mindre a la carte men i mars/april byter vi till en strre ny a la carte meny . "

Vi takker Anki og Lasse med personale for fantastisk mat og service. Vi sees garantert igjen.

Her kan du lese mer om Tvllen med blant annet pningstider, meny  og hvordan du kommer deg dit:

http://www.tvallen.com/

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar