Vertshuset Tvällen – en matopplevelse i særklasse

Annonse

Ett serveringssted med villsvin fra egen hage, bjørnekjøtt og ett rikt utvalg av vilt, fugl, vegetar og fisk – hvor ofte finner man ett slikt  sted?

Jeg tok med 9 av mine nærmeste på julebord på Tvällen i en hektisk førjulstid. Forventningene var skyhøye fordi to av de jeg tok med meg hadde vært å spist der før og de skrøt uhemmet over den høye kvaliteten på maten og det store og spennende utvalget. Det ble en vakker kjøretur dit gjennom ett nydelig snødekt naturlandskap.
Selv om dette stedet ligger i de svenske skoger er det bare en kort kjøretur fra grensa.

Tvällen dukker liksom helt plutselig opp midt i all naturen. Den fulle parkeringsplassen viser likevel at MANGE  finner veien hit. Skal du besøke stedet i høysesongen er det lurt å bestille bord.

Rett innenfor døren møter du Anki og hennes svært blide og serviceinnstilte personale.

Her er litt av julestemningen som møter deg

Aller først vi litt gløgg og pepperkaker før vi ble vist til bordet som var bestilt. Barn og ungdom valgte cola på glassflaske mens de ikke-kjørende voksne bestilte en øl.

Så var det bare å gjøre seg klar til flere runder med kald og varm mat.

Her er mange eksempler på det vi fikk å spise:

Fisk
3 sorters sild ,varmrøkt kaldrøkt  innkokt og gravet laks ,reker laksepate skalldyrsmousse

Vilt/kjøtt kaldt
Pastejtårta,kalvesylte,
Rullesylte,ulika sorter pateer som feks bjørnepate’,viltpate’
kylling & andepate’ og
julepate’.

Røkt elg, røkt villsvin,røkt bjørn,røkt and ,røkt lam,villsvinscarre jegarskinke,  hvitvinspølse, elggpølse ,løkpølse

Dessertbord
Ulike sorter godis og småkaker, kolapannacotta, ris a la Malta, saftsaus, julekake samt kaffe, te og gløgg.

Alle rettigheter som feks tradisjonsrikt svensk øl og akevitt.

Her er noen bilder. Lokalet er litt mørkt og intimt så det var ikke så lett å ta klare bilder  men her ser du noe av det?

Hvor mange ganger har du feks sett dette før?

Man føler seg jo bare velsignet heldig når man åpenbarer slike syn.

At dette ble en fest for smaksløkene er det ikke mye tvil om.
Vi satt vel i 3 timer og spiste tror jeg og det var en meget takknemlig forsamling.

Merk: De har julebord både på dagtid hvor man kan ta med barn men også på kveldstid om man vil være bare voksne.

Stedet i seg selv var helt spesielt innredet.

Her ser du litt av det

Bakgrunn

Jeg ba Anki ( en av eierene fortelle litt om stedet og dette var det hun fortalte :

” Vi har haft tvällen i 19 år den 1 maj 2018.
Vi är tredje ägarparet på 40 år som tvällen varit restaurang .
Vi har högsäsong (sommar maj-aug  & julbord i nov/dec sedan lågsäsong i jan-april  och sep -okt)
Sommartid och till julbord är det bäst att beställa bord !
Både jag och min man är kockar 😉vi har 4 barn och 4 barnbarn 3 av våra döttrar hjälper oss från och till + att vi har anställda
Lite av ett familjeföretag .
I framtiden kommer vi att även ha byggt ett bageri /café med en ny terrass med utsikt mot sjön .
Vi fick erbjudande om att ta över tvällen av en fd arbetskamrat till Lasse när de skulle gå i pension .
Vi har en vildsvinsfarm .
Just under lågsäsong har vi en mindre a la carte men i mars/april byter vi till en större ny a la carte meny . “

Vi takker Anki og Lasse med personale for fantastisk mat og service. Vi sees garantert igjen.

Her kan du lese mer om Tvällen med blant annet åpningstider, meny  og hvordan du kommer deg dit:

http://www.tvallen.com/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg