Kremet spinatsuppe

Jeg har en kamerat som er så glad i spinatsuppe. Det er dog posen fra butikken han bruker. Siden jeg har lært han noen middagsretter fra bunn tenkte jeg at da skal han også få se hvor lett det er å lage spinatsuppe fra bunnen og hvor mye bedre det smaker. Han ønsker heldigvis ikke å kjøpe posen lenger nå.

Kremet spinatsuppe 7 dl

70 g bladspinat
2 ss smør
2-3 strøkne ss hvetemel
5 dl kraft eller 5 dl vann + grønnsaksbuljong
1.5 dl fløte
0.5 ts saft av sitron
1.5 ts salt (Eller etter ønske)
0.5 ts pepper
0.25 ts malt muskat

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en gryte. Skru ned på halv varme. Ha i spinaten. Surr dette mens du vender iblant i 3-4 minutter.
Bruk så stavmikser og miks til en finmost masse. Rør inn melet. Hell umiddelbart i vann og fløte. Ha i smakstilsetningene. La suppen få ett oppkok og la putre i 7-10 minutter.

Server gjerne med hardkokt egg og/eller krutonger.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

4 kommentarer
    1. Veldig bra og spennende innlegg
      mange fine bilder på bloggen.
      du skriver utrolig bra. fortsett med den gode jobben
      Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg