hits







Svin med smaksrik kremet ananassaus

  • 15.02.2018, 20:39

Idag fikk jeg lyst å lage en nydelig saus til svinekjøtt uten mel slik at de som ikke kan ha det også kan lage den. Jeg har laget mange sauser uten mel siste tiden og det er kjempegodt.

Ingredienser
Kjøtt av svin( filet, kotelett ) 200 g pr voksen
Salt + pepper
3 dl vann
3 dl fløte
Saften av en liten boks ananas 227 g
3 sjalottløk eller en halv vanlig gul løk
1 ss ketchup
1 ss malt paprikapulver
1 ts oregano
1 stort fedd hvitløk (Kan sløyfes)
1 ss maizenna (Kan sløyfes)
Natron til mørning av kjøttet

Tips: Om du ønsker litt sting kan du ha i litt chili eller sambal oelek. Smak til.

Fremgangsmåte
Strø natron over kjøttet   på hver side ca 1 ss pr kotelett /skivet svinefilet.
La det ligge i 30-60 min og skyll så godt av og klapp kjøttet tørt. Strø lett over med salt og pepper.
Smelt en klikk smør i stekepanna. Brun kjøttet 10 sekund på hver side på maks varme. Skru så ned varmen til under halvparten. Ha i vann, fløte,ananassaft og resten av smakstilsetningene. Rør litt rundt.
Finhakk løk og hvitløk og ha i. La dette putre en times tid. Hvis du ikke er fornøyd med tykkelsen på sausen 5 min før servering så ta opp litt av sausen i en kopp og rør ut maizenna i den og hell tilbake i stekepannen. La så putre i 5 minutter.

Server en enkel salat med ananas i til.
Kok ris etter pakkens anvisning slik at den er ferdig samtidig med resten.

Velbekomme :)



2 Kommentarer














Knut Tndel-Medben

17.02.2018 kl.06:23

Nam, Nam! Ser godt ut p bildet og oppskriften liker jeg veldig godt! Fler asiatiske ambisjoner nr den smaksrike ananas sausen blir presentert! Flott blogg! Takk for at jeg fr vre medlem i gruppa Mat fra bunnen av! Og hipphurra endelig fungerer det! S jeg fr lest oppskriften!
matfrabunnenfb.blogg.no

17.02.2018 kl.16:44

Knut Tndel: S bra at det endelig fungerer og at du trives i gruppa :D


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik