Pizzahorn (med vann)

Disse er deilige både som kosemiddag, lunsj, kveldskos eller ut på tur.

24 stk
1 kg mel
6 dl vann
100 gram margarin
4 ss oregano
2 ts salt
1 ts sukker
1 pose tørrgjær

Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen.
Smelt smøret.Tøm i vannet i smøret.
La det bli fingervarmt.
Ha smørvæsken i det tørre og la kjøkkenmaskina gå noen minutt.
Hev under klede i 45 min.
Del deiga i 3 leiver.
Kjevle ut en leivene i tre rundinger (2-3mm tykt) .
Del hver runding i 8 emner med feks en kniv.
Legg på fyllet.

Fyll

800- 1000 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 boks mutti tomater ( elr annet merke)
1 løk
2 ss tørket oregano
2 ss malt paprikapulver
2 ts salt (eller mindre om du vil)
1 ts pepper
2 fedd hvitløk (kan sløyfes ved ønske)
3 never revet mozzarellaost(eller annen ost )
+ ost til å ha oppå hornene (merke og mengde etter ønske)

Skjær opp løken i små biter. Stek kjøttdeigen og ha så i løken. Ha i boksen med tomatene og alle smakstilsetningene. La dette putre på middels varme i 15-20 minutter.
Dra stekepannen til side og ha i revet ost og bare rør det jevn inn. La fyllet avkjøles før du fordeler det på de trekantformede leivene.
Rull prøvene med fyll fra bredenden. Pass på at det er tett i endene. Pensle med melk eller egg og ha ost på toppen. Ha ett lett dryss oregano over om du vil.
Stekes i forvarmet ovn på 225 grader midt i ovnen i 12 minutter. Avkjøles på rist.
Disse er fine og fryse.

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

6 kommentarer

Siste innlegg