hits







Andebryst med appelsinsaus, fløtegratinerte poteter og asparges

  • 21.02.2018, 17:41

Appelsinsaus er et perfekt valg til and og mektige fløtegratinerte poteter.
Sausen er både søt og syrlig og brekker av de andre mektige smakene. Det viktige er å finne den perfekte balansen på sausen. Slik ble det da jeg tok mål på alt igår.

Til 2 voksne

Ca 300 gram andebryst pr pers

Romtemperer brystene. Snitt skinnet med en skarp kniv. Prøv å unngå å skjære ned i kjøttet. Gni inn kjøttet med salt og pepper.


Legg brystene i kald panne med skinnsiden ned uten noe olje eller smør og sett varmen på maks varme. Stek i 6-8 minutter til skinnet er sprøtt. Stek så på andre siden i ca 20 sekunder.
Legg brystene i en ildfast form og hell fettet fra pannen over. Hæ formen inn i forvarmet ovn midt i på 175 grader i 7-10 minutter etter ønske.
La brystene hvile 10 minutter før du skjærer i serveringsstykker.

Fløtegratinerte poteter

6-8 Asterix poteter
En halv oppkuttet løk
1-2 fedd hvitløk (Kan sløyfes)
Ca 3 dl fløte
2 ss melk
1 ss maisenna
Salt og pepper
Ost -type og mengde etter ønske.

Skrell  potetene og skjær i tynne skiver. Legg over i en gryte med løk og hvitløk. Hell over fløten til det nesten dekker potetene. La dette småputre i 10 min. Smak til med salt og pepper. Rør maizenna ut i melk eller fløte og ha i. La dette småputre i 5 minutter. Ha massen over i ildfaste form/former. Legg ost på toppen. Stek i forvarmet ovn på 200 g i 25 minutter i midten.

Appelsinsaus


Nøyaktige mål er litt vanskelig siden det varierer hvor søte appelsinene er. På denne tiden av året er de veldig søte så smak nærmere til mht sødme om du ikke lager dette i februar-mars.

3 dl saft av appelsin
(4 små eller 3 store appelsiner)
50 g sjarlottløk
1 ss ketjap manis
1.5 ss saft av sitron
0.5 ts salt
2 ss meierismør
2 ss vann
2 ts maisenna

Finhakk sjarlottløken. Smelt 1 ss smør i en liten gryte og ha i løken. La dette svisse i 6-7 minutter. Press i mellomtiden appelsinene og sil saften gjennom ett dørslag. Ha saften i gryten. Ha i ketjap manis, sitron og salt. La dette småkoke og redusere til det halve (ca 10 minutter). Sil nå av sjarlottløken om du ønsker en glatt saus og ha væsken tilbake i gryta. Rør ut maisenna i vann og ha i gryta. La dette putre 2-3 minutter. Skru varmen ned på det laveste og monter sausen med 2 ss godt smør. Når smøret er smeltet inn er den klar til servering.

Asparges
Smelt litt smør i en panne og legg aspargesen i. Strø på litt salt. Stek i 2-3 min mens du snur de litt rundt.

Velbekomme

 


Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©