hits







Saftig & smakfull kotelettpanne med blomkål og ris

  • 14.03.2018, 18:03

Jeg elsker middager som omtrent lager seg selv. Da får man tid til å feks både hjelpe med lekser og rydde litt på kjøkkenet i mellomtiden, eller rett og slett ta en strekk på sofaen.

Ingredienser
Koteletter (Jeg beregner en til hver)
Ris
1 blomkål
En halv løk
2 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1-2 fedd hvitløk
Salt og pepper
1-2 ts sambal oelek ( sterkt så smak til)
Om ønskelig et dryss persille eller annet grønt

Fremgangsmåte
Ha ett lett dryss salt og pepper på kotelettene på hver side. Smelt 2 ss smør i en stekepanne med høye kanter. Stek kotelettene på hver side i ca 20-30 sekund på hver side. Skru ned platen (4 av 9 på min ovn) og ha i vann, fløte, creme fraiche og sambal oelek. Legg på lokk. Har du ikke lokk kan du bruke aluminiumsfolie.
Skjær opp løk og press eller hakk hvitløken. Ha dette i med resten. La dette småputre en time under lokk. Snu kotelettene et par ganger underveis.
Etter en time så ta av lokket slik at sausen får tyknet. La det putre videre i 30 minutter.   Kok blomkålbuketter noen minutter til de er møre. Hell av vannet og sett til side. Kok ris etter pakkens anvisning. Like før servering legg blomkålbuketter i stekepannen med et lett dryss persille.

Hva er Sambal oelek? Det er en chilipaste som selges i de aller fleste matvarebutikker. Du finner det lille glasset der det står soyasaus og slikt.

Håper det smaker :)



5 Kommentarer














ina

15.03.2018 kl.09:01

er de samme hvilke koteletter man bruker?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2018 kl.13:55

Det er det ina: )
Kristin

15.03.2018 kl.10:53

Hvorfor ikke bruke fersk chilli i stede?
matfrabunnenfb.blogg.no

16.03.2018 kl.13:55

Det kan du om du vil Kristin: )
Tonje

27.03.2018 kl.17:06

Noen triks hvis sausen skiller seg? 🤤


Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©