hits

Horn med SPRØ skorpe

Jeg liker så godt sånne horn som selges på enkelte butikker og cafeer som har sprø skorpe. De er så gode med pålegg inni. Så jeg tenkte at jeg kan jo prøve å få til den sprø skorpen selv på mitt eget kjøkken.


Horn med SPRØ skorpe (16 stk)

Ingredienser
1 kg hvetemel
6 dl vann
100 g smør
1 pose tørrgjær eller 1 fersk
1-2 ts salt etter ønske

Ha det tørre i en bakebolle. Hell i fingertemperert vann. Sett igang maskinen. Del opp romtemperert smør i terninger og ha i litt og litt mens maskinen går. Elt  ca  5 minutter.
Tips: har du ikke maskin kan du smelte smøret for så å ha i vann til riktig temperatur.
La heve under klede i 45 minutter.

Del deigen i to. Kjevle ut en runding og del rundingen i 8 (runding på størrelse med en kjøpepizza)
Rull sammen fra bredenden. Sett de på et bakepapirkledd stekebrett.La heve på lunt sted i 45-50 minutter.

Metoden for sprø skorpe
Sett den store langpannen (den som fyller hele ovnen)med kanter på nederste rille. Ha i 3 liter vann. Sett ovnen på 250 (Dette for å skape en dampfunksjon).
Når hornene er ferdighevet og ovnen har nådd 250 grader så pensle hornene med VANN. Om du har valmuefrø så er det pent å strø oppå. Sett stekebrettet midt i ovnen og la de steke på 250 grader i 12 minutter. Dra bakepapiret med hornene over på en rist for nedkjøling.

Nb Nå gjenstår det å se om skorpen forblir sprø hvis jeg legger de i en brødpose og om de blir sprø etter frysing.
Oppdatering på det blir lagt her i innlegget i morgen så stikk innom og sjekk:)

Velbekomme

2 kommentarer

Hei, ble de like sprø etter en natt i brødpose og etter å ha vært i fryseren? 😀

Skriv en ny kommentar