hits







Tanja & Tuppen - slakting av en hane steg for steg

  • 26.04.2018, 20:56

I dette innlegget fr du se bde flere videoer og bilder av slakting av en hane steg for steg.
Nr det blir for mange haner i en hnseflokk blir det lett kaos og da er det fint vite at dette er kjempegod og ikke minst kologisk og kortreist mat. Denne hanen ble klekket p nyttrsaften og idag hadde den ndd en fin strrelse.

 


Dette er veldig greit holde p med ute.
Vi starter med tenne opp et bl.

Video 1 : Intro

 

Video 2 : Avlivning, hanen ble svimesltt frst. Den dde p frste hugg, men ddskramper m man regne med. 


 

Video 3: Dypping i kokende vann


 

Video 4:  Ribbing av fjr


 

Video 5 :  Fjerning av innvoller


 

 

 

Her er noen bilder fra underveis


Det er viktig skylle kjempenye bde utvendig og innvendig. Dette er lettere om du splitter den opp.

Legger ved min oppskrift p coq au vine her :   http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html

Hper du syns dette var et spennende og annerledes  innlegg :)



7 Kommentarer














27.04.2018 kl.11:10

uff
Doc&Dask

27.04.2018 kl.17:09

Sett p Norske Rednecks eller? :p Sesong 1, da Doc skyt og slakta hane.. :)
matfrabunnenfb.blogg.no

30.04.2018 kl.18:57

Nei? Doc&Dask:
Julie

28.04.2018 kl.17:55

Synest virkelig ikke dette innholdet er noe passende. Grotesk! Greit at dyr blir slaktet hver dag, du trenger ikke legge ved step-by-step bilder OG film av det
Ingvild

28.04.2018 kl.22:41

Takk for praktisk og grei info her! 🤗👍 det kan bli ndvendig ein vakker dag vita korleis vi lagar maten fr bunnen, supert!!
Bente Olsen

29.04.2018 kl.07:49

Det er ikke ndvendig dyppe i vann. Har prvd begge deler og det er like enkelt ribbe uten dyppe. Husk begynne med de store fjrene, de setter seg fast etter avliving om man venter for lenge. Da blir de vanskelig f av.
Gunn Turid Gysland

02.05.2018 kl.10:58

Flott innlegg! Min datter og jeg planlegger ha noen kyllinger til det forml. Blir spennende.


Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik