hits

Tanja & Tuppen - slakting av en hane steg for steg

I dette innlegget får du se både flere videoer og bilder av slakting av en hane steg for steg.
Når det blir for mange haner i en hønseflokk blir det lett kaos og da er det fint å vite at dette er kjempegod og ikke minst økologisk og kortreist mat. Denne hanen ble klekket på nyttårsaften og idag hadde den nådd en fin størrelse.

 


Dette er veldig greit å holde på med ute.
Vi starter med å tenne opp et bål.

Video 1 : Intro

 

Video 2 : Avlivning, hanen ble svimeslått først. Den døde på første hugg, men dødskramper må man regne med. 


 

Video 3: Dypping i kokende vann


 

Video 4:  Ribbing av fjær


 

Video 5 :  Fjerning av innvoller


 

 

 

Her er noen bilder fra underveis


Det er viktig å skylle kjempenøye både utvendig og innvendig. Dette er lettere om du splitter den opp.

Legger ved min oppskrift på coq au vine her :   http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1487769127_coq_au_vin_med_hne.html

Håper du syns dette var et spennende og annerledes  innlegg :)

7 kommentarer

Sett på Norske Rednecks eller? :p Sesong 1, da Doc skøyt og slakta hane.. :)

Synest virkelig ikke dette innholdet er noe passende. Grotesk! Greit at dyr blir slaktet hver dag, du trenger ikke å legge ved step-by-step bilder OG film av det

Takk for praktisk og grei info her! 🤗👍 det kan bli nødvendig ein vakker dag å vita korleis vi lagar maten frå bunnen, supert!!

Det er ikke nødvendig å dyppe i vann. Har prøvd begge deler og det er like enkelt å ribbe uten å dyppe. Husk å begynne med de store fjærene, de setter seg fast etter avliving om man venter for lenge. Da blir de vanskelig å få av.

Gunn Turid Gysland

Gunn Turid Gysland

Flott innlegg! Min datter og jeg planlegger å ha noen kyllinger til det formål. Blir spennende.

Skriv en ny kommentar