hits

Bløtkake med vaniljekrem og gelelokk

Kom mai du skjønne milde... :)
Mai er tiden for kake med både konfirmasjoner, 17 mai og andre offentlige høytidsdager.
Bløtkake med gelelokk er en klassiker og er godt likt uansett alder.


Høyt sukkerbrød : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)

Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann  
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten. Avkjøles på rist. Del kaken i tre deler og bruk bunnen som topp da den delen er penest og mest jevn.


Vaniljekrem

Vaniljekrem
2.5 dl kremfløte 
4.5 dl melk
150 gram sukker
5 eggeplommer
9 strøkne ss maizenna 
3 ts vaniljesukker eller gjerne frøene av en vaniljestang om du har.

Visp sammen eggeplommer med sukker, maizenna og vaniljesukker. 
Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Ta litt av den varme blandingen og ha i bollen med eggeblandingen. Rør godt. Skru ned plata så det ikke koker (på 5-6 av 9).
Hell eggeblandingen i melkeblandingen. Rør til det tykner. Ta litt av plata hvis du ser antydning til at den kan begynne å koke. 
Når kremen er tykk og fin sett gryten i vasken med kaldt vann og avkjøl.

Eggeblandingen ser slik ut i starten


I starten når du har hatt eggeblandingen i melkeblandingen er det helt flytende


Rør mens du venter på at det skal tykne. Du kjenner det i bunnen først at vispen går noe tyngre. Da er det bare å fortsette. Om det ikke har tyknet etter noen minutter må du skru opp plata litt mens du rører og passer på så det ikke koker.

Her er den ferdig

Fyll/pynt
3-4 kurver bringebær eller annen bær
6 dl krem
6 ss sukker

Pisk 6 dl krem med sukkeret.
Bland ca 1 dl av kremen med vaniljekremen så den blir luftig og smørbar. Legg nederste delen av sukkerbrødet på et kakefat. Dynk godt med eplejuice eller melk. Legg på havparten av vaniljekremen og så bær. Legg på del nr 2 og gjenta prosessen. Legg så på lokket. Snurr aluminiumsfolie rundt og feste med en tapebit.
Sett den i kjøleskapet sammen med bollen med krem.
Tilberede geleen som angitt på pakken men med halv mengde vann.
Dra geleen til side og la den halvstivne. Ta kaken ut av kjøleskapet og legg på bær på toppen. Hell geleen over. Bruk en skei og dra forsiktig utover. Sett kaken tilbake i kjøleskapet så geleen får stivne. Når geleen har stivnet så fyll kremen i en kakesprøyte. Lag kremdotter rundt hele kaken og oppe på kanten.
Kaken er best etter en natt i kjøleskapet.

Velbekomme

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar