hits

Saltbakte frityrpoteter

Dette er nydelige poteter du kan lage når du har god tid.


Saltbakte frityrpoteter

Beregn en halv eller en hel bakepotet pr person

Sett ovnen på 250 grader. Dekk en form med grovsalt ment for mat. Legg potetene oppå saltet. Strø litt salt oppå. La de stå i ovnen i 1 time og 45 minutter. Rull litt rundt på de i blant mht saltet.
Ta de så ut av ovnen og la de avkjøle seg helt. Dette tar ett par timer så har du det travelt kan du fint bake de dagen før.
Når potetene er helt avkjølt så børst av overflødig salt. Del de i to og del så videre i båter. Jeg erfarte at ved å skjære fra skallsiden så ble det pene båter. Først prøvde jeg fra andre siden men da falt de fra hverandre.
Ha olje i en stekepanne (solsikke eller rasp). Sett på max varme.  Legg potetbåtene i panna. Stek de på max varme i 1.5 - 2 minutter  på hver side til de er gylne. Legg de over på ett dobbelt kjøkkenpapir for å renne av overflødig olje ett par minutter før servering

2 kommentarer

Skriv en ny kommentar