hits







Pommes Anna

  • 30.05.2018, 21:37

 


Pommes Anna:
(Til 4 voksne)
700 g poteter (veid skrelt)
200 g smr
Salt
Pepper
Timian (Kan slyfes)

Skrell poteter. Del eller skjr de i ca 2 mm tynne skiver. 
Legg potetene i en bolle vann. (For dra ut stivelse). La de ligge 30 min. Hell av vannet og legg potetene p ett rent kjkkenklede. Legg ett nytt rent over s de trker.
Smelt smret. Legg potetskivene p bakepapir og smr p smr p begge sider. Legg de i ildfast/ildfaste form/porsjonsform i vifteform. Dryss forsiktig med krydder mellom hvert lag.

Mange oppskrifter sier man skal steke de i 30 min.
Jeg steker i 1 time og 30 minutter i vannbad p nederste rille for bli fornyd med konsistensen.

Pommes Anna er fransk opprinnelig og stammer fra Napoleonstiden.



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik