hits

Helgrillet rådyrribbe med tilbehør

Sommer-takkefest

Jeg har ikke hatt så lyst å dele mat på en stund, men idag hvor vi har samlet gode mennesker rundt bålpanna og grillen med fantastiske råvarer så kom den lysten ganske umiddelbart.


Både den automatiske grillen og bålpanna ble tatt i bruk idag.


Vi grillet 2 rådyrsider og med tilbehør var dette nok til å mette iallefall 8 storspiste sultne voksne.

Vi startet med å fylle opp med kull og tenne på for så å vente til kullet hadde blitt hvitt/grått.


Først gnidde vi inn produktsidene med salt og pepper.

Laget en grillmarinade av
1 liter tropisk nektar
3 dl appelsinjuice
Først stekte vi de på nederste hakket i ca 5 min før vi flyttet den øverst.
Marinaden penslet vi med hele tiden(2-4 minutter mellom hver gang) i rikelige mengder med en veldig stor pensel.  Ribbene var gjennomstekt og med crunchy overflate etter 55 minutter. Dette vil nok variere etter størrelsene på ribbene men da har dere noe ca å gå ut fra.

Potetene
Vi brukte 2 kg kokefaste poteter
Ca 3 dl solsikkeolje
Et par små never med flaksalt
Noen ss pepper
Noen ss paprikapulver
Et par ss tørket timian
Uanstendige mengder vårløk og gressløk fra hagen

Disse trengte en times tid i gryta. Vi vendte om potetene ved jevne mellomrom. Potetene er ferdig når de er myk inni og crispy utenpå

En god salat er et must


Salaten inneholdt
1 crisp salat
1 agurk
2 bokser småtomater
1 rødløk
En boks ananas
1 gul paprika
En halv rød paprika
6 stilker vårløk

Salatdressing
God olivenolje
Hvitløk
Div urter
Dijonsennep
Litt salt og pepper
Saften i en boks ananas

Grillet paprika er utrolig godt og gir en fin sødme og litt deilig brent smak på en positiv måte. Det tar ikke mange minuttene før de er klar.


Her er noen flere bilder pluss en video

 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar