hits







Overload strawberry cheesecake

  • 20.06.2018, 15:03

Når de norske jordbærene kommer er jeg i himmelen. Fristelsen ble for stor til å ikke lage en ostekake smekkfull av jordbær.


Ingredienser

Bunn:
200 g safarikjeks
4-5 ss soft smør
(Dette gir myk bunn. Om du ønsker hard bunn kan du bruke margarin isteden)

Ostekremen
3 dl kremfløte
100 g philadelpia
125 g mandarin kremost
3 dl seterrømme
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 ss saft av sitron
1 pk jordbærgele (pulver)
2.5 dl vann

Topping

2 kurver jordbær
1 pk jordbærgele (pulver)
1 ts saft av sitron
5 dl vann

100 g philadelfia kremost
1 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts saft av sitron

Slik gjør du

Bunn
Knus kjeksene enten i en maskin eller  i en pose som du kjevler over med kjeksen inni. Rør inn smøret. Sett en kakeform rett på ett kakefat uten bunnen. Trykk kjeksbunnen helt ut i kantene så det ikke blir noen glippe.
Sett fatet til side.

Ostekremen.

Ha 2.5 dl vann i en gryte og kok opp. Dra til side og visp inn gelepulveret. La dette avkjøle helt men ikke la det stivne.
Pisk kremfløten med melisen. Ha oppi ostene. Pisk dette lett. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen. Dette er nå ganske flytende. La ostekremen stå å stivne i bollen litt i 30 minutter. Ha så kremen oppå kjeksbunnen og sett det i kjøleskapet. La det stå slik i minimum 3 timer.

Når den har stått minimum 3 timer så lager du toppingen.

Topping.
Kok opp 5 dl vann (ja 5, ikke 2.5). Rør inn gelepulveret.  La dette bl
Rens jordbærene og del de i to. Spar gjerne 3-5 jordbær til å ha på toppen til slutt.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Fyll opp med jordbærene. Hell så over den avkjølte geleen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la dette stivne i 4-6 timer.

Visp sammen kremfløte og sukker så det blir krem. Ha i resten og pisk lett. Ha innholdet i en kakesprøyte.
Ta så kaken ut av kjøleskapet. Bruk en varm kniv (skyller den i varmt vann) og dra langs kanten. Løsne så formen forsiktig. Lag dotter av ostekremen og pynt med bær.

Velbekomme



0 Kommentarer

















Bltkake med vaniljekrem og gelelokk

  • 08.05.2018, 10:03

Kom mai du skjønne milde... :)
Mai er tiden for kake med både konfirmasjoner, 17 mai og andre offentlige høytidsdager.
Bløtkake med gelelokk er en klassiker og er godt likt uansett alder.


Høyt sukkerbrød : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)

Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann  
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten. Avkjøles på rist. Del kaken i tre deler og bruk bunnen som topp da den delen er penest og mest jevn.


Vaniljekrem

Vaniljekrem
2.5 dl kremfløte 
4.5 dl melk
150 gram sukker
5 eggeplommer
9 strøkne ss maizenna 
3 ts vaniljesukker eller gjerne frøene av en vaniljestang om du har.

Visp sammen eggeplommer med sukker, maizenna og vaniljesukker. 
Varm opp melk og fløte til kokepunktet. Ta litt av den varme blandingen og ha i bollen med eggeblandingen. Rør godt. Skru ned plata så det ikke koker (på 5-6 av 9).
Hell eggeblandingen i melkeblandingen. Rør til det tykner. Ta litt av plata hvis du ser antydning til at den kan begynne å koke. 
Når kremen er tykk og fin sett gryten i vasken med kaldt vann og avkjøl.

Eggeblandingen ser slik ut i starten


I starten når du har hatt eggeblandingen i melkeblandingen er det helt flytende


Rør mens du venter på at det skal tykne. Du kjenner det i bunnen først at vispen går noe tyngre. Da er det bare å fortsette. Om det ikke har tyknet etter noen minutter må du skru opp plata litt mens du rører og passer på så det ikke koker.

Her er den ferdig

Fyll/pynt
3-4 kurver bringebær eller annen bær
6 dl krem
6 ss sukker

Pisk 6 dl krem med sukkeret.
Bland ca 1 dl av kremen med vaniljekremen så den blir luftig og smørbar. Legg nederste delen av sukkerbrødet på et kakefat. Dynk godt med eplejuice eller melk. Legg på havparten av vaniljekremen og så bær. Legg på del nr 2 og gjenta prosessen. Legg så på lokket. Snurr aluminiumsfolie rundt og feste med en tapebit.
Sett den i kjøleskapet sammen med bollen med krem.
Tilberede geleen som angitt på pakken men med halv mengde vann.
Dra geleen til side og la den halvstivne. Ta kaken ut av kjøleskapet og legg på bær på toppen. Hell geleen over. Bruk en skei og dra forsiktig utover. Sett kaken tilbake i kjøleskapet så geleen får stivne. Når geleen har stivnet så fyll kremen i en kakesprøyte. Lag kremdotter rundt hele kaken og oppe på kanten.
Kaken er best etter en natt i kjøleskapet.

Velbekomme



0 Kommentarer

















Mektig sjokoladekake med oboykrem

  • 07.03.2018, 19:09

Minsta mi er glad i sjokolade og oboy og nsket at jeg skulle en kake i den gata, s da var det bare sette igang og smake til.  Denne er mektig med overflod av alt som er godt ;)

Stor langpanne

Bunn
6 egg
3 dl melis
2 dl sukker
500 g smr
6 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
5 ss bakekakao
3 dl kefir
8 dl hvetemel

Smelt smret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha s i det avkjlte  smret, kefir og alt det trre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smres) . Sett i oppvarmet ovn p 180 grader nederst i 25- 30 min.
La kaken bli lunken fr du har p glasuren.

Oboykrem
600-650 g melis
12 ss smelta smr
15 ss melk
5 ss oboy
2 ts vaniljesukker.

Smelt smret.  Ha alle ingrediensene i en bolle og rr sammen eller bruk kjkkenmaskin med visp. Nr den er myk og glatt s bre utover kaken. Pynt med der du vil.


Oppbevares i tett boks. Fin fryse.

Velbekomme :)


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



1 Kommentar

















Himmelsk eplekake i langpanne

  • 13.10.2017, 14:05

Jeg laget en rund kake som jeg kalte himmelsk eplekake. Siden den ble så populær og eplekake er genial å fryse så har jeg gjort om på målene slik at den skal passe i en langpanne ( den svarte som fyller hele ovnen).
Benytt sjansen nå som vi har gode norske epler og bevar smaken gjennom hele vinteren ved å ta opp en bit med eplekake når du skal kose deg litt ekstra.


Himmelsk eplekake i langpanne

300 g smør
6 dl sukker
8 egg
3 dl solsikkeolje 
3 dl fløte
9 dl hvetemel 
6 ts bakepulver

Topping
Karamelliserte epler 
12-15 epler etter størrelse (med skall)
1.5 dl sukker
6 ts kanel
Perlesukker til pynt (svensk type)

Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt  smurt form ( olje eller smør). 
Hell røren i.

Skjær eplene i tynne båter. Ha 6 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.

Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.


Oppbevarer du kaken i kjøleskap i tett boks holder den seg saftig i dagevis.

Velbekomme



15 Kommentarer

















Himmelsk saftig banankake med ntte og sjokoladefyll og nougatkrem

  • 03.09.2017, 15:30

Å himmel og hav! Jeg har igjen stått med teskei og desilitermål og smakt fram en helt fantastisk kake. Den er jeg utrolig stolt over! Denne kaken er så saftig og full av smak og ettersmak at det er ren skjær nytelse. Krydderne har litt "julesmak" men denne bør du ikke vente til jul med å lage.

(26 cm form)

Kaken
4 egg
3 dl sukker
100 g hasselnøttkjerner
100 g valnøtter
4 små godt modne (first price) bananer eller 3 store
100 g mørk kokesjokolade
2 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
0.5 ts muskat
0.5 ts kardemomme
0.25 ts malt nellik
0.25 ts allehånde
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl solsikkeolje

Nougatkrem
4 dl kremfløte
250 g nougat
100 g mørk kokesjokolade

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Hakk opp nøttene og sjokoladen.
Tilsett alle ingrediensene i eggedosisen og visp forsiktig.
Smør kakeformen og hell røren i.

Stekes i forvarmet ovn på nederste rille i på 170 grader i 100 minutter.

*Ja, 100 minutter stemmer. Det var tiden det tok å få kaken stekt og jeg brukte kakenål mange ganger.

Avkjøl kaken i formen. Hvelv den over på ett kakefat.
Når kaken er helt avkjølt lager du nougatkremen.
Ha 1 dl fløte i en gryte. Grovhakk sjokoladen og ha den i. Smelt sjokoladen i fløten på middels varme til det er en jevn og fin røre. Avkjøles helt. Stivpisk så 3 dl kremfløte. Når den er stiv har du i sjokoladeblandingen.
Kremen smøres umiddelbart på kaken.
Om du vil kan du pynte med feks bær eller nøtter.

Her ser du litt bilder av prosessen


Dette er en helt vanvittig saftig kake og den ble enda bedre etter en natt i kjøleskapet.

Velbekomme



8 Kommentarer

















Himmelsk saftig gulrotkake

  • 25.08.2017, 14:45

Dette er uten tvil den beste gulrotkaken jeg bde har spist og laget. Denne M du bare prve.

(26 cm form)

Kaken
4 egg
3 dl sukker
100 g hasselnttkjerner
100 g valntter + 50 g til pynt
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefr
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl solsikkeolje
5 dl grovt revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk forsiktig inn mel, og tilsett resten av ingrediensene og vend de godt inn.
Hakk opp nttene, jeg brukte kniv da jeg liker litt store biter, og vend inn ntter og gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen p 170 grader.
Avkjles i form.

Glasur:
6 dl melis
100 g kaldt smr
300 g philadephiaost
3 ts vaniljesukker
2 ts saft sitron

Rres sammen. Jeg bruker hndmikser

Nr kaken er avkjlt, sett den i kjleskapet med lokk. Nr den har blitt ordentlig kald, del kaken i to. Om toppen er ujevn s bruk den som bunn og bunnen som topp. Smr p 1/3 av glasuren. Legg andre delen p. Stryk over glasur p kantene og toppen. Lag feks mnster med en gaffel og pynt med valntter.


Best etter en natt i kjleskap og den er holdbar i 6-7 dager.


Se s saftig den er


Scrolle gjerne ned og del oppskriften.

Velbekomme



13 Kommentarer

















Kaken "Overfloden"

  • 05.08.2017, 21:41

Gode kaker har ofte mye av det som er godt og det har også denne. Med 3 forskjellige kremer og mye bær er det nok av alt. Derav har jeg valgt å kalle den Overfloden.

Du trenger 8 dl bringebær

Sukkerbrød:

Jeg bruker alltid denne oppskriften på sukkerbrød som ligger i bloggen fra før. Den finner du her. Bruk 26 eller 28 form. Når den er avkjølt helt i formen så snu den opp ned og bruk bunnen som lokk så den blir jevn og fin.

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1476462888_sukkerbrd_8_cm_hyt.html

Start med å lage vaniljekrem. Her finner du ett tidligere innlegg fra meg med vaniljekrem :

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1490207850_ste_horn_med_vaniljekrem_kiwi_og_jordbr.html

Sett vaniljekremen i kjøleskapet.

Nougatkrem
3.5 dl kremfløte
250 g nougat

Ha 2 dl fløte i en liten gryte. Hakk opp nougat i grove biter. Ha de i fløten. Smelt forsiktig sjokoladen i fløten mens du rører. Pass på at sjokoladen smelter helt inn. Sett kaldt i kjøleskapet i 2 timer.
Pisk så 1.5 dl fløte til krem. Bland inn den avkjølte nougatblandingen.

Del sukkerbrødet i 3.
Legg øverste delen med oppsiden ned på ett kakefat. Dynk godt med ca 0.5 dl melk. Bruk pensel. Legg på vaniljekremen. Legg 1/3 Av bringebærene på. Legg på den midterste delen av sukkerbrødet. Dynk med  0.5 dl melk her også. Smør på nougatkremen. Ha på 1/3 av bringebærene. Legg så underste delen på toppen.

Sjokoladekrem
4.5 dl kremfløte
4 ss sukker
2 ss bakekakao.

Pisk fløten stiv med sukker. Ha i bakekakaoen like før kremen er klar.
Smør kremen oppå og rundt kaken. Jeg veksler mellom å bruke slikkepott og kniv. Spar litt til å lage noen topper oppe på kaken. 
Jeg brukte en kakesprøyte til å lage topper. Delte inn kaken i fire med å lage topper begge veier. Deretter la jeg på resten av bringebærene og siktet litt melis på. Tilslutt toppet jeg med litt rips.

Om du ikke har eller liker bringebær kan du feks bruke mandarin eller jordbær .
*Nougat finner du på matbutikk i bakeavdelingen

Bildeprosess

.


La gjerne kaken få stå over natten før servering. Da blir den myk og saftig og smakene får satt seg.
Server ute om været tillater :)


Velbekomme :)
Scrolle gjerne ned og del oppskriften. 



4 Kommentarer

















Sjokoladekake med 2 ingredienser

  • 09.06.2017, 15:13

Noen ganger er reklamen p Facebook til stor inspirasjon og ikke irritasjon 😉

P fredag s jeg en reklame fra Coop hvor de hadde ftt konditor Leif Inge Brdsen, fra bakebloggen Matmonster, sin oppskrift p denne superenkle sjokoladekaka. Jeg brukte bare litt mer sjokolade.


 

 

3 romtempererte egg

200 g kokesjokolade

Skill eggene og stivpisk hvitene. Plommene kan du piske lett sammen med en gaffel. Sjokoladen brekkes opp og smeltes i vannbad. Med eggene pleier jeg ta et og et egg og slippe hviten i et glass fr jeg putter det i bollen. P den mten kan jeg sjekke at det ikke flger med noe plomme eller skall.



 

Sjokoladen har jeg i en glassbolle som jeg setter i varmt vann i vasken. Pass p at det ikke kommer noe vann i bollen.

 



 

Nr hvitene er stivpisket og sjokoladen smeltet, kan du blande eggeplommene i sjokoladen og blande godt. S tar du 1/3 av hviten og pisker inn i blandingen. Deretter skal resten av hviten vendes inn i sjokoladeblandingen. S heller du alt i en 15 cm form. Jeg hadde bare en ugleform i silikon tilgjengelig n... (Anbefales ikke helt)

 



 

Stekes midt i ovnen p 170 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenl om den er ferdigstekt.

S er det bare drysse melis over hvis du vil og servere. Smaker ekstra godt med litt krem ved siden av 😊

 



 

Her finner du originaloppskriften: https://coop.no/coop-prix/kos/articles/verdens-enkleste-sjokoladekaker/?utm_source=facebook&utm_medium=content 



2 Kommentarer

















Sjokoladebollekake

  • 02.06.2017, 20:30

Sjokoladebollekake er egentlig kokosbollekake men da uten kokos. Det ligger flere av disse ute på nettet bare med små variasjoner.
Slik er min versjon.


Sjokoladebollekake

6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Noen fnugg salt
7 plater gelatin
1 dl vann
100 g lys kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade
3 ss smør

Legg gelatinplatene i vann og la ligge i 5 min. Varm opp 1 dl vann med gelatinplatene mens du rører til de blir oppløst (det skal ikke koke)
Avkjøles.
Sil den gjennom en sil oppi bollen med marengsen mens maskinen går og pisk i 10 min til.

Ha eggehviter, sukker og vaniljesukker i en bolle med noen ørsmå fnugg salt. Pisk på max hastighet i maskinen til den er stiv. (Ca 10 min).
Er den stiv nok blir den slik


Kle en form med plastfolie. Spray på formfett. Ha i marengsen.  Sett i kjøleskap minst 4 timer eller gjerne over natta.

Når den er stivnet ferdig så smelt sjokolade og smør i vannbad (i en bolle over en kjele med varmt vann som ikke koker men på kokepunktet).
La smelte mens du rører med gaffel til en blank masse. Avkjøles.
Ta ut kaken av kjøleskapet. Hvelve den over på ett kakefat og ta bort plasten. Smør sjokoladeblandingen over. Sett kaldt.


Ta ut kaken 10-15 minutter før servering før du skjærer i den så sjokoladen ikke sprekker opp.
(Jeg forhastet meg litt idag).

Spis og nyt!

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



15 Kommentarer

















Banankake

  • 25.05.2017, 18:15

I dag har jeg saumfart nettet etter en god oppskrift p banankake. De fleste var veldig like med noen f variasjoner. Derfor plukket jeg litt fra flere og fikk denne som resultat 😊

Veldig saftig og god, og til en liten langpanne som mler ca 2327 cm. 


 

200 g mykt smr

2 dl sukker

4 egg

1.5 dl rmme (jeg brukte lettrmme)

5 modne bananer

6 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker

1 ss kanel

1 ts Maldonsalt

2 ts natron

200 g mrk kokesjokolade

 

Jeg brukte kjkkenmaskin p alt unntatt bananene som jeg moste med gaffel. Sjokoladen kjrte jeg i foodprosessor s den ble finhakket.

Vsp sammen smr og sukker, tilsett deretter ett og ett egg. Skift til K-spade (deigkrok) og tilsett rmme og deretter alt det trre unntatt sjokoladen. Kjr maskinen til det blir en jevn rre og hell oppi bananene og sjokoladen. Kjr til alt har blandet seg godt, og putt det i en egnet form. Jeg brukte bakepapir i min for slippe og vaske opp formen etterp..

Stekes p nederste rille p 180 g over og undervarme i 35-40 min. Sjekk med bakenl, hvis det ikke sitter fast noe p den er kaka ferdig. La den st litt i formen s den fr satt seg litt, for den er veldig myk og saftig.

Hper det smaker 😊

Hvis du nsker nye oppskrifter p epost, trykk p linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny



4 Kommentarer

















Ostekake med kiwi og smashbunn

  • 14.05.2017, 10:56

Er du en av de som har hørt eller selv opplevd at geleen ikke vil stivne om du har kiwien liggene i den rennende blandingen?
Her i innlegget får du vite hvordan du kan stivne kiwien i selve geleen :)


Ostekake med kiwi og smashbunn
26 cm form

Bunn:
1 pose smash (200 g)
7 digestive kjeks (100 g)
150 g smør

Knus grovt kjeks og sjokolade i stavmikser eller på annen måte.
Smelt smøret. Vend smøret inn i blandingen. Smør en kakeform og hell blandingen i. Sett i kjøleskap.


Ostemassen
2 pk Philadelphia ost (400 g)
1 boks seterrømme
3 dl kremfløte
250 g melis (ca 4 dl)
1 pk sitrongele

Kok opp 2.5 dl vann. Dra gryten til side og rør inn gelepulveret. Rør til det er godt oppløst. La det avkjøle.
Bland sammen ost og rømme til en jevn masse. Visp krem av kremfløte. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen. Vend inn melisen. Ha i den avkjølte sitrongelevæsken og vend godt rundt.
Kjenn på kakebunnen i kjøleskapet. Har den stivnet heller du oppi ostemassen og brer den forsiktig utover. La ostemassen stivne i 4-6 timer.

Kiwi geleen
1 pk kiwigele
5 -6 kiwi (jeg brukte akkurat 5)

Skrell kiwien på den måten du ønsker. Jeg bruker en skarp potetskreller.
Skjær i skiver ca  2-3 mm.

Her kommer trikset:
Ha kiwiskivene i en liten gryte. Ha i vann. Gi dette ett oppkok. La det koke ca 20 sekunder (ikke lenger for da kan de bli ødelagt). Hell forsiktig kiwiskivene opp i en sil. La de avkjøle.
Kok opp 2.5 dl vann i en gryte. Dra gryten til side og ha i pakken med kiwigele. Rør til den er godt oppløst.
Når geleblandingen er avkjølt legger du kiwiskivene i det mønsteret du vil oppå ostemassen. Hell over den flytende avkjølte blandingen. Kiwiskivene vil flyte litt opp og flytte bittelitt på seg men dette korrigerer du forsiktig etter at du har satt formen inn i kjøleskapet. Bær formen så forsiktig så mulig til kjøleskapet.


Da er det bare å vente 2-3 timer så er den klar til servering. Sett formen på ett kakefat. Før en smørkniv langs kanten før du løsner ringen.

Velbekomme. Håper det smaker :)


Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



18 Kommentarer

















Himmelsk eplekake

  • 11.03.2017, 17:10

Idag ble det mas etter kake ;). Siden jeg manglet både det ene og det andre slumpet jeg til og tok mål på det jeg hadde i hus. Det ble suksess i heimen. "Bra jobba mamma, beste eplekaka jeg har smakt" sa minstejenta 

Himmelsk eplekake
26/28 cm form

100 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 dl solsikkeolje
1 dl fløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Topping
Karamelliserte epler
3 epler (med skall)
0.5 dl sukker
2 ts kanel
Perlesukker til pynt

Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt  smurt form ( olje eller smør).
Hell røren i.


Skjær eplene i tynne båter. Ha 2 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.


Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.


Avkjøles på rist. Kjenn etter med kniv at kaken ikke sitter fast før du fjerner kanten.
Legg på kakefat


Server og nyt med krem eller is


Scrolle gjerne ned og del oppskriften



18 Kommentarer

















Toscakake

  • 05.03.2017, 16:00

Dette er en helt klassisk oppskrift på Toscakake kun med små justeringer. En veldig god kake som dessverre blir litt glemt blant endel andre kaker. Det er veldig synd for den er utrolig god, ikke minst til kaffen.

Oppskrift:

Bunn:
100 g smør
2 dl hvetemel
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
0.5 dl fløte

Glasur:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss hvetemel
3 ss fløte
100 g mandler

Slik gjør du:
Sett på ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i resten og visp. Ha så i det avkjølte smøret. Smør en kakeform (24/26) med smør og ha røren i. Stek på nederste rille i først 25 min. Nå åpner du døra gradvis over 3-4 minutter. Sett den forsiktig på komfyren. Smør på glasuren forsiktig.  Sett den tilbake i ovnen og stek videre i 5 min. Åpne igjen døra litt og litt i 3-4 minutter før du tar den ut. Avkjøles på rist.

Glasur:
Grovhakk mandlene. Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke mens du rører det tykt. Dette tar 3-4 minutter.



10 Kommentarer

















Klassisk sjokoladekake langpanne

  • 31.01.2017, 20:41

 


 

Endelig fant jeg en oppskrift som smaker som den mamma pleide lage <3

Denne oppskriften er til en langpanne som mler 30 40 cm.

 

Bunn

225 g smr

4 egg

3 dl sukker

6 dl hvetemel

1 dl bakekakao

2 ss bakepulver

2 ss vaniljesukker

2 dl melk

Smelt smret, og pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen de trre ingrediensene. Bland melken i det smeltede smret og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de trre ingrediensene.

Stekes midt i ovnen p 175 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenl om den er gjennomstekt.

Glasur

125 g smeltet smr

1 dl bakekakao

1 ss vaniljesukker

3-4 ss sterk, ferdigtraktet kaffe

Ca 6 dl melis

Bland alt i det smeltede smret. Tilsett melisen litt og litt til riktig konsistens. Prikk litt i kaken med gaffel og fordel glasuren utover. Kaken m ikke vre varmere enn lunken. Str over kokos og server med et glass iskaldt melk c",)

 


 

Denne kaken kan fryses, bli stende i ovnen, eller p kjkkenbenken eller i kjleskapet. Personlig foretrekker jeg ha den i kjleskapet og den smaker aller best etter et par dager ;)

Hper den faller i smak :)

             Jenny

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 

 



0 Kommentarer

















Brownies i rund form

  • 29.01.2017, 13:34

Ingredienser:
3 egg 

4 dl sukker 

1 ss vaniljesukker

1 klype Maldonsalt ( ferdig knust ca 1 ts)

1.5 dl bakekakao

2 dl hvetemel

200 g smeltet avkjlt smr



Fremgangsmte:

Eggene vispes lett, bland inn alt det trre, mens du rrer det inn tilsetter du smret.

Ha rren over i en 26 cm rund form og stek midt i ovnen p 175 g i ca 30 min.

Sjekk med en bakenl eller lignende mot slutten. Den skal vre litt klissete.

La avkjle seg litt fr du drysser over litt melis. 

Perfekt med vaniljeis og br til.

                      Jenny

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Kardemommekake med crunch

  • 02.12.2016, 15:35

Denne kaken er utrolig lett og kjapp lage nr man fr uventede gjester eller har lyst p noe godt til kaffen.
Den er saftig inni og crunchy utenp.

Oppskrift
3 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1.5 dl melk
2 ts kardemomme
1 ts kanel
2 ts bakepulver
100 g smeltet smr
(Smeltet smr og griljermel til smring av formen)

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn resten.

Smr en form med smeltet smr. Str over griljermel.

Stekes midt i ovnen p 200 grader i 40 min hvis det er form med hull i og 45 min hvis det ikke er hull i.

Str p melis fr servering som pynt.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



0 Kommentarer

















Sukkerbrd 8 cm hyt

  • 14.10.2016, 18:34

Alt man trenger er ett høyt og deilig sukkerbrød for å lage en flott kake.

Denne er tilsatt 3 ss kakao for en sjokoladekake variant. 

Denne er til vanlige kaker som bløtkake og marsipankake.

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)

Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann 
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten.

Deles i 3. Dynk delene godt. Jeg foretrekker eplejuice på bløtkake og melk på sjokoladekake.



18 Kommentarer

















Jordbr og sjokoladekake med sitronmandelbunn

  • 10.10.2016, 13:37

Denne kaken er rask å lage og lett å lykkes med. Smaksmessig er den også noe for enhver smak.

Mandelbunn:
200 gram mandler
5 eggehviter
200 gram melis eller sukker
3 ss sitron
Kverne mandlene. Skill plommer fra eggehviter.  Ha i hvitene. Ha i sukker eller melis samt sitron. Rør sammen.

Ha massen i en smurt kakeform.
Stek i forvarmet ovn på 175 grader i midten i 30 min. Avkjøl med ringen rundt.

Sjokoladekrem:
150 g kokesjokolade
50 gram smør
5 ss melis.
Smelt smør og sjokolade i vannbad. Rør så inn melisen til den blir glatt.
Hell over på nøttebunnen og sett formen i kjøleskapet en halvtime.

Krem
Pisk 1 dl kremfløte med 1 ss sukker.
Smør dette oppå sjokoladen. Pynt med en halv kurv jordbær, en halv plate hakket kokesjokolade og sitronmelisse om du har. Dryss forsiktig over melis med en tesil.



0 Kommentarer

















Sjokolade og sitronmousse kake med mandel og sjokoladebunn

  • 30.09.2016, 16:55

Når man har lyst på mousse kake men ikke vet hvilken mousse, ja da lager man en alt i en kake.

Mandel og sjokoladebunn:
300 g mandler
300 g melis
5 eggehviter
1 plate mørk kokesjokolade

Kvern mandlene eller bruk foodprosessor. Ha i melisen. Smelt sjokolade i vannbad. Stivpisk eggehvitene. Avkjøl sjokoladen og ha den i skålen med resten. Vend inn eggehvitene. Ha blandingen i en rund 26 form. Stekes på 180 grader nederst i 30 min. Avkjøl. Behold ringen på.

Sjokolademousse:
(Du kan doble om du ønsker)
1.5 dl kremfløte
1 dl sukker
2 eggehviter
1-2 ss bake kakao
Pisk fløte og sukker til krem. Pisk så inn kakao. Stivpisk eggehvitene og vend inn med slikkepott. Bre den over den avkjølte kaken. Sett i kjøleskap.

Sitronmousse:
3 dl kremfløte
1.5 dl sukker
Saften av en stor sitron
2 eggehviter
Bruk samme fremgangsmåte som over. Bre over sjokolademousseen.

Pynt: Rasp det gule på sitronskallet over ( unngå det hvite som er bittert)
Smelt en halv plate kokesjokolade. Ta en teskei og hell i div striper på ett bakepapir. La stivne litt i kjøleskap og dra forsiktig av. Jeg pyntet med sitronmelisse fra hagen samt sitron båter
Kaken kan serveres nesten umiddelbart.

Tips: Alle eggeplommene som ble til overs laget jeg pasta carbonara av. Du finner oppskrift her i bloggen. 



4 Kommentarer

















Krokankake

  • 24.08.2016, 12:34

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.

Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann

Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.

Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.

Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.



24 Kommentarer

















"Oreokake"

  • 18.08.2016, 23:09

 



 

 

Her har jeg brukt sjokoladekjeks etter denne oppskriften:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471553188_sjokoladekjeks.html

"Oreokake"

Bunn:

200 g sjokoladekjeks

75 g smeltet smr

Knus kjeksen og bland i smret. Fordel det utover en rund 24 cm form. Sett inn i kjleskapet s den setter seg litt.



Ostekrem:

200 g kremost

2 dl melis

2 dl stivpisket flte

Blandes godt sammen og fordeles over bunnen. Fordel noen knuste sjokoladekjeks over kremen. Sett tilbake i kjleskapet.



 

Sjokolademousse:

200 g sjokolade

4 ss melis

0.5 dl ferdigtraktet kaffe

4 eggeplommer 

4 eggehviter

4 dl flte

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mrk kokesjokolade.

Separer eggene, stivpisk hvitene. 

Bland eggeplommene med melis og kaffe, rr godt sammen. Hell s over i sjokoladen, rr godt sammen. Stivpisk flten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Du kan ogs tilsette finknuste sjokoladekjeks. Pass p blande godt sammen. Fordel s over ostekremen. Og sett tilbake i kjleskapet.



 

Pynt med krem og sjokoladekjeks fr servering c",)

                Jenny

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 

 

 



0 Kommentarer

















Suksessterte

  • 21.05.2016, 16:55



BUNN

4 eggehviter 

150 g melis

150 g grovmalt mandler

 

FREMGANGSMTE 

Sett ovnen p 175 g.

Bland melis og mandler og tilsett stivpiskede eggehviter. Vend forsiktig inn. Fordeles i en rund smurt form, 24 cm. Kan ogs ha bakepapir i bunn av formen og bare smre sidene. Stekes nederst i ovnen i 35-40 min.

 

GUL KREM

4 eggeplommer

1 dl flte

125 g sukker

2 ts vaniljesukker

150 g smr

 

FREMGANGSMTE 

Varm opp alt unntatt smret p middels varme. Rr godt til du fr en tykk konsistens. Den skal ikke koke. La den putre i minst 10 min. Jo lengre jo bedre.

La den avkjles litt fr du rrer inn smret. La st i kjleskap til den skal brukes, og pisk den opp fr servering. Kan fint lages dagen i forveien.

Velbekomme c",)

Hvis du nsker f nye oppskrifter direkte p epost, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

             Jenny

 



13 Kommentarer

















Pavlova med gul krem

  • 21.05.2016, 16:39



Bunn

4 eggehviter ( evt kikertlake)

200 g sukker

0.5 ts eddik 

1.5 ss maizenna

1 ss vaniljesukker

 

FREMGANGSMTE 

Sett ovnen p 200 g. Funker med bde varmluft og over/undervarme.

Pisk hvitene stive, tilsett sukkeret litt og litt. Tilsett resten av ingrediensene litt og litt. La maskinen g hele tiden. Nr du kan snu bollen p hodet uten at noe renner ut, er den ferdig.

Pass p at bollen og vispen er helt rene fr du starter, ellers blir den aldri stiv. 

Jeg brukte vanlig 7% klar eddik, men du kan bruke hvitvinseddik eller bringebreddik istedetfor c",)

Man kan ogs droppe eddik og maizenna, og bare bruke eggehviter og sukker evt. melis. Eddiken gjr at pavlovaen blir seigere inni. 

For langpanneversjon fordeler du bare marengsen p et bakepapir. 

For mini pavlovaer tegn opp sirkler p et bakepapir. Fordel marengsen i sirklene, ca 8 totalt. 

Skru ned ovnen til 100 g, og sett inn stekebrettet nest nederst. Ved 2 brett husk bruke varmluft. La steke i ca 1.5 t.

Nr den er ferdig stekt kan du enten la den st i ovnen med dren p gltt til dagen etterp. Eller ha den p kjkkenbenken under et hndkle. I en tett beholder holder den seg i ukesvis.

Pynt kaka rett fr den skal serveres. Da kan du bruke f.eks. vaniljekrem og vanlig krem,  enten blandet eller lagvis, og masse friske br.

Eller Gul krem

4 eggeplommer

1 dl flte

125 g sukker

2 ts vaniljesukker

150 g smr

FREMGANGSMTE

Varm opp alt unntatt smret p middels varme. Rr godt til blandingen tykner. Den skal ikke koke. La den putre minst 10 min. Jo lengre jo bedre c",) La den avkjles litt fr du rrer inn smret.

Denne kan fint lages dagen i forveien og st i kjleskapet til den skal brukes. Pisk den opp fr den legges p kaka.

Legg friske br opp kremen igjen.

Velbekomme c",)

           Jenny

 

 

 



8 Kommentarer

















Smrgstrta (smrbrdkake) med roastbeef)

  • 17.05.2016, 14:43

Smørgåstårta kommer opprinnelig fra Sverige og denne "kaken" er en rett jeg absolutt syns vi skal adoptere fra vårt naboland. Den finnes i mange varianter og jeg vil tippe de fleste svenske familier har sin egen vri til denne "kaken" som passer i mange sammenhenger. Idag har jeg laget en variant med roastbeef.

Smørgåstårta med roastbeef.

Du trenger 2 store firkantede loff. Du kan bruke den oppskriften du ønsker, men tilsett gjerne 1-2 ss sukker. Del loffene så du får 24 tynne loffskiver
Skjær bort kantene. Legg de tett sammen. Det skal være 8 loffskiver i hvert lag.

Fyll 1. lag:
200 g god leverpostei
5 ss fløte
1 dl sylteagurk
125 gram bacon
Rør sammen leverpostei og fløte og bre over skivene. Stek baconet crisp og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp det opp og strø over. Finhakk sylteagurken og strø over.

Legg nytt lag loffskiver oppå.

Fyll 2. lag
200 g skinkeost eller bacon ost
100 g sprøstekt løk (på pose) eller rå løk om ønskelig
1/2 agurk
Smør på osten. Strø over løk.  Skjær agurk i tynne skiver og dekk over.

Legg nytt lag loffskiver oppå.

Fyll 3. lag:
200 gram roastbeef
165 gram remulade.
Bre over remulade.  Skjær roastbeef i biter og legg over.

Legg nye loffskiver oppå.

Topp
1.5 pakke majones
2 dl crème fraiche
1 appelsin
400 g roastbeef
Sprøstekt løk
Ruccola
Gressløk
Bland sammen majones og creme fraiche. Bre dette over og på kantene. Klipp av litt av stilken på ruccolaen og fest bladene langs kantene. Skrell appelsin og skill båtene. Rull sammen roastbeef som små roser. Pynt etter eget ønske eller som på bildet. Strø over sprøstekt løk og gressløk.

Tips: Denne lager du med fordel dagen før servering.

Tanja
  



4 Kommentarer

















Marsipankake

  • 06.05.2016, 17:12

Hyt sukkerbrd : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha s i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det trre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen p 185 grader i 35-40 minutt. 

Vaniljekrem : 
1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frene. 
Legg ogs stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. 
Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner. 
Avkjl blandingen raskt i kjleskap. 
Avkjl kaken.

I korg jordbr,jordbrsyltety og 7 dl kremflte.

Del i 3. Dynk delene i eplejuice. 
Pisk 7 dl kremflte med 3 ss sukker. 
Lag en smremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen. 
Smr p ett tykt lag p nederste del. 
Smr s p 6 rause ss med jordbrsyltety og delte jordbr.
Legg p nytt kakelag. 
Smr med vaniljekremblanding. 
Skjr jordbr i skiver og legg opp.
Legg p verste lag og dekk hele kaken med krem.

Bruk 2 stk med ferdig marsipan. Ha i en halv pose titanium dioxide White og kna inn. Ha masse melis p bordet og kjevle ut. Bruk to bakstepinner for lfte den over kaka. Skjr til kantene. Lag roser med lage rundinger med feks eggeglass eller sm kaffekopper. Rull de rundt hverandre en og en .  

             Tanja



0 Kommentarer

















Sjokoladekake uten egg og melk

  • 01.05.2016, 21:46



Bunn

2 dl sukker

3 dl hvetemel

3 ss bakekakao

1 ss vaniljesukker

1 ts natron 

2 dl vann

6 ss rapsolje

1 ts romessens

1 ts eddik (7%)

Et lite hint med kanel

 

Bland alt det trre godt sammen. Bland alt det vte for seg og tilsett i det trre. Rr godt til en jevn rre. 

Stekes i rund 20 cm form.

180 g midt i ovnen ca 30 min.

 

Glasur

50 g mykt smr (melkefritt)

4 ss oboy (kan inneholde soya)

1 ts romessens

1 ss ferdig traktet kaffe

3 ss melis

Rr alt godt sammen og smr p avkjlt kake.

               Jenny

 



22 Kommentarer

















Sitronkake

  • 22.04.2016, 18:59



Sitronkake

Bunn:

125 g smr

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

1 dl kokosmasse

 

Sitronkrem:

3 ss maizenna

1.5 dl flte 

1.5 dl vann

5 dl sukker

8 egg

1 sitron, revet skall og saften

 

Slik gjr du...

Rr smr og sukker hvitt. 

Tilsett det trre og vsken vekselvis mens du rrer godt sammen.

Stekes i liten langpanne (25x30), p 175 g i 20- 25 min til den er gyldenbrun.

Visp maizenna med halvparten av flten i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene til kremen og la den koke p svak varme. Kan ta litt tid fr den tykner.

Ha kremen over kakebunnen og stek videre i 10-15 min. Avkjl, gjerne i kjleskap. 

Serveres i sm stykker, gjerne med br eller revet sjokolade over.

                  Jenny

 



0 Kommentarer

















Alvas blomsterhav

  • 21.04.2016, 20:07

Sjokoladekaken heter Cafe sting og finnes i flere varianter. Denne varianten brukte jeg.

Sjokoladekake:
125 g smr
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Smelt smret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer. Ha s i sukker, mel og bakepulver. Rr deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175C i ca 45 min. Avkjl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremflte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smr
1 ts vaniljesukker
Til sjokoladekremen has kremflte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrring. Ta kjelen av platen og rr i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha s i smr og vaniljesukker. Rr til smret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjleskapet i minst 2 timer. Pisk den s opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Tips:

Sjokoladekremen m st i kjleskapet fr den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass ogs p at kaken er helt avkjlt fr du fyller og glaserer den.
"Caf Stings sjokoladekake" er holdbar i kjleskapet. Den kan ogs fryses.
Jeg har ikke turt prve meg p hjemmelaget sukkerpaste enda s den er kjpt:/.
Fargene er bl,grnn, lilla,rosa og hvit.
Blomstene er stukket ut med former. 

Rosene er laget ved sette en runding utenp hverandre en etter en.

             Tanja



0 Kommentarer

















Skogsbrkake

  • 09.04.2016, 21:34

 



 

Skogsbrkake med sjokoladetrekk

300 g frosne skogsbr kokes opp med 2 ss Sukrilett. Bruk deretter stavmikser og sil bort fr og br. Det gir ca 2 dl saft.

75 g smr

1 dl Sukrilett

2 egg

1 dl melk

4 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

 

FREMGANGSMTE 

Smelt smr og avkjl. Visp egg og sukker. Tilsett smr, melk og skogsbrsaft. Sikt inn det trre og vend godt.

24 cm rund form.

Stekes nest nederst i ovnen p 180 g i ca 35 min.



 

 

Sjokoladetrekk

100 g mrk sjokolade

100 g lys sjokolade

1 dl flte

1 dl Sukrilett

25 g smr

Smelt sjokoladen. Kok opp flte og Sukrilett og tilsett i den smeltede sjokoladen i en tynn strle. Rr forsiktig rundt til det blir en glatt blanding. Tilsett s smr i terninger som rres inn. La avkjles fr den pfres kaka.



Sjokoladetrekket kan byttes ut med en frisk ostekrem.

                   Jenny 



0 Kommentarer

















Eplekake med vaniljekrem og mandler

  • 12.03.2016, 15:18


Eplekake med vaniljekrem og mandler  (langpanne)
Denne er ogs er god uten vaniljekrem


375 g smr
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rr smr og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smr langpannen og hell rren i.

Vaniljekrem : 
1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut fra. Legg ogs stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner. Avkjl blandingen.

Smr vaniljekremen p kaka. Skrell og del eplene i tynne skiver og legg p. Str over mandler. Str p sukker og kanel etter eget nske .
Stekes nederst p 175 g i 35 min. Velbekomme.

           Tanja 



6 Kommentarer

















Alvas alt-i-en fristelse.

  • 11.03.2016, 18:17

Alvas alt-i-en fristelse

Vaniljekrem : 

1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frene. 
Legg ogs stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. 
Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner. 
Avkjl blandingen raskt i kjleskap.

Sukkerbrd

5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss  vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten.  ( du trenger ikke vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen p 180 grader i 40 min

Del kaken i tre. Legg underste del p kakefat.  Ha over vaniljekremen.

Pisk krem av 2 dl kremflte og 4 ts sukker.  Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen opp den frste og legg p kremen. Kutt opp 100 g firklver sjokolade og legg halvparten p.

Legg p kakelokket. 

Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smr
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker

Smr sjokoladeblandingen p toppen. Om du nsker den p kantene ogs m du doble oppskriften. Str over resten av firklver sjokoladen. 

S er det bare nyte :)

         Tanja



0 Kommentarer

















Stor Barbiekake

  • 28.02.2016, 12:05


Stor barbiekake 
Du trenger : 
Mel
egg
Sukker
Bakepulver
8 bananer
1 glass jordbrsyltety
2 bokser kremflte
Paste: 
2 ruller med rosa og 1 hvit.
Kakepyntboks med glitter og perler.
Utsikkere og spiselig lim.

Rullekake ( du trenger 5 stk)
5 egg
200 gr sukker
150 gr mel
1/2 ts bakepulver
2 ss bakekakao

Pisk eggedosis, vend bakepulver og mel forsiktig inn med en slikkepott. 
Stekes midt i ovnen p 200 grader i 15 min. 
Vendes over p et bakepapir kledt med sukker. 
Ha over et fuktig kjkkenhndkle legg p fyll og rull sammen.
Nr den er avkjlt rulles den ut, ha p pisket krem og syltety og rull sammen.

Gele: 
lag etter pakkens anvisning og la den kun halvstivne.
Bananer: del opp i skiver. 

Framgangsmte:
Kle en stor bolle (ala kenwood) med plastfolie.
Dytt biter av rullekake, gele og banan lagvis i bollen til en tett masse. La den stivne over natta. 

Pyntingen :
Lag hull p toppen og dytt pladtkledd barbie ned i. 
Jeg bruker kjernehusfjerner. 
De selger ogs kun overkropper. 
Kjevle ut den rosa pasten og legg rundt. 
Bruk vann p fingre for jevne skjter. 
Kjevle 3 cm brett rektangel og legg det p overkroppen. 
Bruk finger med vann for dytte pent sammen.
Kjevle den lilla pasten som firkant og legg som slep bak. Bruk restene av pastene til stikke ut hjerter. 
Fest p med spiselig lim. Bruk perler fra kakepyntboksen og pynt kantene. 
Jeg dyppet de i spiselig lim og festet de med pinsett. 
Til slutt dyttet jeg pensel i vann og s glitter og strk det p for en skinnende effekt. 
Dette er ett tidkrevende prosjekt. Sett av noen timer. Lykke til.

           Tanja



0 Kommentarer

















Vannbakkelskringle

  • 23.02.2016, 16:42

Vannbakkelskringle

125 g smr
125 g hvetemel 
2 1/2 dl vann

4 egg
Sett ovnen p 260 grader

.
Kok opp vann og smr.

Nr smr er smeltet dra til side og tilsett mel.

Rr kraftig rundt.

Sett gryta i kaldt vann for nedkjling.

Nr massen er lunken har du i alle 4 egga.

Pisk kraftig til massen blir seig og smidig.

Ha bakepapir p en stekeplate.

Bruk en toppet spiseskei og sett kun 2 pr rekke.

Settes i varm ovn midt i. 
N kommer det VIKTIGE: srg for at temperaturen i rommet er god og jevn.

Jeg lser av erfaring drene og alle m sitte stille som er i rommet nr den skal taes ut! Nr den har stekt i 20 min slr du av varmen.

pne dra gradvis og mer og mer over 10 min.

Vent s ytterligere 10 min fr du tar den forsiktig ut.

Dette er ett flsomt bakkels s ingen tramping eller trekk fr den er avkjlt.

 

Lag vaniljekrem. 
Vaniljekrem : 
1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker.

Hell flte i en kjele.

Splitt vaniljestanga og skrap ut fra.

Legg ogs stanga i. Kok opp. Fjern stanga.

Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen.

Rr rundt.

Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner.

Avkjl blandingen raskt i kjleskap.

Pisk krem av 6 dl kremflte med ett par ss sukker. 
N deler du kaken slik at den fr ett lokk.

Jeg foretrekker bruke skarp saks til dette. Klipp verste delen av.

Fyll underdel med vaniljekrem og krem. Jeg bruker kakespryte.

Legg lokket forsiktig opp.

Om det har gtt litt i stykker er det lett dandere til likevel.

Velbekomme.

Hvis du nsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk p linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter  



1 Kommentar

















Bltkake med multesyltety, vaniljekrem og banan

  • 19.02.2016, 18:18


Bltkake med moltesyltety, vaniljekrem og banan 

Hyt sukkerbrd : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha s i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det trre og visp godt inn. 
Sett nederst i ovnen p 185 grader i 35 minutt. 

Vaniljekrem : 
1/2 liter flte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell flte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frene. 
Legg ogs stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av vska i bollen med eggeblandingen. 
Rr rundt. Hell s denne blandingen tilbake i kjelen og rr kraftig til det tykner. 
Avkjl blandingen raskt i kjleskap. 
Avkjl kaken.


Del i 3. Dynk delene i eplejuice. 
Pisk 7 dl kremflte med 3 ss sukker. 
Lag en smremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen. 
Smr p ett tykt lag p nederste del. 
Smr s p 6 rause ss med multesyltety

.
Legg p nytt kakelag. 
Smr med vaniljekremblanding. 
Skjr 2 bananer i skiver og legg opp.
Legg p verste lag og pynt slik du nsker.

             Tanja



0 Kommentarer

















Ostekake "sommerdrm"

  • 19.02.2016, 18:06


Ostekake "sommerdrm" av Tanja

23 digestivekjeks 
105 g meierismr 
Knus kjeksene og bland med smeltet smr til jevn masse. 
Ha ned i en kakeform ca 26 cm,
men ikke press ned i for da blir den hard. 
Sett i kjleskap.

Fyll: 
3 Plater gelatin 
2 ss kaldt vann 
3 dl kremflte
2 beger philadelphia orginal 
1 dl sukker 
2 ts vaniljesukker 
2 ss sitronsaft 
Samt finrevet skall av 1 sitron.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.
Pisk kremflten stiv med sukker. 
Tilsett vaniljesukker og philadelphia og pisk til en luftig masse. 
Kok opp vann med sitronsaft, klem ut vannet av gelatinplatene og bland de med sitronvannet. 
Hell oppi osteblandingen. 
Tilsett sitronskall til slutt. 
Hell ostekremen over bunnen og la st i kjleskap i minimum 3 timer.

Pynt:
1 pakke jordbrgele kokes etter anvisning med halv mengde vske.
La den kjle seg litt ned og stivne litt fr du heller over kaken. 
Ha jordbr i geleen.
La st i kjleskap i ca 2 timer. 
Kan pyntes videre om nskelig fr servering.

            Tanja



2 Kommentarer

















Krydderkake med ostekrem

  • 14.02.2016, 17:35

Krydderkake med ostekrem av Tanja
26 cm form

Kaken:
5 egg
4 dl sukker
1 boks seterrmme
4 dl mel
3 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1.5 ts kanel
1 ts muskatntt
2 ts vaniljesukker
1 ts ingefr

Pisk egg og sukker til eggedosis.  Tilsett resten og visp godt. Stekes p 170 grader i en time.

Ostekrem som serveres i egen skl
(Litt flytende)
175 g Philadelphia ost
4 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 ss crme fraiche

        Tanja
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Gulrotkake

  • 13.02.2016, 19:54


(26 cm form)

4 egg
3 dl sukker
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefr
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl olje
5 dl grovt revet gulrot
Kokos
Matfarge

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i det andre.
Tilslutt vender du inn gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen p 170 grader.
Avkjles i form.
Nr den er avkjlt sett i kjleskap med lokk.

Glasur:
150 g melis
50 g kaldt smr
200 g philadephiaost
2 ts vaniljesukker
1-2 ts sitron


Bland gul matfarge med en drpe rd matfarge.
Hell blandingen over i en skl med en neve kokos.
Str dette til slutt over glasuren.
Kaken lages med fordel dagen fr og holder seg i mange dager.

               Tanja



17 Kommentarer

















Schwarzwald-kake

  • 12.02.2016, 20:57


Bunnene:
2 dl nttekjerner
2 1/2 dl melis
4 eggehviter

Fyll :
5 dl kremflte
1/2 dl nttekjerner
2 ts vaniljesukker

Garnering:
Revet kokesjokolade

Tegn opp 3 sirkler ca 23 cm i diameter p ett bakepapir.

Smr og str papiret og legg det p plate

Mal ntter uten skall og bland i melis.

Stivpisk eggehvitene.

Vend de forsiktig inn.

Fordel rren p sirklene.

Stekes hver for seg i ovnen i 12-13 min p 175 grader.

Pisk flten.

Legg krem mellom lagene med marengs og p toppen.

Bruk gjerne kakespryte.

Rasp sjokolade over til slutt.

           Tanja



2 Kommentarer

















Kaffe & karamellkake

  • 12.02.2016, 20:54


Bunnene:
180 g mykt smr
180 g sukker
3 egg
220 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 dl sterk ( viktig) kaffe

Glasur:
1.25 dl melk
125 g smr
6 ss sukker
600 g melis


Forvarm ovn til 180.
Smr 2 kakeformer p 26 cm.
Ha smr og sukker i en bolle.
Piskes luftig.
Ha gradvis i eggene.
Vend inn resten.
Fordel rre i 2 former.
Stek i ovnen i 30-35 min.
La de st 5 min i og lsne forsiktig formene.

Glasuren.
Smelt sukkeret i en gryte og la det f fin karamellfarge. Bruk en annen gryte og ha i melk og smr i denne. Varm forsiktig s smret smelter mens du rrer.
Ta gryten av varmen.
Hell forsiktig i det karamelliserte sukkeret og sett tilbake p varmen s det lser seg opp.
Ta gryten av igjen og rr forsiktig inn melisen.
Avkjl.
Legg ene bunnen p ett fat.
Ha p halvparten av karamellsausen.
Legg p andre bunnen og smr resten av karamellsausen p. Avkjl i kjleskap.

            Tanja



6 Kommentarer

















Supersaftige sjokoladekake

  • 11.02.2016, 00:50

Supersaftige sjokoladekake:
(langpanne)

Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
500 g smr
8 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
7 ss bakekakao
3 dl crme fraiche (ikke lett)
8 dl hvetemel

Smelt smret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha s i smret, crme fraiche og alt det trre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smres) . Sett i oppvarmet ovn p 180 grader nederst i 30 min.
La kaken bli lunken fr du har p glasuren.

Glasur:
8 rause ss smr
7 ss ferdig traktet kaffe
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
500 g melis

Smelt smr. Ha det trre i en bolle. Ha i smeltet smr og kaffe. Visp til glatt konsistens. Hvis den blir litt for flytende s ha i litt ekstra melis. Ha glasuren p kaka og ha p kokos eller annen kakepynt som feks nonstop.
Velbekomme.
           Tanja 

 



55 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik