Sjokoladekake med 2 ingredienser

  • 09.06.2017, 15:13

Noen ganger er reklamen på Facebook til stor inspirasjon og ikke irritasjon 😉

På fredag så jeg en reklame fra Coop hvor de hadde fått konditor Leif Inge Bårdsen, fra bakebloggen Matmonster, sin oppskrift på denne superenkle sjokoladekaka. Jeg brukte bare litt mer sjokolade.


 

 

3 romtempererte egg

200 g kokesjokolade

Skill eggene og stivpisk hvitene. Plommene kan du piske lett sammen med en gaffel. Sjokoladen brekkes opp og smeltes i vannbad. Med eggene pleier jeg å ta et og et egg og slippe hviten i et glass før jeg puttet det i bollen. På den måten kan jeg sjekke at det ikke følger med noe plomme eller skall.



 

Sjokoladen har jeg i en glassbolle som jeg setter i varmt vann i vasken. Pass på at det ikke kommer noe vann i bollen.

 



 

Når hvitene er stivpiskes og sjokoladen smeltet kan du blande eggeplommene i sjokoladen og blande godt. Så tar du 1/3 av hviten og pisker inn i blandingen. Deretter skal resten av hviten vendes inn i sjokoladeblandingen. Så heller du alt i en 15 cm form. Jeg hadde bare en ugleform i silikon tilgjengelig nå... (Anbefales ikke helt)

 



 

Stekes midt i ovnen på 170 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenål om den er ferdigstekt.

Så er det bare å drysse melis over hvis du vil og servere. Smaker ekstra godt med litt krem ved siden av 😊

 



 

Her finner du originaloppskriften: https://coop.no/coop-prix/kos/articles/verdens-enkleste-sjokoladekaker/?utm_source=facebook&utm_medium=content 



2 Kommentarer

















Sjokoladebollekake

  • 02.06.2017, 20:30

Sjokoladebollekake er egentlig kokosbollekake men da uten kokos. Det ligger flere av disse ute på nettet bare med små variasjoner.
Slik er min versjon.


Sjokoladebollekake

6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Noen fnugg salt
7 plater gelatin
1 dl vann
100 g lys kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade
3 ss smør

Legg gelatinplatene i vann og la ligge i 5 min. Varm opp 1 dl vann med gelatinplatene mens du rører til de blir oppløst (det skal ikke koke)
Avkjøles.
Sil den gjennom en sil oppi bollen med marengsen mens maskinen går og pisk i 10 min til.

Ha eggehviter, sukker og vaniljesukker i en bolle med noen ørsmå fnugg salt. Pisk på max hastighet i maskinen til den er stiv. (Ca 10 min).
Er den stiv nok blir den slik


Kle en form med plastfolie. Spray på formfett. Ha i marengsen.  Sett i kjøleskap minst 4 timer eller gjerne over natta.

Når den er stivnet ferdig så smelt sjokolade og smør i vannbad (i en bolle over en kjele med varmt vann som ikke koker men på kokepunktet).
La smelte mens du rører med gaffel til en blank masse. Avkjøles.
Ta ut kaken av kjøleskapet. Hvelve den over på ett kakefat og ta bort plasten. Smør sjokoladeblandingen over. Sett kaldt.


Ta ut kaken 10-15 minutter før servering før du skjærer i den så sjokoladen ikke sprekker opp.
(Jeg forhastet meg litt idag).

Spis og nyt!

Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



8 Kommentarer

















Banankake

  • 25.05.2017, 18:15

I dag har jeg saumfart nettet etter en god oppskrift på banankake. De fleste var veldig like med noen få variasjoner. Derfor plukket jeg litt fra flere og fikk denne som resultat 😊

Veldig saftig og god, og til en liten langpanne som måler ca 23×27 cm. 


 

200 g mykt smør

2 dl sukker

4 egg

1.5 dl rømme (jeg brukte lettrømme)

5 modne bananer

6 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker

1 ss kanel

1 ts Maldonsalt

2 ts natron

200 g mørk kokesjokolade

 

Jeg brukte kjøkkenmaskin på alt unntatt bananene som jeg moste med gaffel. Sjokoladen kjørte jeg i foodprosessor så den ble finhakket.

Vìsp sammen smør og sukker, tilsett deretter ett og ett egg. Skift til K-spade (deigkrok) og tilsett rømme og deretter alt det tørre unntatt sjokoladen. Kjør maskinen til det blir en jevn røre og hell oppi bananene og sjokoladen. Kjør til alt har blandet seg godt, og putt det i en egnet form. Jeg brukte bakepapir i min for å slippe og vaske opp formen etterpå..

Stekes på nederste rille på 180 g over og undervarme i 35-40 min. Sjekk med bakenål, hvis det ikke sitter fast noe på den er kaka ferdig. La den stå litt i formen så den får satt seg litt, for den er veldig myk og saftig.

Håper det smaker 😊

Hvis du ønsker nye oppskrifter på epost, trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny



2 Kommentarer

















Ostekake med kiwi og smashbunn

  • 14.05.2017, 10:56

Er du en av de som har hørt eller selv opplevd at geleen ikke vil stivne om du har kiwien liggene i den rennende blandingen?
Her i innlegget får du vite hvordan du kan stivne kiwien i selve geleen :)


Ostekake med kiwi og smashbunn
26 cm form

Bunn:
1 pose smash (200 g)
7 digestive kjeks (100 g)
150 g smør

Knus grovt kjeks og sjokolade i stavmikser eller på annen måte.
Smelt smøret. Vend smøret inn i blandingen. Smør en kakeform og hell blandingen i. Sett i kjøleskap.


Ostemassen
2 pk Philadelphia ost (400 g)
1 boks seterrømme
3 dl kremfløte
250 g melis (ca 4 dl)
1 pk sitrongele

Kok opp 2.5 dl vann. Dra gryten til side og rør inn gelepulveret. Rør til det er godt oppløst. La det avkjøle.
Bland sammen ost og rømme til en jevn masse. Visp krem av kremfløte. Vend kremen forsiktig inn i ostemassen. Vend inn melisen. Ha i den avkjølte sitrongelevæsken og vend godt rundt.
Kjenn på kakebunnen i kjøleskapet. Har den stivnet heller du oppi ostemassen og brer den forsiktig utover. La ostemassen stivne i 4-6 timer.

Kiwi geleen
1 pk kiwigele
5 -6 kiwi (jeg brukte akkurat 5)

Skrell kiwien på den måten du ønsker. Jeg bruker en skarp potetskreller.
Skjær i skiver ca  2-3 mm.

Her kommer trikset:
Ha kiwiskivene i en liten gryte. Ha i vann. Gi dette ett oppkok. La det koke ca 20 sekunder (ikke lenger for da kan de bli ødelagt). Hell forsiktig kiwiskivene opp i en sil. La de avkjøle.
Kok opp 2.5 dl vann i en gryte. Dra gryten til side og ha i pakken med kiwigele. Rør til den er godt oppløst.
Når geleblandingen er avkjølt legger du kiwiskivene i det mønsteret du vil oppå ostemassen. Hell over den flytende avkjølte blandingen. Kiwiskivene vil flyte litt opp og flytte bittelitt på seg men dette korrigerer du forsiktig etter at du har satt formen inn i kjøleskapet. Bær formen så forsiktig så mulig til kjøleskapet.


Da er det bare å vente 2-3 timer så er den klar til servering. Sett formen på ett kakefat. Før en smørkniv langs kanten før du løsner ringen.

Velbekomme. Håper det smaker :)


Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



16 Kommentarer

















Himmelsk eplekake

  • 11.03.2017, 17:10

Idag ble det mas etter kake ;). Siden jeg manglet både det ene og det andre slumpet jeg til og tok mål på det jeg hadde i hus. Det ble suksess i heimen. "Bra jobba mamma, beste eplekaka jeg har smakt" sa minstejenta 

Himmelsk eplekake
26/28 cm form

100 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 dl solsikkeolje
1 dl fløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Topping
Karamelliserte epler
3 epler (med skall)
0.5 dl sukker
2 ts kanel
Perlesukker til pynt

Visp smør og sukker hvitt. Ha så i eggene og visp videre. Ha i resten av ingrediensene og visp til røren er glatt. Ha røren i en godt  smurt form ( olje eller smør).
Hell røren i.


Skjær eplene i tynne båter. Ha 2 ss med smør i en panne. Ha i eplebåtene. Strø over sukkeret og kanelen. Stek på middels varme i 2-3 minutter til eplebåtene er karamellisert på alle sider.


Legg eplebåtene oppe på kaka. Stek på nederste rille på 175 grader (over og undervarme) i 40 minutter.


Avkjøles på rist. Kjenn etter med kniv at kaken ikke sitter fast før du fjerner kanten.
Legg på kakefat


Server og nyt med krem eller is


Scrolle gjerne ned og del oppskriften



9 Kommentarer

















Toscakake

  • 05.03.2017, 16:00

Dette er en helt klassisk oppskrift på Toscakake kun med små justeringer. En veldig god kake som dessverre blir litt glemt blant endel andre kaker. Det er veldig synd for den er utrolig god, ikke minst til kaffen.

Oppskrift:

Bunn:
100 g smør
2 dl hvetemel
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
0.5 dl fløte

Glasur:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss hvetemel
3 ss fløte
100 g mandler

Slik gjør du:
Sett på ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i resten og visp. Ha så i det avkjølte smøret. Smør en kakeform (24/26) med smør og ha røren i. Stek på nederste rille i først 25 min. Nå åpner du døra gradvis over 3-4 minutter. Sett den forsiktig på komfyren. Smør på glasuren forsiktig.  Sett den tilbake i ovnen og stek videre i 5 min. Åpne igjen døra litt og litt i 3-4 minutter før du tar den ut. Avkjøles på rist.

Glasur:
Grovhakk mandlene. Ha alle ingrediensene i en gryte. La det koke mens du rører det tykt. Dette tar 3-4 minutter.



8 Kommentarer

















Klassisk sjokoladekake langpanne

  • 31.01.2017, 20:41

 


 

Endelig fant jeg en oppskrift som smaker som den mamma pleide å lage <3

Denne oppskriften er til en langpanne som måler 30 × 40 cm.

 

Bunn

225 g smør

4 egg

3 dl sukker

6 dl hvetemel

1 dl bakekakao

2 ss bakepulver

2 ss vaniljesukker

2 dl melk

Smelt smøret, og pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland melken i det smeltede smøret og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de tørre ingrediensene.

Stekes midt i ovnen på 175 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenål om den er gjennomstekt.

Glasur

125 g smeltet smør

1 dl bakekakao

1 ss vaniljesukker

3-4 ss sterk, ferdigtraktet kaffe

Ca 6 dl melis

Bland alt i det smeltede smøret. Tilsett melisen litt og litt til riktig konsistens. Prikk litt i kaken med gaffel og fordel glasuren utover. Kaken må ikke være varmere enn lunken. Strø over kokos og server med et glass iskaldt melk c",)

 


 

Denne kaken kan fryses, bli stående i ovnen, eller på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Personlig foretrekker jeg å ha den i kjøleskapet og den smaker aller best etter et par dager ;)

Håper den faller i smak :)

             Jenny

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 

 

 



0 Kommentarer

















Brownies i rund form

  • 29.01.2017, 13:34

Ingredienser:
3 egg 

4 dl sukker 

1 ss vaniljesukker

1 klype Maldonsalt ( ferdig knust ca 1 ts)

1.5 dl bakekakao

2 dl hvetemel

200 g smeltet avkjølt smør



Fremgangsmåte:

Eggene vispes lett, bland inn alt det tørre, mens du rører det inn tilsetter du smøret.

Ha røren over i en 26 cm rund form og stek midt i ovnen på 175 g i ca 30 min.

Sjekk med en bakenål eller lignende mot slutten. Den skal være litt klissete.

La avkjøle seg litt før du drysser over litt melis. 

Perfekt med vaniljeis og bær til.

                      Jenny

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



0 Kommentarer

















Kardemommekake med crunch

  • 02.12.2016, 15:35

Denne kaken er utrolig lett og kjapp å lage når man får uventede gjester eller har lyst på noe godt til kaffen.
Den er saftig inni og crunchy utenpå.

Oppskrift
3 dl sukker
2 egg
3 dl hvetemel
1.5 dl melk
2 ts kardemomme
1 ts kanel
2 ts bakepulver
100 g smeltet smør
(Smeltet smør og griljermel til smøring av formen)

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn resten.

Smør en form med smeltet smør. Strø over griljermel.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 40 min hvis det er form med hull i og 45 min hvis det ikke er hull i.

Strø på melis før servering som pynt.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



0 Kommentarer

















Tanjas mørke fristelse (sjokorgasme ;)

  • 24.11.2016, 17:33

Noen ganger trenger man ikke så mange ord. Vurderte å kalle denne "Need no boyfriend cake" og det er ikke uten grunn ;)

Bunn:
2 pk oreokjeks
100 g smør
Knus kjeksene. Smelt smøret og blande godt sammen. Stekes på 175 grader i midten av ovnen i 10 minutter.

Fyll:
900 g philadelphiaost
4.25 dl sukker
3 ss bakekakao
4 romtempererte egg
3 ts vaniljesukker
285 g mørk sjokolade 70 %

Bland ost, kakao, sukker og vaniljesukker. Visp luftig. Tilsett ett og ett romtemperert egg om gangen.

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl litt.

Tilsett sjokoladen i osteblandingen og visp luftig. Hell oppå den avkjølte kakebunnen.  Sett den i forvarmet ovn på 175 grader på stekeplate i midten i 70 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.  Sett så kaken i kjøleskap i 8 timer.

Ganache:
225 gram mørk sjokolade 70 %
2.3 dl fløte
1 ss sukker
0.25 ts salt

Kok opp fløten. Skru av platen. Tilsett sjokolade, sukker og salt. La sjokoladen smelte. Rør til en jevn røre. Hell over kaken og stryk den utover. Sett i kjøleskap og la stivne. Pynt med jordbær før servering.
Holdbar 5 dager i kjøleskap.  Kan fryses.

Nb Om du velger en lavere kakaoprosent på sjokoladen eller velger lys sjokolade bør du sannsynligvis redusere sukkeret.



6 Kommentarer

















Sukkerbrød 8 cm høyt

  • 14.10.2016, 18:34

Alt man trenger er ett høyt og deilig sukkerbrød for å lage en flott kake.

Denne er tilsatt 3 ss kakao for en sjokoladekake variant. 

Denne er til vanlige kaker som bløtkake og marsipankake.

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik 7 % blank
2 ss vann
2 ts bakepulver
(Evt 3 ss kakao)

Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann 
Tilsett det tørre og visp forsiktig eller vend inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40  minutt. Den er ikke klar før den har gått opp på midten.

Deles i 3. Dynk delene godt. Jeg foretrekker eplejuice på bløtkake og melk på sjokoladekake.



18 Kommentarer

















Jordbær og sjokoladekake med sitronmandelbunn

  • 10.10.2016, 13:37

Denne kaken er rask å lage og lett å lykkes med. Smaksmessig er den også noe for enhver smak.

Mandelbunn:
200 gram mandler
5 eggehviter
200 gram melis eller sukker
3 ss sitron
Kverne mandlene. Skill plommer fra eggehviter.  Ha i hvitene. Ha i sukker eller melis samt sitron. Rør sammen.

Ha massen i en smurt kakeform.
Stek i forvarmet ovn på 175 grader i midten i 30 min. Avkjøl med ringen rundt.

Sjokoladekrem:
150 g kokesjokolade
50 gram smør
5 ss melis.
Smelt smør og sjokolade i vannbad. Rør så inn melisen til den blir glatt.
Hell over på nøttebunnen og sett formen i kjøleskapet en halvtime.

Krem
Pisk 1 dl kremfløte med 1 ss sukker.
Smør dette oppå sjokoladen. Pynt med en halv kurv jordbær, en halv plate hakket kokesjokolade og sitronmelisse om du har. Dryss forsiktig over melis med en tesil.



0 Kommentarer

















Sjokolade og sitronmousse kake med mandel og sjokoladebunn

  • 30.09.2016, 16:55

Når man har lyst på mousse kake men ikke vet hvilken mousse, ja da lager man en alt i en kake.

Mandel og sjokoladebunn:
300 g mandler
300 g melis
5 eggehviter
1 plate mørk kokesjokolade

Kvern mandlene eller bruk foodprosessor. Ha i melisen. Smelt sjokolade i vannbad. Stivpisk eggehvitene. Avkjøl sjokoladen og ha den i skålen med resten. Vend inn eggehvitene. Ha blandingen i en rund 26 form. Stekes på 180 grader nederst i 30 min. Avkjøl. Behold ringen på.

Sjokolademousse:
(Du kan doble om du ønsker)
1.5 dl kremfløte
1 dl sukker
2 eggehviter
1-2 ss bake kakao
Pisk fløte og sukker til krem. Pisk så inn kakao. Stivpisk eggehvitene og vend inn med slikkepott. Bre den over den avkjølte kaken. Sett i kjøleskap.

Sitronmousse:
3 dl kremfløte
1.5 dl sukker
Saften av en stor sitron
2 eggehviter
Bruk samme fremgangsmåte som over. Bre over sjokolademousseen.

Pynt: Rasp det gule på sitronskallet over ( unngå det hvite som er bittert)
Smelt en halv plate kokesjokolade. Ta en teskei og hell i div striper på ett bakepapir. La stivne litt i kjøleskap og dra forsiktig av. Jeg pyntet med sitronmelisse fra hagen samt sitron båter
Kaken kan serveres nesten umiddelbart.

Tips: Alle eggeplommene som ble til overs laget jeg pasta carbonara av. Du finner oppskrift her i bloggen. 



2 Kommentarer

















Krokankake

  • 24.08.2016, 12:34

Høyt sukkerbrød :
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt.
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt.

Smørkrem
250g smør
125g sukker
Piskes hvitt
Bland forsiktig inn 0,5dl lunket vann

Vanilje krem
4stk eggeplommer
0,5l melk
25g maizenna
1stk vaniljestang
125g sukker
Kok opp melk med vaniljestang.
Bland eggeplommer sukker og maizenna i en skål, slå over litt av den varme melken . Tøm så alt over i gryta og varm opp til det tykkner rør hele tiden.
Begge kremene må ha samme temperatur før de blandes hvis ikke vil det skille seg når de blandes sammen.

Krokan
75 g smør smelter i en panne.
Tilsett så 160g hakkete mandler og 320 g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kalt.

Del kaken i 3. Dynk godt med melk på hvert lag.
Smør krem over lagene og strø litt krokan over. Legg på toppen av kaken og smør krem over og langs kanten rundt. Dekk med krokan både oppå å på sidene. Syns du det er vanskelig å dekke sidene kan du velge å ha bare oppå.

Kaken har godt av å stå en dag eller to i kjøleskapet før servering.
Beste kaken jeg vet om, håper den faller i smak.



18 Kommentarer

















"Oreokake"

  • 18.08.2016, 23:09

 



 

 

Her har jeg brukt sjokoladekjeks etter denne oppskriften:

http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1471553188_sjokoladekjeks.html

"Oreokake"

Bunn:

200 g sjokoladekjeks

75 g smeltet smør

Knus kjeksen og bland i smøret. Fordel det utover en rund 24 cm form. Sett inn i kjøleskapet så den setter seg litt.



Ostekrem:

200 g kremost

2 dl melis

2 dl stivpisket fløte

Blandes godt sammen og fordeles over bunnen. Fordel noen knuste sjokoladekjeks over kremen. Sett tilbake i kjøleskapet.



 

Sjokolademousse:

200 g sjokolade

4 ss melis

0.5 dl ferdigtraktet kaffe

4 eggeplommer 

4 eggehviter

4 dl fløte

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mørk kokesjokolade.

Separer eggene, stivpisk hvitene. 

Bland eggeplommene med melis og kaffe, rør godt sammen. Hell så over i sjokoladen, rør godt sammen. Stivpisk fløten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Du kan også tilsette finknuste sjokoladekjeks. Pass på å blande godt sammen. Fordel så over ostekremen. Og sett tilbake i kjøleskapet.



 

Pynt med krem og sjokoladekjeks før servering c",)

                Jenny

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 

 

 



0 Kommentarer

















Suksessterte

  • 21.05.2016, 16:55



BUNN

4 eggehviter 

150 g melis

150 g grovmalt mandler

 

FREMGANGSMÅTE 

Sett ovnen på 175 g.

Bland melis og mandler og tilsett stivpiskede eggehviter. Vend forsiktig inn. Fordeles i en rund smurt form, 24 cm. Og stekes nederst i ovnen i 35-40 min.

 

GUL KREM

4 eggeplommer

1 dl fløte

125 g sukker

2 ts vaniljesukker

150 g smør

 

FREMGANGSMÅTE 

Varm opp alt unntatt smøret på middels varme. Rør godt til du får en tykk konsistens. Den skal ikke koke. La den putre i minst 10 min. Jo lengre jo bedre.

La den avkjøles litt før du rører inn smøret. La stå i kjøleskap til den skal brukes, og pisk den opp før servering. Kan fint lages dagen i forveien.

Velbekomme c",)

Hvis du ønsker å få nye oppskrifter direkte på epost, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

             Jenny

 



11 Kommentarer

















Pavlova med gul krem

  • 21.05.2016, 16:39



Bunn

4 eggehviter ( evt kikertlake)

200 g sukker

0.5 ts eddik 

1.5 ss maizenna

1 ss vaniljesukker

 

FREMGANGSMÅTE 

Sett ovnen på 200 g. Funker med både varmluft og over/undervarme.

Pisk hvitene stive, tilsett sukkeret litt og litt. Tilsett resten av ingrediensene litt og litt. La maskinen gå hele tiden. Når du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut, er den ferdig.

Pass på at bollen og vispen er helt rene før du starter, ellers blir den aldri stiv. 

Jeg brukte vanlig 7% klar eddik, men du kan bruke hvitvinseddik eller bringebæreddik istedetfor c",)

Man kan også droppe eddik og maizenna, og bare bruke eggehviter og sukker evt. melis. Eddiken gjør at pavlovaen blir seigere inni. 

For langpanneversjon fordeler du bare marengsen på et bakepapir. 

For mini pavlovaer tegn opp sirkler på et bakepapir. Fordel marengsen i sirklene, ca 8 totalt. 

Skru ned ovnen til 100 g, og sett inn stekebrettet nest nederst. Ved 2 brett husk å bruke varmluft. La steke i ca 1.5 t.

Når den er ferdig stekt kan du enten la den stå i ovnen med døren på gløtt til dagen etterpå. Eller ha den på kjøkkenbenken under et håndkle. I en tett beholder holder den seg i ukesvis.

Pynt kaka rett før den skal serveres. Da kan du bruke f.eks. vaniljekrem og vanlig krem,  enten blandet eller lagvis, og masse friske bær.

Eller Gul krem

4 eggeplommer

1 dl fløte

125 g sukker

2 ts vaniljesukker

150 g smør

FREMGANGSMÅTE

Varm opp alt unntatt smøret på middels varme. Rør godt til blandingen tykner. Den skal ikke koke. La den putre minst 10 min. Jo lengre jo bedre c",) La den avkjøles litt før du rører inn smøret.

Denne kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet til den skal brukes. Pisk den opp før den legges på kaka.

Legg friske bær oppå kremen igjen.

Velbekomme c",)

           Jenny

 

 

 



8 Kommentarer

















Smørgåstårta (smørbrødkake) med roastbeef)

  • 17.05.2016, 14:43

Smørgåstårta kommer opprinnelig fra Sverige og denne "kaken" er en rett jeg absolutt syns vi skal adoptere fra vårt naboland. Den finnes i mange varianter og jeg vil tippe de fleste svenske familier har sin egen vri til denne "kaken" som passer i mange sammenhenger. Idag har jeg laget en variant med roastbeef.

Smørgåstårta med roastbeef.

Du trenger 2 store firkantede loff. Du kan bruke den oppskriften du ønsker, men tilsett gjerne 1-2 ss sukker. Del loffene så du får 24 tynne loffskiver
Skjær bort kantene. Legg de tett sammen. Det skal være 8 loffskiver i hvert lag.

Fyll 1. lag:
200 g god leverpostei
5 ss fløte
1 dl sylteagurk
125 gram bacon
Rør sammen leverpostei og fløte og bre over skivene. Stek baconet crisp og la renne av på kjøkkenpapir. Klipp det opp og strø over. Finhakk sylteagurken og strø over.

Legg nytt lag loffskiver oppå.

Fyll 2. lag
200 g skinkeost eller bacon ost
100 g sprøstekt løk (på pose) eller rå løk om ønskelig
1/2 agurk
Smør på osten. Strø over løk.  Skjær agurk i tynne skiver og dekk over.

Legg nytt lag loffskiver oppå.

Fyll 3. lag:
200 gram roastbeef
165 gram remulade.
Bre over remulade.  Skjær roastbeef i biter og legg over.

Legg nye loffskiver oppå.

Topp
1.5 pakke majones
2 dl crème fraiche
1 appelsin
400 g roastbeef
Sprøstekt løk
Ruccola
Gressløk
Bland sammen majones og creme fraiche. Bre dette over og på kantene. Klipp av litt av stilken på ruccolaen og fest bladene langs kantene. Skrell appelsin og skill båtene. Rull sammen roastbeef som små roser. Pynt etter eget ønske eller som på bildet. Strø over sprøstekt løk og gressløk.

Tips: Denne lager du med fordel dagen før servering.

Tanja
  



4 Kommentarer

















Marsipankake

  • 06.05.2016, 17:12

Høyt sukkerbrød : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det tørre og visp godt inn.         Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35-40 minutt. 

Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. 
Legg også stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. 
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap. 
Avkjøl kaken.

I korg jordbær,jordbærsyltetøy og 7 dl kremfløte.

Del i 3. Dynk delene i eplejuice. 
Pisk 7 dl kremfløte med 3 ss sukker. 
Lag en smøremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen. 
Smør på ett tykt lag på nederste del. 
Smør så på 6 rause ss med jordbærsyltetøy og delte jordbær.
Legg på nytt kakelag. 
Smør med vaniljekremblanding. 
Skjær jordbær i skiver og legg oppå.
Legg på øverste lag og dekk hele kaken med krem.

Bruk 2 stk med ferdig marsipan. Ha i en halv pose titanium dioxide White og kna inn. Ha masse melis på bordet og kjevle ut. Bruk to bakstepinner for å løfte den over kaka. Skjær til kantene. Lag roser med å lage rundinger med feks eggeglass eller små kaffekopper. Rull de rundt hverandre en og en .  

             Tanja



0 Kommentarer

















Sjokoladekake uten egg og melk

  • 01.05.2016, 21:46



Bunn

2 dl sukker

3 dl hvetemel

3 ss bakekakao

1 ss vaniljesukker

1 ts natron 

2 dl vann

6 ss rapsolje

1 ts romessens

1 ts eddik (7%)

Et lite hint med kanel

 

Bland alt det tørre godt sammen. Bland alt det våte for seg og tilsett i det tørre. Rør godt til en jevn røre. 

Stekes i rund 20 cm form.

180 g midt i ovnen ca 30 min.

 

Glasur

50 g mykt smør (melkefritt)

4 ss oboy (kan inneholde soya)

1 ts romessens

1 ss ferdig traktet kaffe

3 ss melis

Rør alt godt sammen og smør på avkjølt kake.

               Jenny

 



22 Kommentarer

















Sitronkake

  • 22.04.2016, 18:59



Sitronkake

Bunn:

125 g smør

1 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

4 ss melk

1 dl kokosmasse

 

Sitronkrem:

3 ss maizenna

1.5 dl fløte 

1.5 dl vann

5 dl sukker

8 egg

1 sitron, revet skall og saften

 

Slik gjør du...

Rør smør og sukker hvitt. 

Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du rører godt sammen.

Stekes i liten langpanne (25x30), på 175 g i 20- 25 min til den er gyldenbrun.

Visp maizenna med halvparten av fløten i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene til kremen og la den koke på svak varme. Kan ta litt tid før den tykner.

Ha kremen over kakebunnen og stek videre i 10-15 min. Avkjøl, gjerne i kjøleskap. 

Serveres i små stykker, gjerne med bær eller revet sjokolade over.

                  Jenny

 



0 Kommentarer

















Alvas blomsterhav

  • 21.04.2016, 20:07

Sjokoladekaken heter Cafe sting og finnes i flere varianter. Denne varianten brukte jeg.

Sjokoladekake:
125 g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.

Tips:

Sjokoladekremen må stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers er den for tynn i konsistensen. Pass også på at kaken er helt avkjølt før du fyller og glaserer den.
"Café Stings sjokoladekake" er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Jeg har ikke turt å prøve meg på hjemmelaget sukkerpaste enda så den er kjøpt:/.
Fargene er blå,grønn, lilla,rosa og hvit.
Blomstene er stukket ut med former. 

Rosene er laget ved å sette en runding utenpå hverandre en etter en.

             Tanja



0 Kommentarer

















Skogsbærkake

  • 09.04.2016, 21:34

 



 

Skogsbærkake med sjokoladetrekk

300 g frosne skogsbær kokes opp med 2 ss Sukrilett. Bruk deretter stavmikser og sil bort frø og bær. Det gir ca 2 dl saft.

75 g smør

1 dl Sukrilett

2 egg

1 dl melk

4 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

 

FREMGANGSMÅTE 

Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker. Tilsett smør, melk og skogsbærsaft. Sikt inn det tørre og vend godt.

24 cm rund form.

Stekes nest nederst i ovnen på 180 g i ca 35 min.



 

 

Sjokoladetrekk

100 g mørk sjokolade

100 g lys sjokolade

1 dl fløte

1 dl Sukrilett

25 g smør

Smelt sjokoladen. Kok opp fløte og Sukrilett og tilsett i den smeltede sjokoladen i en tynn stråle. Rør forsiktig rundt til det blir en glatt blanding. Tilsett så smør i terninger som røres inn. La avkjøles før den påføres kaka.



Sjokoladetrekket kan byttes ut med en frisk ostekrem.

                   Jenny 



0 Kommentarer

















Eplekake med vaniljekrem og mandler

  • 12.03.2016, 15:18


Eplekake med vaniljekrem og mandler  (langpanne)
Denne er også er god uten vaniljekrem


375 g smør
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smør langpannen og hell røren i.

Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Avkjøl blandingen.

Smør vaniljekremen på kaka. Skrell og del eplene i tynne skiver og legg på. Strø over mandler. Strø på sukker og kanel etter eget ønske .
Stekes nederst på 175 g i 35 min. Velbekomme.

           Tanja 



6 Kommentarer

















Alvas alt-i-en fristelse.

  • 11.03.2016, 18:17

Alvas alt-i-en fristelse

Vaniljekrem : 

1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. 
Legg også stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. 
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Sukkerbrød

5 egg
2 kopper sukker ( 1.8 dl i en kopp)
1 kopp potetmel
1 kopp hvetemel
1 ss 7 % klar eddik
2 ss  vann
2 ts bakepulver
3 ss bakekakao
Lag eggedosis av sukker og egg. Tilsett eddik og vann. Visp inn resten.  ( du trenger ikke å vende inn) Bruk 26 cm rund form.
Stek nederst i ovnen på 180 grader i 40 min

Del kaken i tre. Legg underste del på kakefat.  Ha over vaniljekremen.

Pisk krem av 2 dl kremfløte og 4 ts sukker.  Til slutt visper du inn 4 ts bake kakao. Legg andre kakedelen oppå den første og legg på kremen. Kutt opp 100 g firkløver sjokolade og legg halvparten på.

Legg på kakelokket. 

Sjokoladeblanding.
100 g melis
1 ss smør
2 ss kaffe (ferdig )
1 ts vaniljesukker

Smør sjokoladeblandingen på toppen. Om du ønsker den på kantene også må du doble oppskriften. Strø over resten av firkløver sjokoladen. 

Så er det bare å nyte :)

         Tanja



0 Kommentarer

















Stor Barbiekake

  • 28.02.2016, 12:05


Stor barbiekake 
Du trenger : 
Mel
egg
Sukker
Bakepulver
8 bananer
1 glass jordbærsyltetøy
2 bokser kremfløte
Paste: 
2 ruller med rosa og 1 hvit.
Kakepyntboks med glitter og perler.
Utsikkere og spiselig lim.

Rullekake ( du trenger 5 stk)
5 egg
200 gr sukker
150 gr mel
1/2 ts bakepulver
2 ss bakekakao

Pisk eggedosis, vend bakepulver og mel forsiktig inn med en slikkepott. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min. 
Vendes over på et bakepapir kledt med sukker. 
Ha over et fuktig kjøkkenhåndkle legg på fyll og rull sammen.
Når den er avkjølt rulles den ut, ha på pisket krem og syltetøy og rull sammen.

Gele: 
lag etter pakkens anvisning og la den kun halvstivne.
Bananer: del opp i skiver. 

Framgangsmåte:
Kle en stor bolle (ala kenwood) med plastfolie.
Dytt biter av rullekake, gele og banan lagvis i bollen til en tett masse. La den stivne over natta. 

Pyntingen :
Lag hull på toppen og dytt pladtkledd barbie ned i. 
Jeg bruker kjernehusfjerner. 
De selger også kun overkropper. 
Kjevle ut den rosa pasten og legg rundt. 
Bruk vann på fingre for å jevne skjøter. 
Kjevle 3 cm brett rektangel og legg det på overkroppen. 
Bruk finger med vann for å dytte pent sammen.
Kjevle den lilla pasten som firkant og legg som slep bak. Bruk restene av pastene til å stikke ut hjerter. 
Fest på med spiselig lim. Bruk perler fra kakepyntboksen og pynt kantene. 
Jeg dyppet de i spiselig lim og festet de med pinsett. 
Til slutt dyttet jeg pensel i vann og så glitter og strøk det på for en skinnende effekt. 
Dette er ett tidkrevende prosjekt. Sett av noen timer. Lykke til.

           Tanja



0 Kommentarer

















Vannbakkelskringle

  • 23.02.2016, 16:42

Vannbakkelskringle

125 g smør
125 g hvetemel 
2 1/2 dl vann

4 egg
Sett ovnen på 260 grader

.
Kok opp vann og smør.

Når smør er smeltet dra til side og tilsett mel.

Rør kraftig rundt.

Sett gryta i kaldt vann for nedkjøling.

Når massen er lunken har du i alle 4 egga.

Pisk kraftig til massen blir seig og smidig.

Ha bakepapir på en stekeplate.

Bruk en toppet spiseskei og sett kun 2 pr rekke.

Settes i varm ovn midt i. 
Nå kommer det VIKTIGE: sørg for at temperaturen i rommet er god og jevn.

Jeg låser av erfaring dørene og alle må sitte stille som er i rommet når den skal taes ut! Når den har stekt i 20 min slår du av varmen.

Åpne døra gradvis og mer og mer over 10 min.

Vent så ytterligere 10 min før du tar den forsiktig ut.

Dette er ett følsomt bakkels så ingen tramping eller trekk før den er avkjølt.

 

Lag vaniljekrem. 
Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker.

Hell fløte i en kjele.

Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa.

Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga.

Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen.

Rør rundt.

Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.

Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Pisk krem av 6 dl kremfløte med ett par ss sukker. 
Nå deler du kaken slik at den får ett lokk.

Jeg foretrekker å bruke skarp saks til dette. Klipp øverste delen av.

Fyll underdel med vaniljekrem og krem. Jeg bruker kakesprøyte.

Legg lokket forsiktig oppå.

Om det har gått litt i stykker er det lett å dandere til likevel.

Velbekomme.

Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter  



1 Kommentar

















Bløtkake med multesyltetøy, vaniljekrem og banan

  • 19.02.2016, 18:18


Bløtkake med moltesyltetøy, vaniljekrem og banan 

Høyt sukkerbrød : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det tørre og visp godt inn. 
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35 minutt. 

Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. 
Legg også stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.

 
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. 
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap. 
Avkjøl kaken.


Del i 3. Dynk delene i eplejuice. 
Pisk 7 dl kremfløte med 3 ss sukker. 
Lag en smøremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen. 
Smør på ett tykt lag på nederste del. 
Smør så på 6 rause ss med multesyltetøy

.
Legg på nytt kakelag. 
Smør med vaniljekremblanding. 
Skjær 2 bananer i skiver og legg oppå.
Legg på øverste lag og pynt slik du ønsker.

             Tanja



0 Kommentarer

















Ostekake "sommerdrøm"

  • 19.02.2016, 18:06


Ostekake "sommerdrøm" av Tanja

23 digestivekjeks 
105 g meierismør 
Knus kjeksene og bland med smeltet smør til jevn masse. 
Ha ned i en kakeform ca 26 cm,
men ikke press ned i for da blir den hard. 
Sett i kjøleskap.

Fyll: 
3 Plater gelatin 
2 ss kaldt vann 
3 dl kremfløte
2 beger philadelphia orginal 
1 dl sukker 
2 ts vaniljesukker 
2 ss sitronsaft 
Samt finrevet skall av 1 sitron.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min.
Pisk kremfløten stiv med sukker. 
Tilsett vaniljesukker og philadelphia og pisk til en luftig masse. 
Kok opp vann med sitronsaft, klem ut vannet av gelatinplatene og bland de med sitronvannet. 
Hell oppi osteblandingen. 
Tilsett sitronskall til slutt. 
Hell ostekremen over bunnen og la stå i kjøleskap i minimum 3 timer.

Pynt:
1 pakke jordbærgele kokes etter anvisning med halv mengde væske.
La den kjøle seg litt ned og stivne litt før du heller over kaken. 
Ha jordbær i geleen.
La stå i kjøleskap i ca 2 timer. 
Kan pyntes videre om ønskelig før servering.

            Tanja



2 Kommentarer

















Krydderkake med ostekrem

  • 14.02.2016, 17:35

Krydderkake med ostekrem av Tanja
26 cm form

Kaken:
5 egg
4 dl sukker
1 boks seterrømme
4 dl mel
3 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1.5 ts kanel
1 ts muskatnøtt
2 ts vaniljesukker
1 ts ingefær

Pisk egg og sukker til eggedosis.  Tilsett resten og visp godt. Stekes på 170 grader i en time.

Ostekrem som serveres i egen skål
(Litt flytende)
175 g Philadelphia ost
4 dl melis
3 ts vaniljesukker
1 ss crème fraiche

        Tanja



2 Kommentarer

















Gulrotkake

  • 13.02.2016, 19:54


(26 cm form)

4 egg
3 dl sukker
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl olje
5 dl grovt revet gulrot
Kokos
Matfarge

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i det andre.
Tilslutt vender du inn gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen på 170 grader.
Avkjøles i form.
Når den er avkjølt sett i kjøleskap med lokk.

Glasur:
150 g melis
50 g kaldt smør
200 g philadephiaost
2 ts vaniljesukker
1-2 ts sitron


Bland gul matfarge med en dråpe rød matfarge.
Hell blandingen over i en skål med en neve kokos.
Strø dette til slutt over glasuren.
Kaken lages med fordel dagen før og holder seg i mange dager.

               Tanja



15 Kommentarer

















Schwarzwald-kake

  • 12.02.2016, 20:57


Bunnene:
2 dl nøttekjerner
2 1/2 dl melis
4 eggehviter

Fyll :
5 dl kremfløte
1/2 dl nøttekjerner
2 ts vaniljesukker

Garnering:
Revet kokesjokolade

Tegn opp 3 sirkler ca 23 cm i diameter på ett bakepapir.

Smør og strø papiret og legg det på plate

Mal nøtter uten skall og bland i melis.

Stivpisk eggehvitene.

Vend de forsiktig inn.

Fordel røren på sirklene.

Stekes hver for seg i ovnen i 12-13 min på 175 grader.

Pisk fløten.

Legg krem mellom lagene med marengs og på toppen.

Bruk gjerne kakesprøyte.

Rasp sjokolade over til slutt.

           Tanja



2 Kommentarer

















Kaffe & karamellkake

  • 12.02.2016, 20:54


Bunnene:
180 g mykt smør
180 g sukker
3 egg
220 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 dl sterk ( viktig) kaffe

Glasur:
1.25 dl melk
125 g smør
6 ss sukker
600 g melis


Forvarm ovn til 180.
Smør 2 kakeformer på 26 cm.
Ha smør og sukker i en bolle.
Piskes luftig.
Ha gradvis i eggene.
Vend inn resten.
Fordel røre i 2 former.
Stek i ovnen i 30-35 min.
La de stå 5 min i og løsne forsiktig formene.

Glasuren.
Smelt sukkeret i en gryte og la det få fin karamellfarge. Bruk en annen gryte og ha i melk og smør i denne. Varm forsiktig så smøret smelter mens du rører.
Ta gryten av varmen.
Hell forsiktig i det karamelliserte sukkeret og sett tilbake på varmen så det løser seg opp.
Ta gryten av igjen og rør forsiktig inn melisen.
Avkjøl.
Legg ene bunnen på ett fat.
Ha på halvparten av karamellsausen.
Legg på andre bunnen og smør resten av karamellsausen på. Avkjøl i kjøleskap.

            Tanja



2 Kommentarer

















Supersaftige sjokoladekake

  • 11.02.2016, 00:50

Supersaftige sjokoladekake:
(langpanne)

Kakebunn:
6 egg
6 dl sukker
500 g smør
8 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
7 ss bakekakao
3 dl crème fraiche (ikke lett)
8 dl hvetemel

Smelt smøret i en gryte. Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha så i smøret, crème fraiche og alt det tørre. Bland sammen. Ha over i langpanne ( trenger ikke smøres) . Sett i oppvarmet ovn på 180 grader nederst i 30 min.
La kaken bli lunken før du har på glasuren.

Glasur:
8 rause ss smør
7 ss ferdig traktet kaffe
4 ts vaniljesukker
2 ss bakekakao
500 g melis

Smelt smør. Ha det tørre i en bolle. Ha i smeltet smør. Visp til glatt konsistens. Hvis den blir litt for flytende så ha i litt ekstra melis. Ha glasuren på kaka og ha på kokos eller annen kakepynt som feks nonstop.
Velbekomme.
           Tanja 

 



38 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©