Linser med vaniljekrem

  • 01.07.2017, 18:09



 

Da har jeg nok en gang prøvd meg på noe jeg aldri har gjort før... Fant oppskrift på linser i et vedlegg fra Norsk Ukeblad nr 24, og tenkte at dette må jeg jo bare klare. Det er så mange år siden sist jeg smakte det.

 

Mørdeig

250 g hvetemel

225 g smør i terninger

50 g melis

1 eggeplomme

 

Ha mel og smør i en foodprosessor og kjør det til smøret er godt smuldret med melet. Tilsett eggeplommen og melisen og kna det sammen. La deigen stå noen timer i kjøleskapet så den blir litt lettere å jobbe med.

 



 

Bruk ca 2/3 deler av deigen til bunnene og resten til lokk. Kjevle deigen og stikk ut rundinger som passer godt nedi formene. Den skal gå helt opp på kanten. Pass også på at formen er godt smurt, enten med smør eller olje. Jeg brukte rapsolje, du kan også strø litt mel over formen etter du har smurt den.

Vaniljekrem

1 vaniljestang eller 2 ss vaniljesukker

4 dl melk

6 eggeplomme

0.5 dl sukker

1-2 ss maisenna

Hvis du bruker vaniljestang, snitt den opp og skrap ut frøene. Ha så alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn, og varm forsiktig opp til kokepunkt. Husk å rør hele tiden. Kremen skal ikke koke, bare rett før koking. Rør rundt og hold på til kremen blir tykk nok. Avkjøl sausen i en kum med kaldt vann eller i kjøleskapet.

 



 

Fyll så bunnene med vaniljekrem. Ikke helt fullt, og legg på lokkene. For å få festet de til kantene kan du ha vann på fingeren og fukte de litt. Jeg trykket de bare litt sammen.

Så skal dette stekes. Midt i ovnen på 200 g i ca 15 min.

La de avkjøles helt før du hvelver de ut av formen så de ikke blir ødelagt.

Dryss gjerne litt melis over før servering.

Håper det smaker 😊

 

Hvis du ønsker oppskrifter direkte på epost, trykk på linken her:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

Jenny



7 Kommentarer

















Havregrynsvafler

  • 17.04.2017, 19:41

Vafler finnes det utallige varianter av. Denne oppskriften kan du trygt servere til frokost for de som er lei av brødmat.



 

Havregrynsvafler

4 egg
7 dl kefir
2 dl mel
4 dl havregryn
50 g smeltet smør.
2 ts bakepulver
2-3 ss sukker
1 klype salt

Rør godt sammen. La svelle 10 minutter. Pass på å ikke ha for mye i jernet for da vil de bli deigete inni. Stek de godt til de er litt brune. 

 

Dette er passe mengde.
Serveres med pålegget man selv ønsker.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på linken 

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Kinderegg-cupcakes

  • 13.04.2017, 17:17

Idag fyller minstejenta mi 10 år og hun ønsket seg kinderegg-cupcakes.
Hun ønsket de skulle være sånn og slik så da måtte jeg komponere min egen oppskrift.


12 stk i store former

200 g kindersjokolade
200 g smør
4 dl mel
3 egg
1 dl sukker
1.5 dl rømme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao/bakekakao

Topping:
5 dl kremfløte
200 g kindersjokolade
3 ss sukker
1-2 ss kakao/bakekakao etter ønske

Pynt
6 kinderegg
Jordbær
Godteri
Kakestrøssel.

Pisk eggedosis av egg og sukker.
Smelt smør med kundersjokolade oppi.
Tilsett mel, smør og sjokoladeblanding, kakao, vaniljesukker og bakepulver i eggedosisen. Bland godt.
Fyll 12 store muffinsformer 3/4 opp. Settes i forvarmet ovn på 175 grader midt i 20-25 minutter (stikk pinne eller kniv i). Avkjøles helt på rist.

Vannbad:

Smelt 200 g kindersjokolade i vannbad.Pisk kremfløte med sukker.
Bland avkjølt smeltet kinderegg med kremen og kakao. Ha i kakesprøyte og dekorer etter ønske.


Smeltes til det er helt klumpefritt. Her begynner det å nærme seg 

 


Settes kaldt. Velbekomme.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Sitronmuffins

  • 08.04.2017, 17:23

Jeg syns ofte at noe syrlig er veldig godt i det som er søtt.
Muffins er ett eksempel på det.


Sitronmuffins

9 store eller 18 små
125 g smør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl sukker
2 egg
2 dl melk
3 ss saft av sitron

Pisk eggedosis av sukker og egg.
Skjær opp smør i biter og kna det med melet. Ha dette i eggedosisen. Ha i resten. Fyll i former, max 3/4 fulle.
Stekes nederst på 200 grader i 15 min (små) eller 20 min (store)

Toppingen er vanlig melis glasur med sitron i. Oppå kan man pynte med revet skall av sitron eller kakepynt på boks


Velbekomme
Scrolle gjerne ned og del oppskriften



4 Kommentarer

















Fløte og kefir vafler

  • 01.03.2017, 15:24


Har man rester av diverse i kjøleskapet er det greit å bruke opp rester på vafler. Det kan man gjerne gjøre selv om produktene har blitt litt sur (feks fløte og melk). Idag hadde jeg fløte som hadde akkurat bikka over grensa til sur så da ble det vafler til sportssendingene.


Fløte og kefir vafler
22 stk

6 egg
5 dl fløte
3 dl kefir
4 dl mel
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Visp sammen alt til en tykk røre. La stå å svelle 15 - 20 minutter. Stek.

Tips: vaffelrøre kan stå i kjøleskapet i flere dager og den kan også fryses.

Da er det servert



5 Kommentarer

















Sitronkjeks (crunchy)

  • 21.11.2016, 11:36

Dette er en nydelig kjeks med en herlig ettersmak av sitron. De er veldig godt likt av hele familien.

Sitronkjeks
100 g smør eller margarin
275 g (3 dl) sukker
3 ts vaniljesukker
1 dl olje
1 ts hornsalt
300 g ( ca 5 dl) hvetemel
4 ss saft av sitron eller på flaske

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett litt olje om gangen. Bland hornsalt med mel og rør det inn i deigen. Arbeide deigen godt sammen.

Trill deigen i 2 lengder.  Det er lettest å gjøre dette ved å pakke inn i plastfolie.Sett i kjøleskap en times tid ( da blir den lettere å jobbe med, så dette er ikke noe du må men noe jeg foretrekker. Skjær i 1 cm biter og sett på stekebrett med bakepapir.  Stek i 20 minutter på 150 grader.
Dette blir ca 55 stk. Oppbevares i tett boks eller i fryser.

Slik skal deigen se ut



0 Kommentarer

















Eplemuffins med smuldrestrø

  • 14.10.2016, 14:56

Det er så herlig når norske epler er i sesong enten man har i hagen selv eller må kjøpe. I vår hage var det tomt nå men da er det bare å ta en tur på butikken.

Eplemuffins med smuldrestrø
20-21 store

200 gram smør
8 dl mel
4 dl melk
1 ss sitronsaft
4 egg
3 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver

Smelt smør og tilsett melk og sitronsaft.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Tilsett så smørblandingen. Ha i det tørre. Visp forsiktig inn.

Eplefyll:
10 epler
50 g smør
1.5 dl sukker
3 ss kanel

Fjern kjernehus.  Jeg skreller ikke eplene men det er ditt valg. Å la barna hjelpe til med dette er fin lærdom og veldig koselig. Skjær tynne fine skiver.

Smelt 50 g smør i stekepannen. Ha i eple skivene, sukker og kanel. Vend om til eplene blir lett karamellisert. Sett til side og avkjøl.

Legg til side 1-2 eple skiver til pynt.
Ha resten i bollen med deigen. Vend godt om.

Lag smuldrestrø:
150 g kaldt smør
4 dl havregryn
2 dl mel
2 dl sukker
Ha det tørre i en bolle. Del smør i terninger. Ha i terningene og bruk hendene på å samle deigen godt sammen.

Fordel eple blandingen i muffins former.  Fyll opp ca 2/3 av formen. Legg på ca 1-2 ss smuldrestrø.  Pynt med eplebåter du la til side.

Stek i forvarmet ovn i midten på 175 grader i 23 minutter. Har du mindre formet kan du sjekke allerede etter 13-15 minutter ved å stikke inn trepinne. Om det ikke feirer seg deig til pinnen så er de klar. Avkjøl på rist. Pynt med perlesukker om ønskelig. 



0 Kommentarer

















Sjokoladekjeks

  • 18.08.2016, 22:46



 

 

250 g smør

4.7 dl sukker

Røres hvitt, jeg brukte mikser.

4 små egg tilsettes ett og ett.

1 ss vaniljesukker

4 dl hvetemel

3.5 dl bakekakao

Bland godt sammen og miks inn. 



 

Rull ut 2 pølser, ca 5 cm diameter, i gladpack. Legg de i fryseren i hvertfall 30 min så er det lettere å dele den opp til kjeks. Skjær den så opp i 0.5 cm tykke skiver og legg utover på bakepapir.

Stekes midt i ovnen på 180 g i ca 15 min. De skal være brune ikke sorte, så det er viktig å følge med mot slutten så de ikke blir brent.

 

                   Jenny
 



0 Kommentarer

















Cupcakes

  • 23.04.2016, 10:05


Cupcakes

Kakedeigen (12 store cupcakes)
3 økologiske egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts  vaniljsukker
3 ts bakpulver
1 klype salt
1 1/2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
2 ts malt ingefær
1 1/2 dl solsikkeolje
4 1/2 dl revet gulrot

Syrlig ostefrosting
120 g mykt smør
10 dl melis
2 ts vaniljsukker
Skall av 2 lime
200 g philadelphiaost

Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker hvitt og luftig.Bland alle tørre ingredienser og vend inn i eggrøren.Tillsett solsikkeolje og revet gulrot. Fyll røren i muffins former til max 3/4. Stek  midten av ovnen i 12?15 minuter hvis formene er små og 22-23 min hvis formene er store.  Avkjøl.

Syrlig frosting
Rør smør, sukker, vaniljesukker, revet  limeskall og philadelphiaos til den blir kremete. La den stå litt i kjøleskap.
Ha på frostingen og annen pynt om du vil. 



5 Kommentarer

















Festvafler

  • 25.03.2016, 11:00

 

Festvafler
16 plater

4 egg
1 dl sukker
150 gram smør
1 boks seterrømme
2.5 dl melk
6 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
Noen fnugg salt

Visp lett sammen sukker og egg. Smelt smøret. Ha i det tørre og smøret. Visp til du får en klumpefri røre. Stek og nyt.

             Tanja



0 Kommentarer

















Smakstilsatte sukkerfrie luftige pikekyss

  • 19.03.2016, 17:27

Sukkerfrie pikekyss
5 eggehviter
1 dl natreen (strø)
15 dråper romessens
Litt rød konditorfarge
Noen fnugg salt.
Visp eggehviter,natreen og salt stivt. Når du har begynt å vispe har du i romessens og konditorfarge.  Ha massen i en kake sprøyte.  Sprut i små klatrer på bakepapir. Det blir 2 stekepapir.  Stek begge bretta på 80 grader varmluft i 1.45 . Skru av ovnen og la de avkjøles der.

        Tanja



0 Kommentarer

















Blåbærmuffins

  • 02.03.2016, 20:31

Blåbærmuffins
10 store eller 20 små
125 g smør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl sukker
2 egg
2 dl melk.


Pisk eggedosis av sukker og egg.
Skjær opp smør i biter og kna det med melet. Ha dette i eggedosisen. Ha i resten. Fyll i former, max 3/4 fulle. Ha 1-2 ss blåbær i hver muffins. 
Stekes nederst på 200 grader i 15 min (små) eller 20 min (store)
Sil over litt melis. Serveres med krem om ønskelig.

              Tanja



2 Kommentarer

















Donuts med sukker og kanel

  • 19.02.2016, 21:27



Dette gir ca 35 stk

Pisk eggedosis av 3 egg og 225 gram sukker. 
Pisk 1.25 dl kremfløte stiv.

Sikt sammen 650 g mel, 
2 ts kardemomme, 
1 ts natron, 
1.5 ts hjortetakksalt. 
Tilsett de andre ingrediensene og rør sammen. 
Bruk smultringbaker. 
Stekes i smult. 
Ta de rett opp fra gryta og vend i blanding av sukker og kanel.

         Tanja



0 Kommentarer

















Sjokolade donuts

  • 19.02.2016, 21:21


Sjokolade donuts 
Ca 35 stk

Pisk eggedosis:
3 egg 
225 g sukker. 

Pisk 1.25 dl kremfløte stiv. 
Sikt sammen 
650 g mel, 
2 ts kardemomme, 
1 ts natron 
1.5 ts hjortetakksalt.

Bland alt sammen. 
Bruk smultringbaker og stek i smult. 
Varm sjokolade i vannbad og dypp de direkte i ønsket sukkerpynt.

             Tanja



0 Kommentarer

















Crème fraiche- hjerter

  • 12.02.2016, 11:50

ingredienser:

2 ss sukker
2 ts hornsalt
1/2 ts salt
8 dl hvetemel
100 g smør
3 dl crème fraiche
Bland de tørre indigriensene.

Lag grop i midten.

Ha smør i terninger og crème fraiche i gropa.

Elt godt til deigen blir seig og smidig.

 Del inn i 30 emner. Rull lang pølse og form som hjerter.
Stekes midt i ovnen i 15 min på 200 grader.
Smaker godt med smør, honning eller sirup.

                 Tanja



2 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©