Sitronbakkels med jordbærkrem

  • 15.10.2016, 14:56

Det trenger ikke å ta lang tid å lage noe godt om du plutselig får lyst på noe eller plutselig får gjester.

Denne kan også lett gjøres diavennlig ved å bytte ut sukker med feks natreen strø.

Sitronbakkels med jordbærkrem

125 g smør
125 g hvetemel
2 1/2 dl vann
4 egg
1 ss sitronsaft


Sett ovnen på 260 grader.

Kok opp vann og smør.

Når smøret er smeltet, dra kjelen til side og tilsett mel.

Rør kraftig rundt.

Sett gryta i kaldt vann for nedkjøling.

Når massen er lunken har du i alle 4 eggene og sitronsaften.

Pisk kraftig til massen blir seig og smidig.

Ha bakepapir på en stekeplate.

Bruk en toppet spiseskje og sett en og en litt adskilt.

Settes midt i ferdig oppvarmet ovn.

Nå kommer det VIKTIGE: Sørg for at temperaturen i rommet er god og jevn.

Jeg låser av erfaring dørene og alle må sitte stille som er i rommet når den skal taes ut! Når den har stekt i 20 min slår du av varmen.

Åpne døra gradvis og mer og mer over 10 min.

Vent så ytterligere 10 min før du tar den forsiktig ut.

Dette er ett følsomt bakkels så ingen tramping eller trekk før den er avkjølt.

 

Jorbærkrem:
3 dl kremfløte
3 ss sukker
100 gram jordbær ( mine var frosne)
2 ss sitronsaft

Knus bærene i kjøkkenmaskin. Tilsett sitron.
Visp stiv krem av kremfløte og sukker.

Ha jordbærene i kremen og vend forsiktig rundt.

Jeg foretrekker å åpne bakkels med saks. Jeg stikker den inn fra siden og klipper rundt og tar bort lokket. Så legger jeg kremen inni og lokket på plass. Pynt med ett dryss melis om ønskelig. 

Anrett



6 Kommentarer

















Rabarbrasmuldrepai

  • 24.05.2016, 18:33

Nå er det sesong for rabarbra flere steder og det er jo nydelig og kan brukes til så mangt.

Rabarbrapai
6 rabarbra middels tykk
200 g smør
2 dl havregryn
2 dl mel
1.5 dl sukker
3 ts kanel
Kutt rabarbra i småbiter. Elt sammen smør,mel,havregryn og sukker mef hendene. Legg halvparten i ildfast form. Legg på rabarbra. Strø over kanel. Ha på resten av deigen. Stek midt i ovnen på 200 grader i 40-45 minutter. Serveres lunken med feks is,krem eller vaniljesaus.



4 Kommentarer

















Grove hverdagspannekaker

  • 16.03.2016, 22:14


Grove hverdagspannekaker 
14 stk

2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
(1 ss sukker)- om ønskelig.
1 ts salt
50 g smør (smeltes)
4 egg
1 liter melk

       Tanja 



4 Kommentarer

















Dessertlapper med krem og jordbær.

  • 24.02.2016, 19:44

Dessertlapper med krem og jordbær
6 stk (små)

2 egg
1 ss sukker
1 dl mel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Rør sammen og la stå i 10 min.
Stek i panna i godt smør 3 om gangen på litt over middels varme.

Pisk krem etter ønske og server med raspet kokesjokolade og jordbær.

Tanja 



0 Kommentarer

















Syndig himmelsk marengsdrøm

  • 14.02.2016, 01:45


Mandelbunn: 
100 g mandler
250 g melis
3 eggehviter
Noen fnugg salt
Mandlene kvernes eller grovhakkes med stavmikser.
Ha i melis. Stivpisk eggehviter med noen fnugg salt.
Vend inn eggehvitene med resten.
Legg i porsjonsrundinger på ett bakepapir etter ønsket størrelse, feks 6-8 stk.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min (hvis du ønsker den seig) og 30 min hvis du ønsker den hard.

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
Noen fnugg salt
Stivpisk eggehvitene med noen fnugg salt.
Ha i sukker gradvis mens du pisker videre stivt.
Bruk sprøytepose og lag topper som du legger på bakepapir.
Stek midt i ovnen på 125 grader i 2 timer. 

Jordbærcoulis:
200 gram frosne jordbær
Saft av en sitron
2 ss sukker
Kjør blandingen med stavmikser.

Smelt og avkjøl kokesjokolade. Pyntes etter ønske.

Tanja 

 

 



2 Kommentarer

















Festvafler

  • 11.02.2016, 20:52



16 plater

4 egg
1 dl sukker
150 gram smør
1 boks seterrømme
2.5 dl melk
6 dl mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
Noen fnugg salt

Visp lett sammen sukker og egg. Smelt smøret. Ha i det tørre og smøret. Visp til du får en klumpefri røre. Stek og nyt

Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©