Gele med bær

  • 05.04.2016, 18:40


 

Gele
Hjemmelaget gele er både bedre,sunnere og tar ikke noe lenger tid enn pakken man rører ut fra butikken.

150 g frosne bringebær
150 g frosne jordbær
5 dl vann
5 plater gelatin
2 ss sukker eller natreena strø
Ha bær og vann i en gryte. La det småkoke til du syns smaken blir god, ca 5 min. Ha i sukker.  Sett gryten til side.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. La de ligge ett par minutter. Rør de inn i bærblandingen. Hell alt i en bolle og la det stivne i kjøleskap.

Da er det bare å spise og kose seg.



 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Lettvint mandagskos på 3 min.

  • 29.02.2016, 20:44

Lettvint mandagskos for 2

1 stor neve jordbær (kan bruke frosne)
2 ss creme fraiche lett
1 neve mandler
1/2 appelsin
1 ts melis
1 ts sitron
1 ts sukker
Bland sammen crème fraiche  med sukker, melis og sitron.
Skjær appelsin i båter.
Tin jordbær om de er frosne
Hakk opp mandler.
Anrett

Tanja 



0 Kommentarer

















Fredagsfristelse på 10 min

  • 19.02.2016, 19:09

100 g Philadelphia ost
4 ss creme fraiche
4 ts sitron
1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker.
Bland sammen.

4 digestive kjeks knuser.
1 neve jordbær
1 neve blåbær
Ett dryss melis til pynt

Legg lagvis i dessert skåler.  Kan serveres umiddelbart.

Tanja 



16 Kommentarer

















Rips med vaniljesaus

  • 15.02.2016, 19:44

Rips med vaniljesaus 
3 eggeplommer
1 ss sukker
2 dl kremfløte 
1 stk vaniljestang
2 dl stivpisket kremfløte

Bland alle ingrediensene unntatt vispet kremfløte.
Skrap frøene av stangen.
Varm blandingen nesten til kokepunktet under visping til den tykner.
Ta ut selve stangen.
Visp jevnlig til sausen er kald.
Ta opp vaniljestangen og tilsett så stivpisket kremfløte.

Tanja

 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©