Sjokoladepudding ( mektig og smaksrik)

  • 11.02.2017, 11:12


Har du ikke smakt hjemmelaget sjokoladepudding? Det er utrolig godt og den kjøpte er ett trist kapittel i forhold.  I tillegg er det gjort på 7 minutter så det er jo herlig.

Oppskrift:
4 dl kremfløte
2 dl lettmelk
0.5 dl sukker
100 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
5 plater gelatin

Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i en bolle med vann. Varm melk og fløte i en gryte til kokepunktet sammen med sukker og vaniljesukker. Rør så sukkeret løser seg opp. Ha i biter av sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet inn. Rør så inn gelatinplatene til de er oppløst.
Sett ett dørslag over en form og hell blandingen i. Slik blir du sikret at ikke evt gelatinrester følger med. Sett så formen kaldt i kjøleskap i 2 timer.
Hvelv sjokoladepuddingen på ett fat før servering. Dette gjør du lettest ved å skjære pent langs kanten, legge ett fat oppå og snu kjapt rundt.

 


Vaniljesaus

Dette er en oppskrift med vaniljesukker da jeg selvsagt hadde glemt å kjøpe vaniljestang.

7 eggeplommer
3 dl kremfløte
3 dl melk
5 ss sukker
4 strøkne ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Skill plommer fra hviter i en bolle. Bland inn 1 dl fløte og  med eggeplommene.
Ha resten av fløten og melk i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker. Varm opp til kokepunktet. Ta gryta av plata og la den stå 1 min. Ha så eggeblandingen i i en tynn stråle mens du pisker 2-3 min slik at den tykner. Sett i kjøleskapet for avkjøling.

Tips: Om den ikke blir tykk nok kan du blande 2 ts maizenna med 2 ss melk og ha i blandingen. Husk at blandingen ikke må koke for da får du eggerøreklumper.

 


Lykke til :)
Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Riskrem med syrlig jordbærsaus

  • 20.12.2016, 21:24

Det er mange år siden jeg sluttet med den klassiske røde sausen til riskrem. Jeg syns en syrlig saus er mye mer smakfullt til en søt dessert etter en tung julemiddag.

4 porsjoner

Lag 5 dl ferdig grøt av
2 dl ris grøtris
4 dl vann
10 dl melk
Velg helst den langkokte versjonen. Den er best.

Avkjøl grøten. Bland inn 4 dl pisket stiv krem. Smak til med 1-3 ss sukker etter ønske og vaniljesukker. Om du ønsker kan du koke grøten med frøene av vaniljestang og selve stanga som du tar ut til slutt. Det er nydelig.

Syrlig jordbærsaus:

400 g halvfrosne jordbær
3-4 ss sukker
1 sitron (saften av)

Ha halvfrosne jordbær i en beholder. Kjør de glatt med stavmikser. Tilsett saften av en sitron og sukker.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



0 Kommentarer

















Sjokosjokk

  • 14.12.2016, 18:26

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden " Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade". Så nå bestemte jeg meg for å designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg også?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjøpt)

Legg gelatinpulver i bløt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rør inn gelatinblandingen. Avkjøles.

 

 

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn stråle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjøkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 × 35 og bakepapir. Spray formfett på bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjøleskap og la stivne over natten.
Løft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

 


Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 på ene halvdelen.


Ta i kantene på bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjær kanten. Del opp i 12 små eller 6 store biter.


Legg over stykkene på tallerken og strø på resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



2 Kommentarer

















Karamellpudding

  • 11.12.2016, 10:20

Hva er vel bedre enn denne klassiske desserten? Det er flere måter å lage den på, men slik liker jeg å lage min etter å ha laget noen ganger. Denne blir alltid vellykket med perfekt smak og konsistens i mine øyne.
Etter min oppfatning lager mange for lite karamellsaus, så det ønsker ikke jeg på min.

Bilde av konsistens.

Karamellpudding

Karamellsaus
2 dl sukker

Puddingen
6 dl melk
4 dl kremfløte
2 ss sukker

10 egg
3 ts vaniljesukker (vaniljestang om du heller ønsker det)

Ha sukkeret i en gryte ( jeg foretrekker teflon) . Velg selv om du bruker høy eller lav varme. Jeg foretrekker høy.


La sukkeret smelte helt. Pass på at det blir helt blankt uten sukkerklumper. Du må passe på hele tiden så det ikke brenner seg. Dra gryta raskt til side. Bruk grytekluter og pass deg for dette er varmt. Hell karamellen i en brødform  ( min er 1.5 liter). Vend litt på formen så du får litt opp langs kantene.

Slik


Sett formen til side.

Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring. Ikke gå fra. Dette kan fort koke over om du ikke ser på.


Etter oppkoket setter du gryten til side. Det skal nå avkjøles. Jeg velger å bruke tid på å avkjøle den i romtemperatur da jeg syns resultatet blir best da.

Når du har satt til avkjøling så pisk lett sammen for hånd 10 egg og 3 ts vaniljesukker. Sett til side.
Nå kan du gjøre noe annet mens dette står.

Når melkemassen er fingertemperert ( viktig at det ikke er varmere) så hell eggeblandingen i og rør rundt.

Nå skal du sile dette. Jeg siler det rett i formen slik som dette.


Det er viktig at du ikke slurver med silingen for da vil den bli grynete/ kornete og det vil vi ikke ha. Vi vil ha den helt glatt og smidig. 

Sett ovnen på 125 grader og sett en langpanne med kanter nederst. Kok opp en gryte med vann. Når ovnen har nådd 125 grader setter du inn formen oppi langpannen og fyller opp med vann i langpannen, ca 3/4 opp i formen. Nå skal karamellpuddingen stå i 2.5 timer.

Ta så ut formen. Sett den på benken.

  

La den stå på benken til den er helt avkjølt. Dekk så med plastfolie og sett i kjøleskap gjerne over natten.

En halvtime før servering tar du den ut av kjøleskapet. Finn fram ett serveringsfat med kanter som er større enn brødformen.  Skyll en smørkniv i varmt vann. Dra den langs kantene. Legg serveringsfatet oppå brødformen og snu den raskt. Pisk krem om ønskelig. 
Da er den klar til servering.
Karamellpuddingen er holdbar 4-5 dager i kjøleskap så den kan lages i god tid i forkant.
Velbekomme

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



3 Kommentarer

















Sjokoladedessert i Crock-Pot

  • 04.12.2016, 19:25

Innlegget er sponset av Acreto AB, Nordens distributør av Crock-Pot. Crock-Pot er en slowcooker, en kasserolle som lager maten sakte, og som du kan la stå uten tilsyn mens du gjør noe annet. Pass på at den står på et underlag som tåler høy varme.

Jeg har vært så heldig og få en Crock-Pot DuraCeramic i gave på døra . Og som testrunde prøvde jeg meg på en av oppskriftene som følger med i esken.



 

Luksus sjokoladedessert med ganasj

5 eggeplommer

4.5 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker 

1.5 dl sukker

0.5 dl bake kakao

Visp alle ingrediensene sammen til røren blir myk og luftig, og hell det i en ildfast form som får plass nede i Crock-Poten. Hell kokende vann til halvveis opp på formen. Sett på lokket, inn med kontakten og sett på 2 Høy varme i ca 3 timer. La den stå kaldt i minst 6 timer før du heller over ganasjen. 



 

Sjokoladeganasj 

1 dl kremfløte

1 dl mørkt muscovadosukker

100 g Selskapsjokolade

4 ss mørk sirup

2 ss smør

Bland alle ingrediensene unntatt smøret, i en kjele og kok opp til det tykner litt. Fjern kjelen fra platen og visp inn smøret. La den avkjøles litt før du heller den over puddingen i formen. La dette stivne i en times tid før servering. Server gjerne med en klatt vispet krem.



 

Har du ikke Crock-Pot kan jeg absolutt anbefale det :D

Hvis du ønskwr å kjøpe en slik eller bare er nysgjerrig. Ta en kikk for priser og tips til hva den kan brukes til her: http://www.crockpot.no/

Her er også en link til en video som viser noen av mulighetene man har med en Crock-Pot: https://youtu.be/u8BhUV7B9kw 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



2 Kommentarer

















Prosecco & jordbærmousse

  • 23.11.2016, 13:32

Til de større anledningene og feks etter en tung nyttårsmiddag er det kjempedeilig med noe luftig og friskt.


Prosecco & jordbærmousse

200 g jordbær
3 ss sukker
0.5 dl vann
0.5 dl limesaft
5 plater gelatin

2 dl extra dry prosecco

3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Ha jordbær, lime, vann og 3 ss sukker i en gryte.

Ha jordbær

Knus bærene lett.

La dette småputre i 20 min. Legg gelatinplatene i vann i 2 minutter.
Dra gryten av platen og rør inn gelatinplatene. Pass på at de blir skikkelig oppløst.

Pisk krem av fløte, vaniljesukker og 2 ss sukker. Hell i prosecco og jordbærblandingen. Rør godt rundt.
Hell alt i en skål. La stivne i ca 3 timer. Pynt med raspet mørk sjokolade og noen jordbær rett før servering.



4 Kommentarer

















Rødgrøt (enkel variant)

  • 18.10.2016, 20:30

Rødgrøt... om du vokste opp på 70 og 80 tallet som meg husker du kanskje rødgrøt? Og hos deg var den kanskje servert fra en sølvfarget pose fra Nora? Utrolig hva de lagde posemat av den tiden.  Det er jo gjort på 3 minutter.

Sånn lager du rødgrøt selv
3 dl solbærsaft eller solbærsirup
4.5 dl vann
4 ss potetmel

Ha alt i en kjele. Rør rundt hele tiden så potetmelet ikke setter seg i bunnen. I starten er det helt tyntflytende. Plutselig begynner det å tykne i en fart så det blir vanskelig å røre. Dra kasserollen av plata med en gang og hell over i en skål. Avkjøl. Server med melk eller fløte. 



0 Kommentarer

















Sitronkrem

  • 04.10.2016, 10:55

Sitronkrem er noe av det beste som finnes. Den er også veldig anvendelig. Den kan brukes på vafler, boller, brød, på kaker, i desserter..ja bare egne ønsker setter grenser. I kjøleskap holder den seg fint 2-3 uker ( men så lenge varer den ikke her).

Slik lager jeg min sitronkrem

5 eggeplommer  (økologisk)
170 gram sukker
100 gram smør
3 små/mellomstore sitroner
Revet skall av to sitroner.
Sitronene skal helst være økologisk men om du ikke finner det så vask de iallefall godt med vann.

Start med å sette en kjele med litt vann i på koking. Legg noe i bunnen som en bolle kan stå på (bollen skal IKKE berøre vannet. Da vil den bli ødelagt).

Slik som dette

Finn fram en bolle. Ha i sukker. Del smøret i terninger å ha i. Skill plommer fra hviter. Plommene haes i bollen. Skvis ut saften av sitronene. Pass på å få bort steinene. Riv skallet av 2 sitroner og ha i bollen. Vær forsiktig så du ikke får med det hvite da det smaker beskt. Sett bollen oppå det du har lagt i gryta som nå koker.

Pisk i blandingen hele tiden. Det kan være lurt å bruke en hanske da det blir litt varmt. Pisk hele tiden i ca 20 minutter. Da vil den tykne litt men er fortsatt noe flytende. Ha den over på rent tett glass og sett i kjøleskap. Dagen etter har den tykner fint.

Etter noen få timer

Ferdig :)



4 Kommentarer

















Sjokolademousse uten gelatin

  • 18.08.2016, 23:22

Sjokolademousse:

200 g sjokolade

4 ss melis

0.5 dl ferdigtraktet kaffe

4 eggeplommer 

4 eggehviter

4 dl fløte

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mørk kokesjokolade.

Separer eggene, stivpisk hvitene. 

Bland eggeplommene med melis og kaffe, rør godt sammen. Hell så over i sjokoladen, rør godt sammen. Stivpisk fløten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Pass på å blande godt sammen. 

La den stå i kjøleskapet til den har stivnet.



 

                  Jenny



0 Kommentarer

















Creme brule med bringebær og krem

  • 02.05.2016, 20:38

Dette er en ideell dessert for selskaper da den bør lages dagen før. Den er velsmakende og likt av de fleste.

Oppskrift 4 små skåler
2.5 dl kremfløte
1.5 dl lettmelk
6 ts sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang
4 ts brunt sukker

Sett ovnen på 150 grader med en høy langpanne inni.
Del vaniljestangen i to og dra ut frøene. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med frø og vaniljestang. La den stå 10 minutter før du rører inn eggeplommene.  Avkjøl.  Ta ut stengene. Ha i serveringsskåler som er ildfaste.  Sett skålene i langpanna. Kok opp vann i vannkoker eller kjele og hell oppi langpannen sånn ca halveis opp på skålene. Stek i 30-35 min. Ta ut og avkjøl i kjøleskap natten over.
Rett før servering har du på det brune sukkeret. Bruk en crème brule brenner til sukker blir karamellisert. Har du ikke brenner kan du ta den noen minutter under overarme i ovnen. Server alene eller feks med litt krem og bær.

Tanja



6 Kommentarer

















Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:40


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

 Her er det brukt dobbel oppskrift og høstfarger for sterkere farger. Det første laget fikk stivne helt før jeg hadde på det andre laget.



Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



16 Kommentarer

















Sukkerfri jordbærfromasj

  • 23.03.2016, 16:29

Sukkerfri jordbærfromasj. 
Til 10-15 personer

Eggedosis:
8 egg
1.25 dl natreen strø.
Pisk luftig 7-10 min

Krem:
8 dl kremfløte
4 ss natreen strø
Pisk til krem.

200 g jordbær varmes uten å kokes ( frosne bær bør kokes først). Stavmiks dette.  Legg 6 gelatinplater i vann noen min. Klem ut vannet og rør inn i jordbæra. Bland alt i en stor bolle. La stå 4-6 timer i kjøleskap.

Tips: Ha i matfarge for en sterkere rødfarge om du ønsker.
Du kan doble mengden på jordbær om du ønsker mer jordbærsmak. 

                          Tanja



4 Kommentarer

















Sitronfromasj

  • 23.02.2016, 16:30


 

Sitronfromasje

Lag eggedosis av

4 egg og

2 dl sukker.

 

Skvis to store sitroner for saften og riv det gule på skallet av den ene.

Varm opp sitronen, men ikke kok.

 Legg 5 plater gelatin i bløt.

Kryst de for vann og ha i sitronblandingen.

 Vend sitronblandingen inni eggedosisen.

Pisk 4 dl fløte

4 ss sukker.

Pisk inn i det andre.

 

Ved servering kan du rive litt skall av den andre sitronen.

Server gjerne med en kremklatt med revet kokesjokolade.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Oreodrøm

  • 14.02.2016, 17:10


4 porsjoner
Dette er en veldig søt dessert

Finknus en pk vanlige oreokjeks
i en liten pose.
Legg i en dyp tallerken
1 dl fløte (melk) helles over

1pk lys kokeskjokolade
Varmes over lav varme helst vannbad
3 dl fløte piskes
Vend inn den avkjølte sjokoladen i kremen.
Legg lagvis i serveringsskåler.
Sett i kjøleskap og la stå minst 20 min.

Tanja 



2 Kommentarer

















Panna cotta med syrlig jordbærsaus

  • 11.02.2016, 00:08


Panna cotta:
5 dl kremfløte
4 ss melis

1 vaniljestang
3 gelatinplater

Ha kremfløte i en liten gryte sammen med melis.

Løs opp melisen på lav varme mens du rører.
Tilsett frøene fra vaniljestangen og selve stanga.

La småkoke i 3 min under omrøring.
Legg gelatinplater i vann og la de ligge i 3 min.

Rør de så inn i blandingen til de løser seg opp.
Ta ut stanga. Hell i 4 porsjonsskåler og sett i kjøleskap i 3-4 timer.

Syrlig jordbærsaus :
400 g halvfrosne jordbær
3-4 ss sukker
1 sitron

Ha halvfrosne jordbær i en beholder. Kjør de glatt med stavmikser. Tilsett saften av en sitron og sukker.

Tanja

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
 



6 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©