hits







Lettvint sjokolademousse - spiseklar p 10 min

  • 07.06.2018, 13:00

Hvem kan vel motstå de to søte ordene sjokolade og lettvint? Ikke jeg iallefall, haha.


Lettvint sjokolademousse
4 porsjoner

Ingredienser
3 dl kremfløte
200 g sjokolade (jeg brukte nougat idag)
2 egg
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker( strøken)

Slik gjør du
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad.
Pisk krem av fløte og 1 ss sukker og 1 ss vaniljesukker.  Pisk eggedosis av 1 ss  sukker og 2 egg til en  eggedosis. Ha eggedosisen i kremen sammen med avkjølt sjokolade. Pisk lett så alt blander seg godt. Ha i serveringsskåler og rasp litt sitron på
Dander med bær om du vil.

Kan serveres umiddelbart men kan også stå i kjøleskap noen timer eller over natta.

Velbekomme.  



0 Kommentarer

















Lettvint sitronmousse - spiseklar p 10 min

  • 30.04.2018, 17:57

Det har vært så mange søte fristelser på facebookgruppen siste dagene og siden jeg faktisk men er at mandager er den mest perfekte dagen for dessert så måtte jeg hive sammen noe godt som kunne være spiseklart på 10 minutter 😅


Lettvint sitronmousse
4 porsjoner

Ingredienser
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker( strøken)
2-3 ss saft av sitron (spørs hvor surt du liker. Jeg bruker 3)
Skall av sitron

Slik gjør du
Pisk krem av fløte og 0.5 dl sukker og vaniljesukker. Pisk eggeplommene og 0.5 dl sukker til en  eggedosis. Ha eggedosisen i kremen sammen med saft av sitron. Pisk lett så alt blander seg godt. Ha i serveringsskåler og rasp litt sitron på (Pass på at du kun får med det gule og ikke det hvite for det hvite er bittert ).
Dander med bær om du vil.

Kan serveres umiddelbart men kan også stå i kjøleskap noen timer eller over natta.

Velbekomme. 



4 Kommentarer

















Sjokoladepudding ( mektig og smaksrik)

  • 11.02.2017, 11:12


Har du ikke smakt hjemmelaget sjokoladepudding? Det er utrolig godt og den kjpte er ett trist kapittel i forhold.  I tillegg er det gjort p 7 minutter s det er jo herlig.

Oppskrift:
4 dl kremflte
2 dl lettmelk
0.5 dl sukker
100 g mrk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
5 plater gelatin

Slik gjr du:
Legg gelatinplatene i en bolle med vann. Varm melk og flte i en gryte til kokepunktet sammen med sukker og vaniljesukker. Rr s sukkeret lser seg opp. Ha i biter av sjokolade. Rr til sjokoladen er smeltet inn. Rr s inn gelatinplatene til de er opplst.
Sett ett drslag over en form og hell blandingen i. Slik blir du sikret at ikke evt gelatinrester flger med. Sett s formen kaldt i kjleskap i 2 timer.
Hvelv sjokoladepuddingen p ett fat fr servering. Dette gjr du lettest ved skjre pent langs kanten, legge ett fat opp og snu kjapt rundt.

 


Vaniljesaus

Dette er en oppskrift med vaniljesukker da jeg selvsagt hadde glemt kjpe vaniljestang.

7 eggeplommer
3 dl kremflte
3 dl melk
5 ss sukker
4 strkne ts vaniljesukker

Slik gjr du:
Skill plommer fra hviter i en bolle. Bland inn 1 dl flte og  med eggeplommene.
Ha resten av flten og melk i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker. Varm opp til kokepunktet. Ta gryta av plata og la den st 1 min. Ha s eggeblandingen i i en tynn strle mens du pisker 2-3 min slik at den tykner. Sett i kjleskapet for avkjling.

Tips: Om den ikke blir tykk nok kan du blande 2 ts maizenna med 2 ss melk og ha i blandingen. Husk at blandingen ikke m koke for da fr du eggerreklumper.

 


Lykke til :)
Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Riskrem med syrlig jordbrsaus

  • 20.12.2016, 21:24

Det er mange r siden jeg sluttet med den klassiske rde sausen til riskrem. Jeg syns en syrlig saus er mye mer smakfullt til en st dessert etter en tung julemiddag.

4 porsjoner

Lag 5 dl ferdig grt av
2 dl ris grtris
4 dl vann
10 dl melk
Velg helst den langkokte versjonen. Den er best.

Avkjl grten. Bland inn 4 dl pisket stiv krem. Smak til med 1-3 ss sukker etter nske og vaniljesukker. Om du nsker kan du koke grten med frene av vaniljestang og selve stanga som du tar ut til slutt. Det er nydelig.

Syrlig jordbrsaus:

400 g halvfrosne jordbr
3-4 ss sukker
1 sitron (saften av)

Ha halvfrosne jordbr i en beholder. Kjr de glatt med stavmikser. Tilsett saften av en sitron og sukker.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



0 Kommentarer

















Sjokosjokk

  • 14.12.2016, 18:26

I admingruppen Mat fra bunnen sies det hele tiden " Tanja, kan du ikke lage mer med sjokolade". S n bestemte jeg meg for designe ett sjokosjokk til de. Kanskje dette sjokosjokket vil falle i smak hos deg ogs?

Here it goes:

2.25 ss gelatinpulver
2 dl vann
7 dl sukker
6 eggehviter
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
1 pk oreokjeks
Sjokoladesaus ( kjpt)

Legg gelatinpulver i blt i 0.5 dl vann.
Kok opp 1.5 dl vann med sukker til sukkerlake. Ta kjelen av plata og rr inn gelatinblandingen. Avkjles.

 

 

 

Stivpisk eggehviter. Ha i sukkerlake i tynn strle mens det visper kraftig. Dette skal vispes kraftig i 40 min i kjkkenmaskin til en fast kremkonsistens. Sikt inn kakao og vaniljesukker og vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Finn fram en ildfast form ca 20 35 og bakepapir. Spray formfett p bakepapiret eller pensle med olje. Legg bakepapiret i formen og hell massen i. Sett i kjleskap og la stivne over natten.
Lft bakepapiret med sjokolademassen ut av formen.

 


Hakk opp pakken med oreokjeks.
Legg ca 3/4 p ene halvdelen.


Ta i kantene p bakepapiret og brett over delen med oreokjeks.
Renskjr kanten. Del opp i 12 sm eller 6 store biter.


Legg over stykkene p tallerken og str p resten av oreokjeksene og sprinkle over med sjokoladesaus.

Nyt.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



2 Kommentarer

















Karamellpudding

  • 11.12.2016, 10:20

Hva er vel bedre enn denne klassiske desserten? Det er flere mter lage den p, men slik liker jeg lage min etter ha laget noen ganger. Denne blir alltid vellykket med perfekt smak og konsistens i mine yne.
Etter min oppfatning lager mange for lite karamellsaus, s det nsker ikke jeg p min.

Bilde av konsistens.

Karamellpudding

Karamellsaus
2 dl sukker

Puddingen
6 dl melk
4 dl kremflte
2 ss sukker

10 egg
3 ts vaniljesukker (vaniljestang om du heller nsker det)

Ha sukkeret i en gryte ( jeg foretrekker teflon) . Velg selv om du bruker hy eller lav varme. Jeg foretrekker hy.


La sukkeret smelte helt. Pass p at det blir helt blankt uten sukkerklumper. Du m passe p hele tiden s det ikke brenner seg. Dra gryta raskt til side. Bruk grytekluter og pass deg for dette er varmt. Hell karamellen i en brdform  ( min er 1.5 liter). Vend litt p formen s du fr litt opp langs kantene.

Slik


Sett formen til side.

Kok opp melk, flte og sukker under omrring. Ikke g fra. Dette kan fort koke over om du ikke ser p.


Etter oppkoket setter du gryten til side. Det skal n avkjles. Jeg velger bruke tid p avkjle den i romtemperatur da jeg syns resultatet blir best da.

Nr du har satt til avkjling s pisk lett sammen for hnd 10 egg og 3 ts vaniljesukker. Sett til side.
N kan du gjre noe annet mens dette str.

Nr melkemassen er fingertemperert ( viktig at det ikke er varmere) s hell eggeblandingen i og rr rundt.

N skal du sile dette. Jeg siler det rett i formen slik som dette.


Det er viktig at du ikke slurver med silingen for da vil den bli grynete/ kornete og det vil vi ikke ha. Vi vil ha den helt glatt og smidig. 

Sett ovnen p 125 grader og sett en langpanne med kanter nederst. Kok opp en gryte med vann. Nr ovnen har ndd 125 grader setter du inn formen oppi langpannen og fyller opp med vann i langpannen, ca 3/4 opp i formen. N skal karamellpuddingen st i 2.5 timer.

Ta s ut formen. Sett den p benken.

  

La den st p benken til den er helt avkjlt. Dekk s med plastfolie og sett i kjleskap gjerne over natten.

En halvtime fr servering tar du den ut av kjleskapet. Finn fram ett serveringsfat med kanter som er strre enn brdformen.  Skyll en smrkniv i varmt vann. Dra den langs kantene. Legg serveringsfatet opp brdformen og snu den raskt. Pisk krem om nskelig. 
Da er den klar til servering.
Karamellpuddingen er holdbar 4-5 dager i kjleskap s den kan lages i god tid i forkant.
Velbekomme

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



11 Kommentarer

















Sjokoladedessert i Crock-Pot

  • 04.12.2016, 19:25

Innlegget er sponset av Acreto AB, Nordens distributr av Crock-Pot. Crock-Pot er en slowcooker, en kasserolle som lager maten sakte, og som du kan la st uten tilsyn mens du gjr noe annet. Pass p at den str p et underlag som tler hy varme.

Jeg har vrt s heldig og f en Crock-Pot DuraCeramic i gave p dra . Og som testrunde prvde jeg meg p en av oppskriftene som flger med i esken.



 

Luksus sjokoladedessert med ganasj

5 eggeplommer

4.5 dl kremflte

1 ts vaniljesukker 

1.5 dl sukker

0.5 dl bake kakao

Visp alle ingrediensene sammen til rren blir myk og luftig, og hell det i en ildfast form som fr plass nede i Crock-Poten. Hell kokende vann til halvveis opp p formen. Sett p lokket, inn med kontakten og sett p 2 Hy varme i ca 3 timer. La den st kaldt i minst 6 timer fr du heller over ganasjen. 



 

Sjokoladeganasj 

1 dl kremflte

1 dl mrkt muscovadosukker

100 g Selskapsjokolade

4 ss mrk sirup

2 ss smr

Bland alle ingrediensene unntatt smret, i en kjele og kok opp til det tykner litt. Fjern kjelen fra platen og visp inn smret. La den avkjles litt fr du heller den over puddingen i formen. La dette stivne i en times tid fr servering. Server gjerne med en klatt vispet krem.



 

Har du ikke Crock-Pot kan jeg absolutt anbefale det :D

Hvis du nskwr kjpe en slik eller bare er nysgjerrig. Ta en kikk for priser og tips til hva den kan brukes til her: http://www.crockpot.no/

Her er ogs en link til en video som viser noen av mulighetene man har med en Crock-Pot: https://youtu.be/u8BhUV7B9kw 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 



2 Kommentarer

















Prosecco & jordbrmousse

  • 23.11.2016, 13:32

Til de større anledningene og feks etter en tung nyttårsmiddag er det kjempedeilig med noe luftig og friskt.


Prosecco & jordbærmousse

200 g jordbær
3 ss sukker
0.5 dl vann
0.5 dl limesaft
5 plater gelatin

2 dl extra dry prosecco

3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Ha jordbær, lime, vann og 3 ss sukker i en gryte.

Ha jordbær

Knus bærene lett.

La dette småputre i 20 min. Legg gelatinplatene i vann i 2 minutter.
Dra gryten av platen og rør inn gelatinplatene. Pass på at de blir skikkelig oppløst.

Pisk krem av fløte, vaniljesukker og 2 ss sukker. Hell i prosecco og jordbærblandingen. Rør godt rundt.
Hell alt i en skål. La stivne i ca 3 timer. Pynt med raspet mørk sjokolade og noen jordbær rett før servering.



10 Kommentarer

















Rdgrt (enkel variant)

  • 18.10.2016, 20:30

Rdgrt... om du vokste opp p 70 og 80 tallet som meg husker du kanskje rdgrt? Og hos deg var den kanskje servert fra en slvfarget pose fra Nora? Utrolig hva de lagde posemat av den tiden.  Det er jo gjort p 3 minutter.

Snn lager du rdgrt selv
3 dl solbrsaft eller solbrsirup
4.5 dl vann
4 ss potetmel

Ha alt i en kjele. Det skal ikke koke, bare varmes opp til kokepunkt. Rr rundt hele tiden s potetmelet ikke setter seg i bunnen. I starten er det helt tyntflytende. Plutselig begynner det tykne i en fart s det blir vanskelig rre. Dra kasserollen av plata med en gang og hell over i en skl. Avkjl. Server med melk eller flte. 



3 Kommentarer

















Sitronkrem

  • 04.10.2016, 10:55

Sitronkrem er noe av det beste som finnes. Den er også veldig anvendelig. Den kan brukes på vafler, boller, brød, på kaker, i desserter..ja bare egne ønsker setter grenser. I kjøleskap holder den seg fint 2-3 uker ( men så lenge varer den ikke her).

Slik lager jeg min sitronkrem

5 eggeplommer  (økologisk)
170 gram sukker
100 gram smør
3 små/mellomstore sitroner
Revet skall av to sitroner.
Sitronene skal helst være økologisk men om du ikke finner det så vask de iallefall godt med vann.

Start med å sette en kjele med litt vann i på koking. Legg noe i bunnen som en bolle kan stå på (bollen skal IKKE berøre vannet. Da vil den bli ødelagt).

Slik som dette

Finn fram en bolle. Ha i sukker. Del smøret i terninger å ha i. Skill plommer fra hviter. Plommene haes i bollen. Skvis ut saften av sitronene. Pass på å få bort steinene. Riv skallet av 2 sitroner og ha i bollen. Vær forsiktig så du ikke får med det hvite da det smaker beskt. Sett bollen oppå det du har lagt i gryta som nå koker.

Pisk i blandingen hele tiden. Det kan være lurt å bruke en hanske da det blir litt varmt. Pisk hele tiden i ca 20 minutter. Da vil den tykne litt men er fortsatt noe flytende. Ha den over på rent tett glass og sett i kjøleskap. Dagen etter har den tykner fint.

Etter noen få timer

Ferdig :)



12 Kommentarer

















Sjokolademousse uten gelatin

  • 18.08.2016, 23:22

Sjokolademousse:

200 g sjokolade

4 ss melis

0.5 dl ferdigtraktet kaffe

4 eggeplommer 

4 eggehviter

4 dl flte

Smelt sjokoladen i vannbad, jeg blandet lys og mrk kokesjokolade.

Separer eggene, stivpisk hvitene. 

Bland eggeplommene med melis og kaffe, rr godt sammen. Hell s over i sjokoladen, rr godt sammen. Stivpisk flten og tilsett i sjokolade blandingen og tilsett eggehvitene tilslutt. Pass p blande godt sammen. 

La den st i kjleskapet til den har stivnet.



 

                  Jenny



0 Kommentarer

















Creme brule med bringebr og krem

  • 02.05.2016, 20:38

Dette er en ideell dessert for selskaper da den bør lages dagen før. Den er velsmakende og likt av de fleste.

Oppskrift 4 små skåler
2.5 dl kremfløte
1.5 dl lettmelk
6 ts sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang
4 ts brunt sukker

Sett ovnen på 150 grader med en høy langpanne inni.
Del vaniljestangen i to og dra ut frøene. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med frø og vaniljestang. La den stå 10 minutter før du rører inn eggeplommene.  Avkjøl.  Ta ut stengene. Ha i serveringsskåler som er ildfaste.  Sett skålene i langpanna. Kok opp vann i vannkoker eller kjele og hell oppi langpannen sånn ca halveis opp på skålene. Stek i 30-35 min. Ta ut og avkjøl i kjøleskap natten over.
Rett før servering har du på det brune sukkeret. Bruk en crème brule brenner til sukker blir karamellisert. Har du ikke brenner kan du ta den noen minutter under overarme i ovnen. Server alene eller feks med litt krem og bær.

Tanja



6 Kommentarer

















Fromasjdrm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:40


3 dl kremflte
2 kurver jordbr
1 kurv blbr
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbrgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to sm gryter.
Nr vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er opplst.
Rense bra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremflte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland s i jordbr i den ene og sitrongeleen og blbr i den andre.
Finn en kakeform.
Hell frst p halvparten av jordbrblandinga,
s sitron blandinga og deretter jordbr igjen.
La stivne i kjleskap i 2 timer.
Pynt etter nske.

 Her er det brukt dobbel oppskrift og hstfarger for sterkere farger. Det frste laget fikk stivne helt fr jeg hadde p det andre laget.



Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



18 Kommentarer

















Sukkerfri jordbrfromasj

  • 23.03.2016, 16:29

Sukkerfri jordbrfromasj. 
Til 10-15 personer

Eggedosis:
8 egg
1.25 dl natreen str.
Pisk luftig 7-10 min

Krem:
8 dl kremflte
4 ss natreen str
Pisk til krem.

200 g jordbr varmes uten kokes ( frosne br br kokes frst). Stavmiks dette.  Legg 6 gelatinplater i vann noen min. Klem ut vannet og rr inn i jordbra. Bland alt i en stor bolle. La st 4-6 timer i kjleskap.

Tips: Ha i matfarge for en sterkere rdfarge om du nsker.
Du kan doble mengden p jordbr om du nsker mer jordbrsmak. 

                          Tanja



4 Kommentarer

















Sitronfromasj

  • 23.02.2016, 16:30


 

Sitronfromasje

Lag eggedosis av

4 egg og

2 dl sukker.

 

Skvis to store sitroner for saften og riv det gule p skallet av den ene.

Varm opp sitronen, men ikke kok.

 Legg 5 plater gelatin i blt.

Kryst de for vann og ha i sitronblandingen.

 Vend sitronblandingen inni eggedosisen.

Pisk 4 dl flte

4 ss sukker.

Pisk inn i det andre.

 

Ved servering kan du rive litt skall av den andre sitronen.

Server gjerne med en kremklatt med revet kokesjokolade.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



6 Kommentarer

















Oreodrm

  • 14.02.2016, 17:10


4 porsjoner
Dette er en veldig st dessert

Finknus en pk vanlige oreokjeks
i en liten pose.
Legg i en dyp tallerken
1 dl flte (melk) helles over

1pk lys kokeskjokolade
Varmes over lav varme helst vannbad
3 dl flte piskes
Vend inn den avkjlte sjokoladen i kremen.
Legg lagvis i serveringsskler.
Sett i kjleskap og la st minst 20 min.

Tanja 



2 Kommentarer

















Panna cotta med syrlig jordbrsaus

  • 11.02.2016, 00:08


Panna cotta:
5 dl kremflte
4 ss melis

1 vaniljestang
3 gelatinplater

Ha kremflte i en liten gryte sammen med melis.

Ls opp melisen p lav varme mens du rrer.
Tilsett frene fra vaniljestangen og selve stanga.

La smkoke i 3 min under omrring.
Legg gelatinplater i vann og la de ligge i 3 min.

Rr de s inn i blandingen til de lser seg opp.
Ta ut stanga. Hell i 4 porsjonsskler og sett i kjleskap i 3-4 timer.

Syrlig jordbrsaus :
400 g halvfrosne jordbr
3-4 ss sukker
1 sitron

Ha halvfrosne jordbr i en beholder. Kjr de glatt med stavmikser. Tilsett saften av en sitron og sukker.

Tanja

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter
 



9 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik