Daim is

  • 10.06.2017, 17:32

Daim is er jo godt og aller best er det å lage den selv :)

Daim is
(Mengde ca 1.5 l)

Eggedosis av :
5 eggeplommer
125 gram sukker

Krem av: 
6 dl fløte 
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1 vaniljestang.
3 ss kakao
200 g daim sjokolade

Hakk opp daim i små biter 
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. 
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Ha så i kakaopulveret.
Bland sammen forsiktig eggedosis og krem med en slikkepott sammen med opphakket daim . Vend godt inn. 
Frys ned i egnet beholder. Du trenger ikke røre i innfrysningsprosessen. 
Må stå i fryser minimum 6 timer før servering. 

Tips : dryss peanøtter over ved servering.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



4 Kommentarer

















Sitron is

  • 29.05.2017, 16:38

Jeg er veldig glad i smaken av sitrus og ønsket derfor å lage en syrlig kremete is. Den ble veldig godt mottatt her hjemme så håper du også vil prøve den:)


Sitron is
(Mengde ca 1.5 l)
Eggedosis av :

5 eggeplommer
125 gram sukker

Krem av:
6 dl fløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1 vaniljestang.

1 stor sitron

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker.
Raps skallet av sitronen. Pass på å ikke få med det hvite da det smaker bittert. Skvis en halv sitron for saften. Skvis den andre halve også men bruk kun 2 ss saft av andre halvdelen. 
Bland sammen forsiktig eggedosis, krem, sitronskall og sitronsaften med en slikkepott. Vend godt inn.
Frys ned i egnet beholder. Du trenger ikke røre i innfrysningsprosessen.
Må stå i fryser minimum 6 timer før servering.
Tips for variant : om du vil kan du tilsette litt opphakket mørk kokesjokolade i isen før du fryser den.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



8 Kommentarer

















Sjokoladeis med biter

  • 22.05.2017, 12:29

Dette er en is med skikkelig rik og fyldig sjokoladesmak og kan på ingen måte sammenlignes med butikkjøpt. Dette er bare så mye bedre og i tillegg så er det så fort gjort.


Sjokoladeis med biter

5 eggeplommer
125 g sukker

200 g lys kokesjokolade
200 g mørk kokesjokolade
2 ss kakaopulver

5 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Smelt den lyse sjokoladen i vannbad.
Hakk opp mørk sjokolade i biter
Pisk eggedosis (uten hviter) med 125 gram sukker
Pisk krem med 2 ss sukker.

Sikt kakaoen i den ferdige eggedosisen. Vend forsiktig inn kremen, smeltet sjokolade og halvparten av den mørke sjokoladen.

Ha alt over i en form som kan fryses (feks 1.5 - 2liters form)
Strø over resten av den opphakkede sjokoladen. Sett på lokk. Frys i minst 6 timer.
Velbekomme :)



12 Kommentarer

















Salt karamellsaus ( tilbehør)

  • 14.12.2016, 15:33

Å tilsette salt i søtt gir en ny og spennende smaksfinesse. Jeg anbefaler deg å prøve om det er nytt for deg.

Salt karamellsaus  ( ca 4 dl)

2.5 dl sukker
1 dl fløte
1 dl lettmelk
75 gram smør
3 ts maldonsalt

Smelt sukker på middels til høy varme uten å røre. En teflongryte er godt egnet. Når alt sukkeret er smeltet til karamell, skru ned varmen på lavt. Ha i melk og fløte blandet i tynn stråle mens du rører. Vær forsiktig for dette er varmt.

Rør godt sammen. Ha så i smøret og la det smelte inn mens du rører forsiktig. Ta gryten til side og rør inn saltet. Ha sausen i en tett flaske/beholder eller server umiddelbart. 

Holdbarhet.
Jeg er usikker på hvor lenge den er holdbar når den står kaldt, men 1 uke bør gå bra. Om du ønsker den mer holdbar kan du tilsette noen fnugg med konserveringsmiddel, feks natruimbensoat.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



4 Kommentarer

















Sukkerfri is tilsatt naturlig søtet bær

  • 20.03.2016, 14:17

Sukkerfri is med tilsatt naturlig søtet bær
Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremfløte
3 ss natreen strø
5 eggeplommer
5 ss natreen 
200 g bringebær eller jordbær

Pisk krem av fløte og 3 ss natreen strø.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen strø.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med bæra.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rør i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                        Tanja

 



2 Kommentarer

















Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

  • 19.03.2016, 17:48

Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremfløte
3 ss natreen strø
5 eggeplommer
5 ss natreen
10 ss ferdig kald kaffe
30 dråper mandelessens

Pisk krem av fløte og 3 ss natreen.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med kaffe og essens.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rør i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                                Tanja



0 Kommentarer

















Cognac og multe is

  • 23.02.2016, 18:21




Cognac og multe is 
( virkelig nydelig voksenis )

Grunnoppskrift :
Pisk 5 eggeplommer og 
125 g sukker til eggedosis. 

Pisk krem av 
6 dl fløte
2 ss sukker 
1 ss vaniljesukker
Vend eggedosisen inn i kremen.

Tisett 2,5 cl Backe Gabrielsen Xo og 5 rause skjeer med multesyltetøy.
Ha i porsjonsformer eller i brødform og frys ned.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Jordbærcoulis-is og tyttebærsirup -is

  • 21.02.2016, 16:11


Jordbærcoulis-is og tyttebærsirup -is
Ca 1.5 liter mengde totalt for to iser

Vaniljeis:

6 eggeplommer
6 dl kremfløte
125 g sukker
2 ss sukker - piskes med fløten
2 ss vaniljesukker.

Skill eggene. 
Lag eggedosis av plommene og 125 g sukker. 

Pisk krem av fløten, sukker og vaniljesukker. 
Vend eggedosisen inn i kremen med en slikkepott. 

Jordbær coulis:
400 g jordbær
2 sitroner, kun saften 
2 ss vaniljesukker
Stavmiks jordbær. 
Ha i saften av sitronen og vaniljesukker.


Fordel isen i to former. 
Rør inn jordbær coulis i den ene. 
Hell 1/2-1 dl tyttebærsirup i den andre. 
Dra rundt med kniv for litt mønster. Velbekomme

Tanja 



1 Kommentar

















Fritert banan med is

  • 18.02.2016, 15:41

Fritert banan med is
Tempura: 
200 g mel, 

1 klype salt, 
4 stk eggeplomme, 
4 dl kaldt vann eller Fariss eller øl og 
3 ss soyaolje 

Stivpisk eggehvitene og vend inn i røra. 
Vend bananene i. 
Ha de i frityren på 190 grader til de blir gyldne. 
Serveres med is. 
Velbekomme

Tanja 



11 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©