hits







Hjemmelaget softis i snen

  • 24.02.2018, 14:47

Jeg har sett videoer p nettet hvor de har laget egen softis ute i snen med to poser. Jeg har riktignok ikke ftt det til fungere s idag prvde jeg og jentene mine en ny vri og det fungerte som bare det  :)

Du trenger
1 pose (6 liter)
En stor bolle med lokk (4-5 liter)
Sn
15 ss salt

Til 2 porsjoner trenger du
3 dl kremflte
8 ss sukker
1 ss vaniljesukker.

 



Fyll bollen halvveis opp med sn. Ha i salt. Fyll posen med flte, sukker og vaniljesukker. Bls luft i posen og knyt igjen. Legg den oppi bollen og ha p lokk. Rist til det blir riktig konsistens. Vi brukte 6-7 minutter p f den ferdig og ristet p omgang. Klipp hull i hjrnet p posen og klem p posen og fyll opp koppene.
Ha noe godt p toppen feks sjokolade.

Velbekomme :)


Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Flg oss gjerne her ogs Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/



4 Kommentarer

















Baileys is med brente mandler

  • 26.12.2017, 17:03

Åhhh nomminomminom ....
Dette ble en nydelig is til de bedre anledninger. En is som bør kun nytes av voksne med tanke på alkoholen i den.

Baileys is
5 egg
125 g sukker

6 dl kremfløte
2 ss  sukker
1 ss vaniljesukker

2 dl Baileys
0.5 dl kaffe  (En halv desiliter)

Pisk krem av 
6 dl fløte
2 ss sukker 
1 ss vaniljesukker

Pisk eggedosis av 5 eggeplommer og  125 g sukker. (Du skal ikke bruke hvitene )

Vend eggedosisen inn i kremen. Ha i Baileys og avkjølt kaffe og blande forsiktig. Ha massen i egnet beholder og sett i fryseren. Må være i fryseren minimum 6 timer.

Brente mandler finner du oppskrift på her :  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359915_brente_mandler__steg_.html

Velbekomme :)



1 Kommentar

















Daim is

  • 10.06.2017, 17:32

Daim is er jo godt og aller best er det å lage den selv :)

Daim is
(Mengde ca 1.5 l)

Eggedosis av :
5 eggeplommer
125 gram sukker

Krem av: 
6 dl fløte 
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1 vaniljestang.
3 ss kakao
200 g daim sjokolade

Hakk opp daim i små biter 
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. 
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker. Ha så i kakaopulveret.
Bland sammen forsiktig eggedosis og krem med en slikkepott sammen med opphakket daim . Vend godt inn. 
Frys ned i egnet beholder. Du trenger ikke røre i innfrysningsprosessen. 
Må stå i fryser minimum 6 timer før servering. 

Tips : dryss peanøtter over ved servering.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



4 Kommentarer

















Sitron is

  • 29.05.2017, 16:38

Jeg er veldig glad i smaken av sitrus og ønsket derfor å lage en syrlig kremete is. Den ble veldig godt mottatt her hjemme så håper du også vil prøve den:)


Sitron is
(Mengde ca 1.5 l)
Eggedosis av :

5 eggeplommer
125 gram sukker

Krem av:
6 dl fløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker eller frøene av 1 vaniljestang.

1 stor sitron

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
Pisk krem av fløte, sukker og vaniljesukker.
Raps skallet av sitronen. Pass på å ikke få med det hvite da det smaker bittert. Skvis en halv sitron for saften. Skvis den andre halve også men bruk kun 2 ss saft av andre halvdelen. 
Bland sammen forsiktig eggedosis, krem, sitronskall og sitronsaften med en slikkepott. Vend godt inn.
Frys ned i egnet beholder. Du trenger ikke røre i innfrysningsprosessen.
Må stå i fryser minimum 6 timer før servering.
Tips for variant : om du vil kan du tilsette litt opphakket mørk kokesjokolade i isen før du fryser den.

Velbekomme:)
Scrolle gjerne ned og del innlegget så du har det til senere.



10 Kommentarer

















Sjokoladeis med biter

  • 22.05.2017, 12:29

Dette er en is med skikkelig rik og fyldig sjokoladesmak og kan på ingen måte sammenlignes med butikkjøpt. Dette er bare så mye bedre og i tillegg så er det så fort gjort.


Sjokoladeis med biter

5 eggeplommer
125 g sukker

200 g lys kokesjokolade
200 g mørk kokesjokolade
2 ss kakaopulver

5 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Smelt den lyse sjokoladen i vannbad.
Hakk opp mørk sjokolade i biter
Pisk eggedosis (uten hviter) med 125 gram sukker
Pisk krem med 2 ss sukker.

Sikt kakaoen i den ferdige eggedosisen. Vend forsiktig inn kremen, smeltet sjokolade og halvparten av den mørke sjokoladen.

Ha alt over i en form som kan fryses (feks 1.5 - 2liters form)
Strø over resten av den opphakkede sjokoladen. Sett på lokk. Frys i minst 6 timer.
Velbekomme :)



16 Kommentarer

















Salt karamellsaus ( tilbehr)

  • 14.12.2016, 15:33

tilsette salt i stt gir en ny og spennende smaksfinesse. Jeg anbefaler deg prve om det er nytt for deg.

Salt karamellsaus  ( ca 4 dl)

2.5 dl sukker
1 dl flte
1 dl lettmelk
75 gram smr
3 ts maldonsalt

Smelt sukker p middels til hy varme uten rre. En teflongryte er godt egnet. Nr alt sukkeret er smeltet til karamell, skru ned varmen p lavt. Ha i melk og flte blandet i tynn strle mens du rrer. Vr forsiktig for dette er varmt.

Rr godt sammen. Ha s i smret og la det smelte inn mens du rrer forsiktig. Ta gryten til side og rr inn saltet. Ha sausen i en tett flaske/beholder eller server umiddelbart. 

Holdbarhet.
Jeg er usikker p hvor lenge den er holdbar nr den str kaldt, men 1 uke br g bra. Om du nsker den mer holdbar kan du tilsette noen fnugg med konserveringsmiddel, feks natruimbensoat.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



4 Kommentarer

















Sukkerfri is tilsatt naturlig stet br

  • 20.03.2016, 14:17

Sukkerfri is med tilsatt naturlig stet br
Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremflte
3 ss natreen str
5 eggeplommer
5 ss natreen 
200 g bringebr eller jordbr

Pisk krem av flte og 3 ss natreen str.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen str.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med bra.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rr i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                        Tanja

 



2 Kommentarer

















Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

  • 19.03.2016, 17:48

Sukkerfri is med hint av kaffe og mandelsmak

Mengde: ca 1.5 liter

6 dl kremflte
3 ss natreen str
5 eggeplommer
5 ss natreen
10 ss ferdig kald kaffe
30 drper mandelessens

Pisk krem av flte og 3 ss natreen.
Pisk eggedosis av eggeplommer og 6 ss natreen.
Vend eggedosisen inn i kremen sammen med kaffe og essens.
Ha den i en boks og sett i fryser. Rr i den iblant.

Ferdig etter ca 6 timer.

                                Tanja



0 Kommentarer

















Cognac og multe is

  • 23.02.2016, 18:21




Cognac og multe is 
( virkelig nydelig voksenis )

Grunnoppskrift :
Pisk 5 eggeplommer og 
125 g sukker til eggedosis. 

Pisk krem av 
6 dl flte
2 ss sukker 
1 ss vaniljesukker
Vend eggedosisen inn i kremen.

Tisett 2,5 cl Backe Gabrielsen Xo og 5 rause skjeer med multesyltety.
Ha i porsjonsformer eller i brdform og frys ned.

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p 
denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-
14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



1 Kommentar

















Jordbrcoulis-is og tyttebrsirup -is

  • 21.02.2016, 16:11


Jordbrcoulis-is og tyttebrsirup -is
Ca 1.5 liter mengde totalt for to iser

Vaniljeis:

6 eggeplommer
6 dl kremflte
125 g sukker
2 ss sukker - piskes med flten
2 ss vaniljesukker.

Skill eggene. 
Lag eggedosis av plommene og 125 g sukker. 

Pisk krem av flten, sukker og vaniljesukker. 
Vend eggedosisen inn i kremen med en slikkepott. 

Jordbr coulis:
400 g jordbr
2 sitroner, kun saften 
2 ss vaniljesukker
Stavmiks jordbr. 
Ha i saften av sitronen og vaniljesukker.


Fordel isen i to former. 
Rr inn jordbr coulis i den ene. 
Hell 1/2-1 dl tyttebrsirup i den andre. 
Dra rundt med kniv for litt mnster. Velbekomme

Tanja 



1 Kommentar

















Fritert banan med is

  • 18.02.2016, 15:41

Fritert banan med is
Tempura: 
200 g mel, 

1 klype salt, 
4 stk eggeplomme, 
4 dl kaldt vann eller Fariss eller l og 
3 ss soyaolje 

Stivpisk eggehvitene og vend inn i rra. 
Vend bananene i. 
Ha de i frityren p 190 grader til de blir gyldne. 
Serveres med is. 
Velbekomme

Tanja 



11 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik