Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 30.04.2016, 20:41


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

        Tanja



0 Kommentarer

















Ekte krokan

  • 09.03.2016, 22:04

Krokan
50g smør smelter i en panne.
Tilsett så 125g hakkete mandler og 250g sukker.
Smelt til krokan og tøm ut til avkjøling på et smurt bakebrett.
Knus til biter i kjøkkenmaskin når det er blitt kaldt.

     Tanja



2 Kommentarer

















Bløtkake med moltesyltetøy, vaniljekrem og banan

  • 14.02.2016, 12:40

Bløtkake med moltesyltetøy, vaniljekrem og banan 

Høyt sukkerbrød : 
5 egg
4 dl sukker
2 dl potetmel
2 dl hvetemel...
1 ss eddik
2 ss vann
2 ts bakepulver
Lag eggedosis. Ha så i eddik og vann og visp rundt. 
Tilsett det tørre og visp godt inn. Bruk 26 cm rund form.
Sett nederst i ovnen på 185 grader i 35 minutt. 

Vaniljekrem : 
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

Pisk egg maizenna og sukker. 
Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestang og skrap ut frøene. 
Legg også stangen i. Kok opp. 
Fjern stangen.


Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. 
Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. 
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap. 
Avkjøl kaken.

Del i 3. Dynk delene i eplejuice. 
Pisk 7 dl kremfløte med 3 ss sukker. 
Lag en smøremyk blanding av vaniljekrem og litt av kremen. 
Smør på ett tykt lag på nederste del. 
Smør så på 6 rause ss med multesyltetøy.
Legg på nytt kakelag. 
Smør med vaniljekremblanding. 
Skjær 2 bananer i skiver og legg oppå.
Legg på øverste lag og pynt slik du ønsker.

Tanja

 

 

 



2 Kommentarer

















Eplekake med vaniljekrem og mandler

  • 12.02.2016, 19:48



Eplekake med vaniljekrem og mandler(langpanne):

375 g smør
375 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
1.5 ts bakepulver
6 ss melk
4 epler (pink lady)
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1 egg i gangen. Ha i resten. Smør langpannen og hell røren i.

Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer
Pisk egg maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga. Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Avkjøl blandingen.

Smør vaniljekremen på kaka. Skrell og del epla i tynne skiver og legg på. Strø over mandler.
Strø på sukker og kanel etter eget ønske .
Stekes nederst på 175 g i 35 min.
Velbekomme

Tanja 



6 Kommentarer

















Rabarbra og jordbær pai

  • 11.02.2016, 01:16


Smørdeig:

300 g hvetemel
200 g smør
4 ss vann
1 ts salt
1 ss melis

Ha hvetemel i en bolle. Skjær terninger av iskaldt smør. Arbeid smør inn i melet med hendene.
Tilsett vann, salt og melis og elt inn.
Sett deigen i kjøleskap i 30 min. Sett ovnen på 200 grader.
Ha litt mel på ett bakepapir. Legg deigen på. Ha nytt bakepapir over. Kjevle godt ut. Legg over forma og dra godt over kanten.
Rester av deig kan du legge på bakepapir i striper som blir med inn i ovn. Stikk gaffel over hele deigen.
Stek i midten i 10 min. Ta ut og ha på ett bakepapir. Fyll med noe tørt feks tørre erter. Stek videre i 20-25 min.

Vaniljekrem :
1/2 liter fløte
100 g sukker
35 g maizenna
1 vaniljestang
4 eggeplommer

 
Pisk egg, maizenna og sukker. Hell fløte i en kjele. Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Legg også stanga i. Kok opp. Fjern stanga.
Hell litt av væska i bollen med eggeblandingen. Rør rundt. Hell så denne blandingen tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Avkjøl blandingen raskt i kjøleskap.

Rens og kutt 400 g rabarbra. Gi ett oppkok med kanel stang. Avkjøl. Skjær opp en kurv med jordbær. Lag gele med kun 2.5 dl væske og la halvstivne i kjøleskap. Avkjøl pai. Legg på vaniljekrem. Legg over jordbær og rabarbra. Ha halvstivne gele over. Sett i kjøleskap og la stivne. Pynt evt med stekte striper av smørdeig og sitronmelisse.
Tanja 


0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©