Tortilla dip

  • 08.03.2017, 20:58

Flere i facebookgruppen har spurt om jeg kan lage en tortilladip så her kommer mitt forsøk på den.

2 ts paprikapulver
0.5 ts oregano
1.5 ts løkpulver
0.5 ts hvitløkspulver
0.5 ts salt
1 ts spisskummin
1 ts piffikrydder
2 ts sukker

Rør krydderet sammen med 3 dl lettrømme. Rør veldig forsiktig så den ikke blir veldig flytende. Om du ønsker tykk dip kan du bruke gresk youghurt, creme fraiche eller seterrømme.



6 Kommentarer

















Guacamole

  • 17.12.2016, 18:54

Guaccemole er deilig til mangt. Til nachos, taco, salater, som dip til potetchips, til skalldyr... osv

1 avokado
6 stilker vårløk
3 ts limesaft
2 ts lettrømme
0.75 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts chili
1 ts sukker
Fjern skallet. Stavmiks avokadokjøtt og vårløk. Ha i resten av ingrediensene. Rør sammen. Sett kaldt.
Tips: hvis du har steinen i unngår du at guaccemolen blir brun.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



4 Kommentarer

















Tacokrydder

  • 30.09.2016, 10:28

Det er bedre å lage sitt eget tacokrydder så slipper man unødvendige tilsetningsstoffer

Tacokrydder
4 ts paprikapulver
2  ts spisskummin
4 ts oregano
I  ts cayenne
4 klyper flaksalt
3 ts hvitløkspulver eller løkpulver
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker



2 Kommentarer

















Meksikansk dip

  • 11.09.2016, 14:22

Denne meksikanske dippen passer godt til nachos, salt potetgull og potetgull med paprika samt alle typer meksikansk potetgull. Den passer også godt til grønnsaker

Meksikansk dip
1 boks lettrømme
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummin
2 ts oregano
0.5 ts cayenne
4 klyper flaksalt
2 ts hvitløkspulver eller løkpulver
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker

Rør sammen. La trekke i 20 min.



4 Kommentarer

















1 minutts universaldressing

  • 25.04.2016, 21:26

Denne sausen passer kjempegodt både til kylling, svin, okse og laks/ørret.

2 deler kikkoman (feks 6 ss)
1 del lime (feks 2 ss)
1 klype sukker (1/2 ts)
1 klype ingefær (1/2 ts)

Alt blandes godt sammen.

               Tanja

 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

 



3 Kommentarer

















Appelsinchutney

  • 24.04.2016, 00:10

Nå som appelsinene er så billig kan man lage mye godt med det. Idag har jeg tatt mål på en chutney jeg syns er nydelig til lam, kylling, svin og på ost og kjeks.

Appelsinchutney

2 appelsiner
1/2 rødløk
1/2 dl eddik 7 %
3 rørsukkerbiter (brunt sukker)
1 ts cayennepepper
0.5 ts chili
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel


Skrell appelsinene og del i biter. Skrell løken og del i biter.  Ha dette i en gryte med eddiken. Tilsett sukker og krydder. La putre i 15 min. Avkjøl og ha i glass med lokk.

                 Tanja 



0 Kommentarer

















Pesto

  • 23.02.2016, 16:54


INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Pesto

75 g basilikum blad
30 g parmesan
60 g rista pinjekjerner
Smak til med salt og pepper
1/4 ts sitron
1 dl olivenolje


Riv av basilikumblader og skyll de.
Rasp opp parmesan. 
Rist pinjekjerner i panna på middels varme til de er gylne. 
Bland alt i en beholder. 
Bruk stavmikser til du får en glatt konsistens. 
Ha i salt, pepper og sitron. 
Sett i kjøleskap.

Jeg har brukt Platinium 0.2% Extra Virgin Olivenolje som er kjøpt på 

https://www.oliventreet.no/

Bruk koden MFB og få 10% rabatt på handelen.

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



1 Kommentar

















Skalldyrdressing med vårløk og gressløk

  • 23.02.2016, 16:49

Skalldyrdressing med vårløk og gressløk

3 dl crème fraiche
4 ss majones
1/2 potte gressløk 
8 stilker vårløk
1 ss sitron
2 ts sukker
Smak til med salt og pepper
Rør sammen og stavmiks. La trekke i kjøleskap.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Tyttebærsirup

  • 23.02.2016, 12:23

Tyttebærsirup 

(1.8 liter ferdig sirup)
Bruksområde feks: i saus, i Youghurt og på is,

Som marinade på viltkjøtt.


4 liter tyttebær 
2.4 liter sukker
2 flasker hvitvin
2 stjerneanis
2.5 dl Backe Gabrielsen xo

4 liter tyttebær kjøres i kjøkkenmaskin i ca 1 min.

Ha bæra i en stor gryte.

Ha over 2 flasker hvitvin.

Ha i 2 dl cognac

Ha i 2 stjerneanis.

 

La dette trekke under lokk i 4 døgn på kaldt sted.
Sil dette gjennom klede.

Det tar 3-4 timer å få ut væska.
Ha væska (2.4 liter) over i gryte samen med

2.4 liter sukker .

1/4 dl cognac.

Kok opp og ta av alt skummet.

La dette putre i 3 timer.

 

Du må skumme av flere ganger ellers vil det koke over.

Etter 3 timer tilfører du igjen 1/4 dl cognac.

La trekke 10 min.

 

Sett til avkjøling.

Når den er avkjølt vil den ha fått en fin sirup konsistens ala akasiehonning.

Hell over i steriliserte flasker.

Oppbevares kaldt og mørkt. 

 

VIKTIG : Du bør være til stede på kjøkkenet

       Tanja 



0 Kommentarer

















Ramsløkdressing

  • 23.02.2016, 10:28


Ramsløkdressing

1/2 boks lettrømme
3 ts ramsløkpure
Smak til med salt 
Bland sammen og la trekke i kjøleskap.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Holiday dip

  • 22.02.2016, 20:27



Holiday dip

1 boks lettrømme
4 ts paprika
4 ts løkpulver
1 ts eddik 7 %
1 ts sukker.
smak til med salt

Kan med fordel trekke litt.

        Tanja 



9 Kommentarer

















Avokado-aioli

  • 11.02.2016, 00:47


Avokado-aioli:
1.5 dl hjemmelaget majones eller ca en pose kjøpt.
Kjøtt av en avokado
2 ts sitron
1 ts salt
1 ts løksalt eller hvitløkssalt

Stavmiks avokado og bland den og det andre i majonesen. La trekke i kjøleskap.
Godt på f.eks. kyllingsalat eller krabbeklør eller til fylte tortilla lomper.
Velbekomme.

           Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©