hits







Marinade til kjtt

  • 12.07.2017, 19:59

Denne marinaden passer veldig godt til blant annet spareribs.


16 ss ketchup,
8 ss tomatpure,
4  ss rdvinseddik,
4  ss honning,
4 ss sennep
4 ss grillkrydder

Bland alt godt sammen og pensle kjttet godt, eller legg kjttet og marinaden i en pose. Det kan godt ligge til dagen etterp i kjleskapet.



 

Hvis du nsker nye oppskrifter direkte p epost, trykk p linken her:  https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



0 Kommentarer

















Tortilla dip

  • 08.03.2017, 20:58

Flere i facebookgruppen har spurt om jeg kan lage en tortilladip så her kommer mitt forsøk på den.

2 ts paprikapulver
0.5 ts oregano
1.5 ts løkpulver
0.5 ts hvitløkspulver
0.5 ts salt
1 ts spisskummin
1 ts piffikrydder
2 ts sukker

Rør krydderet sammen med 3 dl lettrømme. Rør veldig forsiktig så den ikke blir veldig flytende. Om du ønsker tykk dip kan du bruke gresk youghurt, creme fraiche eller seterrømme.



6 Kommentarer

















Guacamole

  • 17.12.2016, 18:54

Guaccemole er deilig til mangt. Til nachos, taco, salater, som dip til potetchips, til skalldyr... osv

1 avokado
6 stilker vrlk
3 ts limesaft
2 ts lettrmme
0.75 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts chili
1 ts sukker
Fjern skallet. Stavmiks avokadokjtt og vrlk. Ha i resten av ingrediensene. Rr sammen. Sett kaldt.
Tips: hvis du har steinen i unngr du at guaccemolen blir brun.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 



4 Kommentarer

















Tacokrydder

  • 30.09.2016, 10:28

Det er bedre å lage sitt eget tacokrydder så slipper man unødvendige tilsetningsstoffer

Tacokrydder
4 ts paprikapulver
2  ts spisskummin
4 ts oregano
I  ts cayenne
4 klyper flaksalt
3 ts hvitløkspulver eller løkpulver
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker



4 Kommentarer

















Meksikansk dip

  • 11.09.2016, 14:22

Denne meksikanske dippen passer godt til nachos, salt potetgull og potetgull med paprika samt alle typer meksikansk potetgull. Den passer også godt til grønnsaker

Meksikansk dip
1 boks lettrømme
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummin
2 ts oregano
0.5 ts cayenne
4 klyper flaksalt
2 ts hvitløkspulver eller løkpulver
0.5 -2 ts chili etter ønske om styrke
0.5 ts sukker

Rør sammen. La trekke i 20 min.



4 Kommentarer

















1 minutts universaldressing

  • 25.04.2016, 21:26

Denne sausen passer kjempegodt bde til kylling, svin, okse og laks/rret.

2 deler kikkoman (feks 6 ss)
1 del lime (feks 2 ss)
1 klype sukker (1/2 ts)
1 klype ingefr (1/2 ts)

Alt blandes godt sammen.

               Tanja

 

 

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken.. 

 



3 Kommentarer

















Appelsinchutney

  • 24.04.2016, 00:10

N som appelsinene er s billig kan man lage mye godt med det. Idag har jeg tatt ml p en chutney jeg syns er nydelig til lam, kylling, svin og p ost og kjeks.

Appelsinchutney

2 appelsiner
1/2 rdlk
1/2 dl eddik 7 %
3 rrsukkerbiter (brunt sukker)
1 ts cayennepepper
0.5 ts chili
0.5 ts spisskummen
0.5 ts kanel


Skrell appelsinene og del i biter. Skrell lken og del i biter.  Ha dette i en gryte med eddiken. Tilsett sukker og krydder. La putre i 15 min. Avkjl og ha i glass med lokk.

                 Tanja 



0 Kommentarer

















Pesto

  • 23.02.2016, 16:54


INNEHOLDER PRODUKTPLASSERING

Pesto

75 g basilikum blad
30 g parmesan
60 g rista pinjekjerner
Smak til med salt og pepper
1/4 ts sitron
1 dl olivenolje


Riv av basilikumblader og skyll de.
Rasp opp parmesan. 
Rist pinjekjerner i panna p middels varme til de er gylne. 
Bland alt i en beholder. 
Bruk stavmikser til du fr en glatt konsistens. 
Ha i salt, pepper og sitron. 
Sett i kjleskap.

Jeg har brukt Platinium 0.2% Extra Virgin Olivenolje som er kjpt p 

https://www.oliventreet.no/

Bruk koden MFB10 og f 10% rabatt p handelen.

Hvis du nsker motta nye oppskrifter direkte til din epost, flg oss p Blogloving ved trykke p denne linken..
http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



1 Kommentar

















Skalldyrdressing med vrlk og gresslk

  • 23.02.2016, 16:49

Skalldyrdressing med vrlk og gresslk

3 dl crme fraiche
4 ss majones
1/2 potte gresslk 
8 stilker vrlk
1 ss sitron
2 ts sukker
Smak til med salt og pepper
Rr sammen og stavmiks. La trekke i kjleskap.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Tyttebrsirup

  • 23.02.2016, 12:23

Tyttebrsirup 

(1.8 liter ferdig sirup)
Bruksomrde feks: i saus, i Youghurt og p is,

Som marinade p viltkjtt.


4 liter tyttebr 
2.4 liter sukker
2 flasker hvitvin
2 stjerneanis
2.5 dl Backe Gabrielsen xo

4 liter tyttebr kjres i kjkkenmaskin i ca 1 min.

Ha bra i en stor gryte.

Ha over 2 flasker hvitvin.

Ha i 2 dl cognac

Ha i 2 stjerneanis.

 

La dette trekke under lokk i 4 dgn p kaldt sted.
Sil dette gjennom klede.

Det tar 3-4 timer f ut vska.
Ha vska (2.4 liter) over i gryte samen med

2.4 liter sukker .

1/4 dl cognac.

Kok opp og ta av alt skummet.

La dette putre i 3 timer.

 

Du m skumme av flere ganger ellers vil det koke over.

Etter 3 timer tilfrer du igjen 1/4 dl cognac.

La trekke 10 min.

 

Sett til avkjling.

Nr den er avkjlt vil den ha ftt en fin sirup konsistens ala akasiehonning.

Hell over i steriliserte flasker.

Oppbevares kaldt og mrkt. 

 

VIKTIG : Du br vre til stede p kjkkenet

       Tanja 



0 Kommentarer

















Ramslkdressing

  • 23.02.2016, 10:28


Ramslkdressing

1/2 boks lettrmme
3 ts ramslkpure
Smak til med salt 
Bland sammen og la trekke i kjleskap.

            Tanja 



0 Kommentarer

















Holiday dip

  • 22.02.2016, 20:27



Holiday dip

1 boks lettrmme
4 ts paprika
4 ts lkpulver
1 ts eddik 7 %
1 ts sukker.
smak til med salt

Kan med fordel trekke litt.

        Tanja 



15 Kommentarer

















Avokado-aioli

  • 11.02.2016, 00:47


Avokado-aioli:
1.5 dl hjemmelaget majones eller ca en pose kjpt.
Kjtt av en avokado
2 ts sitron
1 ts salt
1 ts lksalt eller hvitlkssalt

Stavmiks avokado og bland den og det andre i majonesen. La trekke i kjleskap.
Godt p f.eks. kyllingsalat eller krabbeklr eller til fylte tortilla lomper.
Velbekomme.

           Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lre lage mat fra bunnen, eller f inspirasjon til dette. Her kommer vi til legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle vre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vrt ml er hjelpe og inspirere flest mulige til lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vr facebookside og bli medlem HER!





Br Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjrbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Plegg Salater Sauser Sjmat Skalldyr og skjell Smkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehr Tradisjon Ukesmeny Vilt




Sk i bloggen



Flg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik





Design OG KODING av Albertine Lseth Vestvik