Tropisk Smoothie

  • 14.02.2017, 18:13

Nå er det snart skikkelig vår og hva er da mer deilig enn en smoothie.
De kan jo varieres i det uendelige så man går ikke lei.

Tropisk smoothie
4 glass
200 gram fersk ananas
200 gram fersk mango
300 gram papaya eller nektarin
5 dl appelsinjuice
Om ønskelig kan du tilsette søtning.
Del i terninger og kjør i blender. Server gjerne med isbiter.

                     Tanja

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



2 Kommentarer

















Oreo milkshake

  • 03.12.2016, 16:44

Min yngste datter elsker oreo milkshake som er å få kjøpt. Men det er jo ingen grunn til å forlate huset for. Den lager man enda bedre hjemme.

Oppskrift (4 dl ca)
3 dl vaniljeis
2 dl melk
7 oreokjeks (1 til pynt)
Sjokoladesaus 

Sett ett tomt glass i kjøleskapet. La det stå 30-60 minutter.
Ha is, kjeks og melk i en blender. Kjør massen til jevn røre. Knus en kjeks til pynt. Ta glasset ut av kjøleskapet og sprut sjokoladesaus langs kantene. Ha i milkshake og legg knust kjeks på toppen :)

Nyt!

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 



0 Kommentarer

















Blåbærmilkshake med sitron

  • 04.09.2016, 15:08

Nå er det sesong for blåbær og hva er vel bedre enn å nyte av hva naturen gir. På en varm høstdag smakte det deilig med en sånn i solen

Milkshake ( 4-5 glass)
1.5 l vaniljeis
5 dl blåbær
3-4 dl melk etter hvor tykk du ønsker
2 ss sitron

La isen smelte litt så den får en myk konsistens. Ha den i blender med melk sitron og blåbær. Kjør til den blir en flytende masse. Sjekk konsistensen og se om du ønsker mer melk i.
Server straks😊



4 Kommentarer

















Is-te

  • 05.06.2016, 10:53

Det er jammen deilig å drikke is-te på varme dager. Mange kjøper den ferdig men det er jo helt unødvendig. Den beste og billigste lager man selv etter eget ønske.

Is-te
2 liter vann
20 teposer gul lipton
1.5 dl sukker eller natreena strø
3-5 ss sitron fra fersk sitron eller flaske etter ønske.

Kok opp vann i en kjele. Sett til side. Ha i teposene. La trekke i 20 minutter.

Klem på teposene og ta de ut. Rør inn sukkeret og ha i sitron. Avkjøl i kjøleskap.

Tanja



4 Kommentarer

















Lemonade

  • 03.06.2016, 13:30

En klassisk tørstedrikk som jeg lærte å lage i Usa som 15 åring. Dette er 27 år siden nå men jeg syns det er like godt enda

Lemonade (2 liter)
16 dl vann
3 dl limesaft (på flaske)
3 dl sukker eller natrena strø for de som ønsker sukkerfritt.

Kok opp under omrøring. Hell over på mugge eller flaske. Avkjøles i kjøleskap og drikkes helt kald.

Tanja



4 Kommentarer

















Jordbær milkshake

  • 15.03.2016, 17:15

 

Jordbærmilkshake

5 dl is
1-2 dl h-melk
400 gram jordbær
1 ss sukker

Ha is og bær i en blender.
Hvis det er frosne jordbær er det lettest å tine de først.
Tilsett sukker.
Spe sakte med melk til du får den tykkelsen du ønsker.Server og nyt !

Tanja 



5 Kommentarer

















Iskaffe

  • 29.02.2016, 14:05

Iskaffe
2 ss nescafe
1.5 - 2.5 sukker etter ønske.
2 ss vann
6 isbiter
Melk etter ønske
Slik gjør du: ha nescafe,sukker og vann i en shaker. Rist kraftig til det er oppløst. Ha isbiter i ett glass. Hell kaffeblandingen over. Fyll opp med melk. 

Tanja



2 Kommentarer

















Druesaft

  • 21.02.2016, 14:24


Druesaft av Tanja

2.5 liter druer
I kg sukker
1 ss vaniljesukker. 
Noen fnugg natriumbensoat

Rens bæra og legg de i saftdelen på saftkoker 
lagvis med sukkeret. 
La det koke i ca 4 timer.

 
Før du tapper saft, ha i vaniljesukker og natriumbensoat i den ferdige varme saften. 
Tappes over på sterile varme flasker. 
Oppbevares kaldt før bruk.

Tanja 



0 Kommentarer

















Plommesaft

  • 11.02.2016, 17:27


(Jeg bruker saftkoker )

2.5 kg Victoria plommer
4 norske epler
850 gram sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
3 krydder mål natriumbensonat
Del plommene i to og epler i skiver. Kok opp vann i vann delen til saftkoker en. Legg ett sileklede i øverste delen.
Ha i alle indigriensene. La koke i 3-4 timer. Ha i natriumbensoat i selve saften.
Sjekk midterste delen om du må tappe ut litt innimellom. Ha over i varme flasker. Ha på kork og sett kaldt.

Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©