Proteinrundstykker

  • 02.02.2017, 09:58



Har sett flere skryte av hvor enkelt og godt det er med proteinrundstykker, men aldri laget det før nå. Disse skal jeg så absolutt lage flere ganger c",)

 

Ingredienser

400 g Cottage Cheese

3 egg

400 g havregryn ( 9 dl )

1 ss bakepulver

1 ts Maldonsalt



Fremgangsmåte

Bland alt godt sammen med stavmikser. Fordel røren på et stekebrett med bakepapir, jeg brukte gummihansker for å forme de da røren er veldig klissete.

Stek på 200 g varmluft i 20 - 25 minutter, de skal være gyldne og litt sprø på overflaten. 



Smaker veldig godt med f.eks. en osteskive på ;)

                  Jenny

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



8 Kommentarer

















Lyse, luftige lørdagsrundstykker

  • 16.07.2016, 17:12

Lyse, luftige lørdagsrundstykker 

 

2 kg hvetemel
200 g smør
6 dl melk
6 -7 dl vann
5 ts sukker
5 ts salt
2 pk tørrgjær

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

 

Smelt smøret og ha i vann og melk.

La temp på væske bli ca 40 grader.

Ha væske i det tørre.

 

Kjør kjøkkenmaskin i 7-10 min.

La heve under klede i 45 min. Trill ut.

 

Etterhev 45 min. Pensle med egg.

Stek midt i ovnen i 12-15 min.

             Tanja 


 

 



2 Kommentarer

















Supersaftige grove rundstykker

  • 16.07.2016, 17:11

Supersaftige grove rundstykker

7 dl melk
6 dl vann
1 kg sammalt mel
1kg hvetemel
2 dl havregryn
1 pk gjær
4 ss sukker
3 toppet ss luftigere bakst
300 g smør eller margarin
Smak til med salt


Ha alt det tørre i bollen.

Varm opp melken til ca 37 grader.

Da den er nådd ønsket temp så ta av plata.

Ta en liten kopp og ha oppi litt av væska.

Rør ut gjær i denne.

Hell så alt flytende i bollen og sett den igang.
Skjær 300 gram smør i terninger og ha oppi bollen fortløpende.

La maskinen gå i 10 -15 min.
La heve 1 time.

Trill ut og etterhev en time over varmt vannnbad.

 I ovnen på 225 grader i 13-15 min.

     Tanja



5 Kommentarer

















Hevefrie rundstykker

  • 16.07.2016, 17:08



Denne oppskriften gir ca 13 stk

(Skikkelig hevet bakst er aller best, men disse er helt innafor på en travel dag når man har lyst på bakst)

1 kg Møllerens pizzamel 
7 dl lettmelk
1 pk tørrgjær
3 ss luftigere bakst
2 ts sukker
3 ts salt
7 ss solsikkeolje


Bland det tørre. Varm melka til 38 grader og ha i sammen med olje. Elt godt. Trilles ut med en gang og settes i kald ovn. Pensle med vann om man ønsker sprø skorpe.Skru opp temperatur til 225 grader. Stekes midt i ovnen i 30-33 min. 
NB: Bakebollen ser helt ren ut når man tar ut deigen. Ikke mel til utbaking. Helt "klinefritt".

         Tanja



0 Kommentarer

















Ciabatta

  • 19.02.2016, 18:31


Ciabatta 
(Kun en heving)
1 kg møllerens pizzamel
7 ss god olivenolje
1 pk tørrgjær
6-7 dl væske (37 grader)
4 ts salt
2 klyper sukker


Elt sammen deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin. 
La heve på et lunt sted. 
Bak ut i 8 emner. 
Stek midt i ovnen på 225 grader i 18 min. 
Jeg bruker bakingsteel, men vanlig plate kan brukes. 

 

Hvorfor bruke Tipo 0 ? 00 istedetfor siktet hvetemel. 

Det er mest stivelse og protein i melet lengst inne i kornet, kjernemel, og det har mye sterkt gluten. Det er glutenet som gjør deigen tøyelig, jo mer gluten desto mer tøyelighet. Og pga all stivelsen blir deigen luftig under steking da stivelsen trekker til seg fuktigheten i ovnen. 

Utmalingsgrad dvs. hvor mye av kornet som er i melet med skall. 

Tipo 0  = 65% 

Tipo 00 = 55% 

Siktet hvetemel = 78 % , inneholder mer skalldeler enn Tipo 0 og Tipo 00. 

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken..  

http://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 

 



11 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©