Havregrynsvafler

  • 04.06.2017, 08:36

Vafler finnes det utallige varianter av. Denne oppskriften kan du trygt servere til frokost for de som er lei av brødmat.

Havregrynsvafler

4 egg
7 dl kefir
2 dl mel
4 dl havregryn
50 g smeltet smør.
2 ts bakepulver
2-3 ss sukker
1 klype salt

Rør godt sammen. La svelle 10 minutter. Pass på å ikke ha for mye i jernet for da vil de bli deigete inni. Stek de godt til de er litt brune. 



 

Dette er passe mengde.
Serveres med pålegget man selv ønsker.

 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på linken 

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter 



3 Kommentarer

















Amerikanske pannekaker

  • 15.02.2017, 17:38

Da jeg var tenåring tilbragte jeg ett par sommerferier hos min tante i USA. Jeg husker godt solfylte morgener med pannekaker og Maple sirup. Dette er ikke en frokost jeg anbefaler å ha daglig men det er jammen godt en gang iblant.


Amerikanske pannekaker
15 stk

3 egg
3 dl melk
4 dl mel
50 g smør
3 ss sukker
1 ss bakepulver (ja.. ss)
1 ts salt

Smelt smøret. Visp sammen røren og ha i smøret. Stek på litt over middels varme. Du får plass til 3 i stekepannen om gangen.
La røren svelle 10 minutter

De er klar til å snues når du ser slike store hull


Serveres med sirup, sukker eller bær

Velbekomme



17 Kommentarer

















Gulrot og rugmelsvafler

  • 14.02.2017, 16:30

Mettende gode vafler som er ett godt alternativ til brødskiver. Røren kan stå i kjøleskap i flere dager. Rør da litt rundt før bruk.


Gulrot og rugmelsvafler
16 stk

4 egg
4 dl siktet rugmel
50 g smør
8 dl kefir
2 stor gulrøtter (300 g)
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ss sukker eller søtning etter ønske.

Smelt smør. Skrell og riv gulrøttene. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk. La røren stå 10 min. Stek vafler og kos deg.

Dette er passelig mengde røre i jernet


Velbekomme:)

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken.. 
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter



4 Kommentarer

















Grove eplelapper med ett hint kanel

  • 22.11.2016, 19:58

Mange blir lei av brødskiver. Dette er ett ypperlig alternativ. De metter bra og har en frisk smak av eple. Denne røren er stor så den holder nok noen dager.

Grove eplevafler

2.5 dl finmalt rug
2.5 dl sammalt grovt mel
2.5 dl hvetemel
12-13 dl lettmelk
5 egg
2 ss sukker eller søtning
0.5 ss kanel
1 ts salt
3 små eller 2 store epler.

Visp sammen egg og melk og ha i resten.
Rasp epler på grov rasp.

Du kan velge om du vil ha med eller uten skall. Jeg har med.
Stek på litt over middels varme til de er gylne. Ha på det du ønsker.

Røren tåler fint å stå i kjøleskapet noen dager.



4 Kommentarer

















Grove pannekaker

  • 16.03.2016, 22:14


Grove hverdagspannekaker 
14 stk

2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
(1 ss sukker)- om ønskelig.
1 ts salt
50 g smør (smeltes)
4 egg
1 liter melk

       Tanja 



4 Kommentarer

















Grove hverdagspannekaker

  • 19.02.2016, 20:20


Grove hverdagspannekaker 
14 stk

2 dl grovbakst
2 dl sammalt hvetemel
1 dl havregryn
5 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
50 g smør (smeltes)
4 egg
1 liter melk

             Tanja 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©