Tunfisksalat

  • 07.06.2016, 14:37

1 boks tunfisk
2 ss lettrømme eller kesam
2 ss majones
10 skiver syltet agurk
1/2 rødløk
1/2 ts agurklake
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts sukker
Bland alt godt. Veldig god på tortilla med crispy salat eller bare på brødskiva



2 Kommentarer

















Eggesalat

  • 21.03.2016, 16:36

Eggesalat

6 økologiske egg
4 kvaster vårløk
10 cm purre
Masse frisk gressløk
2 dl rømme
1 dl majones
2 ts sitron
1/2 ts sukker 
2 ts karri

Kok 8 egg i 8 minutter fra det begynner å småkoke.
Avkjøl raskt i kaldt vann.

Ha rømme og majones i en bolle. 
Tilsett sitronsaft, sukker og karri.                     Kutt opp purre og vårløk i passe, små biter.
Pepper og salt etter smak. Klipp/kutt gressløken i små biter og dryss over salaten til slutt.  

 Hvis du ønsker nye oppskrifter direkte til din epost, trykk på linken:

https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

 

 

 



4 Kommentarer

















Frisk italiensk påleggssalat

  • 11.02.2016, 21:54




Frisk italiensk påleggssalat:

200 g kål
1 stor gulrot
150 g kokt skinke
1.5 dl creme fraiche
1/2 raspa eple ( pink lady)
1/2 pose majones
3 ss hvitvinseddik
1/2 ss sitron
2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ss sukker
Finkutt kål og skinke. Skrell og rasp gulrot og eple på grovrasp. Tilsett creme fraiche,majones, hvitvinseddik og sitron. Ha oppi salt,pepper og sukker. Bland godt sammen og la trekke litt i kjøleskap. Velbekomme.

         Tanja



4 Kommentarer

















Fruktsalat

  • 11.02.2016, 21:19





Fruktsalat ( påleggssalat):

1 appelsin
1 eple
15 blå druer
15 valnøtter
2 dl fløte
1 ts sukker
3 ss majones.

Pisk krem av fløten. Ha i 3 ss majones. Kutt frukt i småbiter. Bland alt sammen. La trekke litt i kjøleskap.
Serveres gjerne med isbergsalat og kokt skinke /kjøttpålegg. Velbekomme.

          Tanja 



2 Kommentarer

















Ørret & eggesalat med pepperrot

  • 11.02.2016, 21:16



Ørret & eggesalat:

4 egg
150 gram ørret
1/2 boks seterrømme
1/2 pk ekte majones
15 cm av en tynn purre
2 ts pepperrot (på tube)
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
5 ts sitron.
1 ts sukker

Legg egga i en kjele med vann. Da det begynner å koke tar du tiden på 8 min. Avkjøles raskt.
Bland sammen majones, rømme og pepperrotkrem. Tilsett salt, sukker og pepper Pisk litt opp med en gaffel. T
ilsett sitron. Del opp egg og purre og ha i.
Velbekomme.

          Tanja 



0 Kommentarer

















Klassisk rekesalat

  • 11.02.2016, 20:55


Rekesalat:

400 gram reker
3/4 pose majones
1/2 boks rømme
2 ts tomatpure
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts sitron
1 ts sukker.

Bland majones, rømme, krydder , sukker og sitron. Ha i rekene. La trekke litt i kjøleskap.
Velbekomme.

          Tanja



2 Kommentarer

















Skalldyrsalat

  • 11.02.2016, 00:23


Skalldyrsalat:
2 krabbeskall
4 dl renska reke
1/2 boks rømme
3/4 pakke majones ( eller helst hjemmelaga)
1 dillplante ( 3 gode never)
5 stilker vårløk
Saft av 3/4 stor sitron
1 ss sitronpepper
1/2 ts sukker

Bland alt godt. La den sette seg ett par timer i kjøleskap. Spar gjerne litt av garnityret til servering. Velbekomme.
 
             Tanja 

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost. Følg oss på Blogloving 



0 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©