Fromasjkake

  • 20.06.2017, 18:16

Denne kaken er glutenfri, laktosefri, fri for nøtter og egg.



 

6 dl laktosefri kremfløte
2 kurver jordbær + 1 kurv til pynt
1 kurv blåbær
4-5 kiwi til pynt
2 pk sitrongele
2 ts sitronsaft
2 pk jordbærgele
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gelepulveret.
Visp til det er oppløst.
Rens bæra og del i skiver.
Visp 3 dl kremfløte stivt. (Samme prosedyre for de restrerende 3 dl, men du bør vente da laget skal stivne før du har på det andre laget.)
Ha lunken geleblanding i kremen.
Bland så i jordbær i den med jordbærgele, og blåbær i den med sitrongele.
Finn en kakeform. Ha aluminiumsfolie eller plastfolie rundt den og litt opp på kanten, da blandingen er veldig flytende.
Hell først på jordbærblandinga, la dette stivne før du heller over sitronblandingen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer til slutt.
Pynt etter ønske. Jeg har brukt 1 kurv jordbær og 4-5 kiwi.

        Tanja



6 Kommentarer

















Moussaka med aubergine.

  • 06.04.2016, 13:34

Moussaka med aubergine
Kjøttsaus : 
600 gr karbonadedeig stekes
1 boks hakket tomater 
3 dl kraft eller vann
2 kjøttbuljongterninger. 
(3 klyper sukker) om ønskelig
1/2ts ingefær.
0.5 ts kanel.
1 ts timian.
2 1/2 ss basilikum. 
3 ts løkpulver
1 stor hakket løk.
La det småkoke i 20 min.
Smak til med salt og pepper.

Hvit saus
5 dl fløte
100 g revet ost
2 ss parmesan
1 ts muskat
Smak til med salt og pepper.
La den småputre i 10 min.

1-2 auberginer
Ta bort skallet på aubergine. Skjær i skiver. Legg på bakeplate. Strø lett over med salt. Sett de øverst under grill i 3-4 min på hver side.

Legg kjøttfyllet i en form. Legg aubergin over. Ha over ostesausen.  Legg så på 100 gram ost.
Stek midt i ovnen i 35-40 min. La den hvile 15-20 min før servering under klede.

                     Tanja



0 Kommentarer

















Maistrekanter. Gluten og egg fri. Av Tanja

  • 10.03.2016, 16:48

Maistrekanter
14 stk

800 gram maismel
3 dl melk
100 gram smør
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt

Maismel er IKKE det samme som maizenna.
Slik ser maismel ut

Ha det tørre i en bolle. Smelt smøret. Når smøret har smeltet har du i melken. Når den har kjølt seg ned til ca 37 grader har du væsken oppi med resten. Jobb den godt sammen. Det er lettest med hendene.

Ha varmt vann i vasken og sett en rist over. Legg ett klede over bakebollen.

Heves i 45 min.

Ta deigen ut og form som firkanter.  Del firkantede med kniv. Bruk en stekespade til å løfte de forsiktig over på stekebrett

La heve på samme måte i 30 min. Pensle med egg og ha på solsikkefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20 min.



3 Kommentarer

















Kjøttrull med brie og purre av Tanja

  • 06.03.2016, 13:45

Kjøttrull med brie og purre av Tanja


Legg gladpack på benken.

Ta 600 gram karbonadedeig og kna den utover i rektangel.

Legg to lag med brie på den lange siden 10 cm fra nærmest deg selv

og 1/2 purre i skiver og rødløk.

Krydre med salt og pepper evt annet krydder.

Rull med gladpacken bort fra deg selv.

Tett kantene. Fjern gladpack og legg i ildfast form.

Krydre med mer salt og pepper oppå.

Ha litt smør i forma. I ovnen på 200 grader i 45 min.

Saus :

varm opp

3 dl fløte og 100 gram brie ( fjern utsiden av brien).

La brien smelte inn.

Smak til med så mye salt og pepper som du ønsker.
Tilbehør :

salat med spesielt drue er godt til pga sødmen. Gjerne med søt gul paprika. Ris er godt til.
Velbekomme



0 Kommentarer

















Baconsurret svinefilet fylt med baconost & purre med selleri & gulrotpure med soppsaus og saltsprengte poteter av Tanja

  • 06.03.2016, 13:38

Baconsurret svinefilet fylt med baconost & purre med selleri & gulrotpure med soppsaus og saltsprengte poteter 

Svinefileten: brun den kjapt på alle sider i panna.

Skjær snitt 2/3 ned og fyll med en stripe baconost og masse purre.

Knyt en pakke bacon rundt side om side.

Soppsaus:

stek 200 gram sopp og 4 charlottløk raskt i lita gryte med salt og pepper.

Hell på 4 dl fløte
La det småputre i 10 min.

Rett før servering har du oppi 2 ss creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Purè:

kok 1/2 sellerirot og 2 gulrot begge i små biter møre i en gryte med litt salt.

Bruk så stavmikser så den blir jevn og glatt.

Tilsett 1 dl fløte og hold varm på lav temp.

Saltsprengte poteter : ha en liter vann og en liter salt i en gryte.

Tilsett poteter MED skallet på ( dette høres voldsomt ut men er nydelig).

La de koke i 22-25 min. Jeg bruker amadine poteter når jeg lager saltsprengte poteter. Børst av salt på potetene før servering.
Velbekomme



2 Kommentarer

















Karbonader med soppstuing,blomkål av Tanja

  • 05.03.2016, 21:44



Karbonader med soppstuing,blomkål og poteter
Av Elgkjøtt

Soppstuing
1/2 boks champinjong 
1/2 boks aromasopp stekes på høy varme 
4 charlottløk 
Stekes med svært lite smør (for god konsistens).
Smak til med salt og pepper 

Ha sopp/løk i en liten gryte og dekk godt over med fløte og la koke ned. 
Tilsett 1 stor ss med creme fraiche.

Karbonader: 
600 gram karbonadedeig blandes med 
1 ts muskat. 
Smak til med salt og pepper 
2 ss griljermel, 
1ss potetmel, 
1/2 knust løk 
1 dl fløte. 
1 egg 
Bland dette fort fort sammen 
Stek i panna.

Blomkål : 
blir perfekt og al dente etter 7 min fra kokepunktet.
Velbekomme



0 Kommentarer

















Klementinmarinert kylling med klementin/mandarin saus og tilbehør

  • 05.03.2016, 17:37


Enkel klementinmarinert kylling med klementin/mandarin saus og tilbehør
1 stor stangekylling gnis inn med smør.

Skvis over to clementiner og krydre med salt pepper og estragon.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca en time

eller til den har kjernetemperatur på 65 grader.

Saus: smelt en boks mandarin/ananasost med

3 dl fløte i en kjele.

La småputre litt. Tilsett 

1 ts estragon. 
Smakt til med salt og pepper
Salat: isbergsalat med revet gulrot og rple.

Ha litt clementinsaft over.
Serveres med ris.

Velbekomme



2 Kommentarer

















Finnbiff av Tanja med potetmos

  • 05.03.2016, 14:13


Finnbiff  med potetmos
150 g Bacon 
400 g reinskav 
salt og pepper 

Brun baconbiter i stekepanna. Ha over i gryte. 
Stek reinskav i baconfettet med salt og pepper. 
Ha over i gryta. 

1 kurv Sopp 
1 stor løk
1 dl vann 
Stek soppen raskt i panna og ha over i gryta. 
Del løk i biter og surr i panna. 
Ha på vann og kok ut panna og ha krafta og løken oppi gryta. 

Ha 2 dl vann i gryta. 1 dl kan byttes med rødvin om du vil. 
Tilsett 10 skivet fløtemysost, 
1 ts rosmarin 
2 ts timian. 
La dette surre mens potetene koker. 

2-3 dl creme fraiche. Has i 5 min før servering 

Potetmos : 
kok 15-18 poteter 
1 i 22-25 min. 
Jeg bruker asterix. 
Tilsett 100 g margarin mens du moser potetene. 
Tilsett dl fløte mens du rører rundt. 
Tilsett så 1-2 dl melk og pisk den luftig. 
Smak til med salt og pepper. Velbekomme



4 Kommentarer

















Karbonadedeiggryte med potetmos av Tanja

  • 05.03.2016, 11:49


Karbonadedeiggryte med potetmos 
600 g karbonadedeig
1, 5 løk
1 ts salt
2 ts løkpulver
2 ts pepper
2 dl crème fraiche 
2.5 dl fløte
1 ss soyasaus
2 ts HP saus
2 ss tomatpuré 
Stek karbonadedeig. Tilsett finhakket løk og alle smakstilsetningene. La den surre på lav varme mens du koker poteter. 
Potetmos:
16-18 Asterix poteter
100 g smør
3 dl fløte
1-2 dl melk
Salt og pepper
Kok potetene i 25 min. Sil av vannet. Tilsett smør og stapp. Tilsett fløte og mos den videre. Smak til med salt og pepper. Visp inn melka med sleivspark til den blir luftig.



2 Kommentarer

















Enkel elgpanne av Tanja

  • 05.03.2016, 00:20

Enkel elg panne 
4 pers i 2 dager

1 kg elgkjøtt (kokekjøtt)
3 dl vann
5 dl kremfløte
4-5 sjarlottløk
3 never sopp
10 skiver fløtemysost
2 kjøttbuljong
3 ts dijonsennep
1 ts timian 
2 ss soyasaus
4 ss tørka tranebær
Stek kjøttet og sjarlottløk raskt på hard varme i en stekepanne med høye kanter. Tilsett væsken og smakstilsetninger og resten av indigriensene.

Stek raskt sopp i en panne og sett til side. La elg elgpannen putre i ca 2.5 time til kjøttet er mørt.

Rett før servering tilsettes soppen. Kok ris og damp grønnsaker.



0 Kommentarer

















Jegergryte med (elg)karbonadedeig av Tanja

  • 04.03.2016, 23:51


Jegergryte med (elg)karbonadedeig
4 pers ( tid ca 15-20 min)

Finn en middels stor kasserolle. 
Stek 150 g bacon i biter i gryta. 
Tilsett 4-600 g karbonadedeig og steik med ett dryss salt og pepper. 
Hell på 4 dl vann 
og tilsett 3 opphakka charlottløk, 1/ 2 purre i skiver og en opphakka paprika. 
Tisett nå 15 skiver fløtemysost og 2 kjøttbuljong. 
Ha så oppi 3 dl fløte, 
1 ss soyasaus 
1 1/2 ts timian. 
Til slutt rør inn 2 ss creme fraiche. 
Smak om du ønsker mer salt og pepper. 
Serveres med poteter, potetmos eller ris



1 Kommentar

















Helstekt indrefilet av elg med lys peppersaus,maiskrem og poteter av Tanja

  • 04.03.2016, 21:18


Helstekt indrefilet av elg med lys peppersaus,maiskrem og poteter

Indrefileen:
La kjøttet bli romtemperert. Smelt smør. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Brun kjøttet på absolutt alle sider. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn med steketermometer på 130 grader. Ta ut når kjøttet har kjernetemp på 55 ( medium minus). La hvile under klede.

Maiskrem:
3 bokser mais
50 g smør
2 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper

Ha mais i en liten gryte. Ha i smør og fløte. La putre i 30 -40 min. Stavmiks. Tilsett salt og pepper

Lys peppersaus:
1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
1 ts salt
2 ts pepper 
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.
Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.

Kok asterix poteter i ca 22 min i lettsalta vann.

Velbekomme



0 Kommentarer

















Lettvint kyllingpanne av Tanja

  • 04.03.2016, 21:09


Lettvint kyllingpanne ala Tanja
4 pers

600 g kyllingfilet
Ris etter ønske
5 dl fløte
6 cm oppkuttet purre
1/2 løk
1 hønsebuljong
2 ts sambal oelek
1 ss soyasaus
1 pose brokkoli blanding
Kutt kylling,løk og purre i biter. Stek i panna med ett lett dryss salt og pepper. Ha i fløten og resten av smakstilsetninger. La dette putre i 20 min. Sett nå på risen og la kylling panna putre videre. Damp grønnsakene. Velbekomme



7 Kommentarer

















Kjøttpudding med baconsaus, smørstekte grønnsaker og poteter av Tanja

  • 17.02.2016, 15:46


Kjøttpudding med baconsaus, smørstekte grønnsaker og poteter av Tanja
(Glutenfri)

Kjøttpuddingen:
1 kg karbonadedeig
200 gram sideflesk eller bacon
2 dl fløte
1 dl baconfett
2 små løk (knust/most)
2 egg
1 ts pepper
3 ts salt
1 ts ingefær
2 ts sambal oelek (chilipasta)
10 cm finkutta purre
Stek bacon i terninger og la purren surre med på skutten. 
Bland karbonadedeigen med fløte,egg,krydder, stekt bacon og fløte 
godt sammen med hendene.
Ha deigen i en ildfast (brød)form. 
Stek på nederste rille på 200 g i 30 min.

Baconsaus:
200 g salt sideflesk eller bacon
10 cm purre
2 store charlottløk
3 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme fraiche
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss soyasaus
Stek bacon. Sett til side. 
La purre og løk surre i litt smør i en liten gryte i 7-8 min på middels varme. 
Tilsett det stekte baconet. Stavmiks dette til en jevn masse.
Ha i vann, fløte og krydder og la det småputre i 10 min. 

Smørstekte grønsaker 
Del 3 gulrøtter i staver og del inn 1 blomkål i buketter. 
Stek i godt smør i 8-9 min.
Kok poteter i 20-25 min.



0 Kommentarer

















Fromasjdrøm (etter inspirasjon)

  • 14.02.2016, 14:03


3 dl kremfløte
2 kurver jordbær
1 kurv blåbær
2 kiwi til pynt
1 pk sitrongele
1 ts sitronsaft
1 pk jordbærgele
1 rute kokesjokolade
Sitronmelisse til pynt

Kok opp 2.5 dl vann x 2 i to små gryter.
Når vannet koker tar du grytene av plata og har i gele pulveret.
Visp til det er oppløst.
Rense bæra og del i skiver.
Spar noen til pynt.
Visp 3 dl kremfløte stivt.
Del i to boller.
Ha lunken gele blanding i hver krembolle.
Bland så i jordbær i den ene og sitrongeleen og blåbær i den andre.
Finn en kakeform.
Hell først på halvparten av jordbærblandinga,
så sitron blandinga og deretter jordbær igjen.
La stivne i kjøleskap i 2 timer.
Pynt etter ønske.

        Tanja



20 Kommentarer
















Dette er en blogg for alle som vil lære å lage mat fra bunnen, eller få inspirasjon til dette. Her kommer vi til å legge ut mange nye og fristende oppskrifter. I menyen kan du velge oppskrifter og navigere deg frem til alle våre deilige oppskrifter, oppdelt i kategorier.

Vårt mål er å hjelpe og inspirere flest mulige til å lage mat fra bunnen, isteden for posemat, ferdigmat og halvfabrikat.

Se gjerne vår facebookside og bli medlem HER!





Bær Dessert Drinker Fisk Forrett Frokost Gjærbakst Glutenfritt Grilling Gryter Internasjonal mat Jul kaker Kjøtt Kylling Lettvint middag Lunsj Ovnsretter Pasta Pizza Pålegg Salater Sauser Sjømat Skalldyr og skjell Småkaker Supper Sylting Tapas/fingermat Tilbehør Tradisjon Ukesmeny Vilt




Søk i bloggen



Følg oss

bilde bilde bilde


Oppskrifter

Arkiv



Design og koding

Albertine L. Vestvik

hits




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©